Slik blir du kvitt hovne øyne

Våkner du ofte opp med hovne øyne? Her får du oversikten over gode råd og produkter som kan hjelpe deg med å bli kvitt hovne øyne

Slik blir du kvitt hovne øyne © Wenn.com
1 / 10

Hovne øyne

Hovne øyne og poser under øynene oppstår ofte morgenen etter en sen kveld. Jo eldre vi blir, jo oftere svulmer øynene opp og vi får hovne øyne.

Det er ikke farlig med hovne øyne, men det kan være et tegn på at kroppen er i ubalanse.

Her får du vite hvorfor hovne øyne oppstår - og hva du kan gjøre for å bli kvitt dine puffy eyes.

Hovne øyne © Anna Stokland
2 / 10

Derfor får du hovne øyne

Hevelsen som oppstår ved øyelokket og under øynene kommer av væskeoppsamlinger i kroppen. Ofte samler væsken seg i det tynne, fine vevet under øynene mens du sover. Væsken samler seg akkurat under øynene fordi huden her er tynnere enn i resten av ansiktet. Dermed blir det mere plass til væsken, og det skal mindre til før huden heves.

Hovne øyne er mest synlige om morgenen, og vil i de fleste tilfeller forsvinne i løpet av dagen når du får beveget deg. Bevegelse gjør nemlig at væsken føres videre rundt i kroppen.

Den oppsamlede væsken i kroppen kan komme av kostholdet ditt eller av varmt klima. Du kan kvitte deg med væsken med både massasje og kjøligere temperaturer.

Bli kvitt hovne øyne med kulde
3 / 10

Bli kvitt hovne øyne med kulde

Den raskeste løsningen er å legge noe kaldt over dine hovne øyelokk. Kulden får blodkar og hud til å trekke seg sammen, noe som tvinger væsken vekk fra øyeområdet. Bruk gjerne en kald klut, et par kalde øyemasker, en kald skje eller et massasjeredskap som har ligget i kjøleskapet.

Kalde øyemasker til hovne øyne: Filorga Optim-Eye Patches hos Blush. Kan kjøpes HER.

Les også: Slik blir du kvitt store porer.

Hovne øyne fra allergier © Pexels.com
4 / 10

Allergi kan gi hovne øyne

Er du spesielt plaget med hovne øyne om våren bør du sjekke om du har allergi.

Allergi kan nemlig også bidra til å hovne øyne. Derfor kan det være lurt å snakke med legen din om hvilken behandling som passer for deg.

Bli kvitt hovne øyne og et hovent ansikt med ansiktsmassasje © Anna Stokland
5 / 10

Bli kvitt hovne øyne med ansiktsmassasje

Du kan også bli kvitt hovne øyne med ansiktsmassasje. Dette er en effektiv løsning som raskt gir resultater og som generelt bidrar til å redusere væskeoppsamlingene i ansiktet.

Massér om morgenen eller om kvelden for å igangsette blodsirkulasjonen og for å aktivere lymfesystemet som bidrar til at hevelsen blir drenert.

Slik reduserer du dine hovne øyne med massasje:

  • Skrap med engua sha-stein eller rull med en jade-rull fra midten av ansiktet og ut mot ørene.
  • Deretter fører du massasjeredskapet ned mot halsen.
  • Gjenta alle bevegelsene fem til ti ganger.
  • Dersom du kun vil massere øyeområdet skal du bevege massasjeredskapet frem og tilbake fra den ytterste delen av øyekroken, til den innerste.
  • Gjenta denne bevegelsen fem til ti ganger, og gjør det gjerne flere ganger daglig.

Gua sha til ansigtmassage: YÙ GUA SHA Rosenquarz hos Skinlove 329 kr. Kan kjøpes HER.

Hovne øyne? Prøv å sove lengre!
6 / 10

Sov mer og bli kvitt hovne øyne

For lite søvn kan også komme til utrykk i hovne øyne. Søvnmangel gjør huden mindre spenstig. Søvnmangel kan også påvirke kroppens saltbalanse som bidrar til at kroppen holder på væske.

Sliter du med å sove eller å bli søvnig kan du med fordel prøve å sove med sovemaske.

Sov bedre med en sovemaske: Holistic Silk sovemaske Silke Anti Ageing Polly Genevieve Liberty Print 765 kr.Kan kjøpes HER.

Spis mindre salt og bli kvitt hovne øyne © Pexels.com
7 / 10

Reduser saltinntaket og bli kvitt hovne øyne

Hovne øyne blir også verre når du spiser for mye salt. Salt binder nemlig væsken i kroppen, som resulterer i hevelser. Dermed blir det plass til mer vann i kroppen, som også vil komme til uttrykk med hovne øyne.

Forebygg hovne øyne ved å sove på ryggen © Unsplash.com
8 / 10

Forebygg hovne øyne ved å sove på ryggen

Er du lei av hovne øyne kan du forsøke å sove mer liggende på ryggen. Legg gjerne en ekstra pute under nakken, så hodet ligger ekstra høyt. Det vil gi mindre hevelser og et friskere utseende neste morgen.

Hovne øyne og øyekrem
9 / 10

Bruk øyekrem mot hovne øyne

Huden under øynene er nesten 40 prosent tynnere enn i resten av ansiktet. Samtidig er huden også mindre elastisk under huden enn på resten av ansiktet. Derfor eldres huden under øynene først og blir tynnere med alderen, noe som også gjør den mer gjennomsiktig.

En styrkende øyekrem gjør huden under øynene tykkere og mer motstandsdyktig mot væskeoppkoblinger. Gå gjerne etter en kjølende variant som øyeblikkelig drener dine hovne øyne for den oppsamlede væsken.

Øyekrem til hovne øyne: Puffy eyes gel, Beauté Pacifique 439 kr. Kan kjøpes HER.

LES OGSÅ: Har du denne ingrediensen i hudpleieserien din?

Hovne øyne? Skru ned temperaturen! © Pexels.com
10 / 10

Skru ned varmen og få mindre hovne øyne

Bor og sover du i et veldig varmt klima, påvirker det ikke bare huden din, men du kan også bli dehydrert. Varme får nemlig kroppen til å holde på væske, som kan resultere i hovne øyne. Skru derfor varmen ned, og husk å drikke rikelig med vann.

Mer om Skjønnhet? Motta Costumes nyhetsbrev