© Getty Images

Slik får du perfekte negler

Lei av at neglene ser flisete og ustelte ut? Vi gir deg tipsene til hvordan du holder dem sunne og vakre.

Velstelte negler er alltid et pluss, men i en hektisk hverdag er det ikke alltid like lett å holde neglene pene. Vi gir deg tipsene til hvordan du tar vare på neglene dine: - Unngå slitasje ved daglige gjøremål og andre ting som kan slite på hud og negler. Bruk for eksemel alltid hansker når du vasker opp, og ha gjerne hanskene på når du vasker og gjør andre ting som utsetter hendene dine for kjemikaljer. Slik unngår du at de sterke stoffene sliter på hud og negler, og bruken av hansker minsker dessuten sjansen for brekkskader.

- Om du pleier å smøre deg inn med en bodylotion eller lignende etter en dusj, kan du med fordel gjøre det samme med neglene. Dette vil tilføre huden på hendene og neglene fukt, samtidig som det vil ha en styrkende effekt.

- Gi fingertuppene et vannbad så ofte du kan. Et par dråper med olje i badet gjør underverker for neglene. Bruk gjerne mandel- eller jojobaolje ettersom dette har en ekstra gunstig effekt for neglene. Et vannbad med skiver av sitron eller grapefrukt er også bra ettersom dette vil bidra til å rense neglene og bleke de naturlig.

Invester i de rette produktene
- Velg en fil med sandpapir snarere enn en av metall, da dette er mer skånsomt for neglene dine. Husk alltid den gylne reglen om å file i samme retning.

- Har du problemer med at neglene brekker lett, bør du unngå neglelakkfjernere som inneholder aceton.

Påføring av neglelakk
-
Bruk gjerne en underlakk slik at hovedfargen setter seg bedre. Påfør alltid neglelakken i to tynne strøk. Slik oppnår du både en jevn farge og overflate.

- Bruk alltid en overlakk til slutt for å kapsle inn og bevare fargen lengst mulig.