Stella McCartneys nye duft

Liljekonvall, trøffel og mose. Stella McCartneys nyeste parfyme er en velduftende kjærlighetserklæring til hennes avdøde mor.

  • Moren min brukte ikke parfyme. Hun luktet alltid av essensielle oljer og hest, forteller Stella McCartney.

Hun er i London for å lansere sin nye parfyme L.I.L.Y., en duft som er inspirert av hennes avdøde mor, Linda. L.I.L.Y. er kjælenavnet Paul McCartney hadde på sin kone, en forkortelse for «Linda I Love You». Linda og Paul McCartney hadde et langt samliv, og den verdensberømte kjærlighetshistorien utspilte seg på den engelske landsbygden sammen med fire barn og mange dyr.

  • Jeg hadde et klart bilde i hodet mitt da jeg begynte å jobbe med duften. Parfymen skulle lukte av liljekonvall slik den faktisk lukter ute i skogen - med røtter, mose og alt rundt. Jeg ville skape en moderne duft av liljekonvall som minner meg om mye, inkludert min egen brudebukett, som altså var av liljekonvaller.

  • Jeg er veldig inspirert av naturen. Motsetningene mellom det feminine og det maskuline tiltrekker meg i alt jeg gjør, og jeg ønsket at parfymen min også skulle inneholde noen maskuline elementer.

Stella selv mener at man må være tro mot seg selv i livet. Da vil forhåpentligvis resultatet av det man gjør også bli bra. Og det ser unektelig ut til at det er en oppskrift som funker for den talentfulle firebarnsmoren fra England - som planlegger å lage flere parfymer fremover.

  • Duft handler om hukommelse og minner. Det er det jeg har jobbet ut ifra i hele prosessen med denne parfymen, forteller Stella.

L.I.L.Y. EdP 50 ml koster 625 kr.