© costume.no

Lukten av sommer

Ingenting skriker sommer mer enn et tilfeldig vindpust, duftende av søt kokos.

Endelig er solen kommet. Denne gangen for å bli. Det er på tide å smøre oss inn i kokosduftende sololjer og -kremer, legge oss ned og fange noen stråler. Med måte, selvfølgelig. Produktene som skal fylle strandbagen er sterkt preget av 70- og 80-tallet når det kommer til innpakning, men beskyttelsesfaktoren er betraktelig høyere enn den gang. Så er det bare for piña coladaen å komme vår vei - selv om vi allerede lukter som en.

Australske Le Tan har endelig kommet til Skandinavia, til tross for at det i hjemlandet har vært et husholdningsprodukt siden sent på 70-tallet. Det nye tilskuddet i solkremmerkets brede sortiment er deres sololjer med kokos og faktorer varierende fra 4 til 30+ spf.

© costume.no

Coconut Oil fra Le Tan, 139 kr.

© costume.no

Coconut Lotion fra Le Tan, 119 kr.

I 1969 blandet amerikanske Ron Rice sin første solkrem i garasjen, etter å ha tatt opp et lån fra faren på $500. Med det var Hawaiian Tropic skapt og ikke lenge etter var han USAs største private produsent av solprodukter. I 2013 ligger merket fremdeles på salgstoppen og fortsetter å beskytte mot solen og spre sin søte parfyme blant turister og solelskere verden over.

© costume.no

Silk Hydration fra Hawaiian Tropic, 129 kr.

© costume.no

Protective Dry Oil Spray fra Hawaiian Tropic, 99 kr.

Foto: Getty Images