© Elie Saab SS19

Slik legger du makeup fra start til slutt

Når skal du bruke primer, og hvordan kan en concealer hjelpe deg? Lær å legge den perfekte sminken - vi guider deg trinn for trinn.

© Michael Kors SS19

Prime time

Det aller første du skal gjøre er å bruke en primer. Selv den beste foundation i verden vil ligne en kjedelig maske, hvis du bruker den på en tørr og upleiet hud. Eksfolier huden et par ganger i uken og sørg for at den får rikelig med fukt.

Fukt også alltid huden med dagkremen din før du smører på primer. Da er du sikret en feilfri hud, som stråler fra innsiden.

Duggfrisk hud

En naturlig makeup krever en lett base, som ikke gjør huden for matt. Primeren skal på etter dagkrem og før foundation. Den glatter ut ujevnheter, minimer synlige porer, gir glød og holder sminken på huden, slik at den er flott i lang tid.

Superprimer, Clinique hos kicks.no 335 kr.

© Fendi SS19

Øyeblikkelig glød

Foundationen din skal passe huden din perfekt hver gang, akkurat som dine favorittjeans. Sørg for å finne en med en himmelsk dekning, som ikke kan merkes og som samtidig gir en silkeglatt og naturlig hud.

Gå etter en lett konsistens, som dekker ujevnheter og samtidig tilpasser seg lyset, så slipper du å føle at huden er pakket inn, men heller får lov å skinn igjennom.

Natural Radiant Longwear

NARS 16 timers longer foundation gir deg perfekt dekke og utstråling hele dagen. Foundationen er lett og du får en naturlig finish.

Du kan kjøpe den hos fredrikoglouisa.no, 545 kr

Les også: Slik velger du riktig foundation

© Fendi SS19

All eyes on you

En concealer gir en lys og frisk look. Dekk mørke ringer under øynene med en lysnende concealer. Den fungerer også godt rundt nesen og munnen, hvor huden ofte er mørkere enn i resten av ansiktet.

Farvel til trøtte øyne

Når man ikke får skjønnhetssøvnen kan det ses rundt øynene. Denne lysnende concealeren får på magisk vis tegn på trøtthet til å forsvinne.

Concealeren er fylt med pleiende planteekstrakter, som beroliger trøtte øyne og gir næring til området rundt øynene.

Active light, Jane irendale hos blivakker.no 349 kr.

© Erdem SS19

Fremhev dine beste trekk

Med en highlighter reflekteres lyset på huden din, slik at den ser frisk og ungdommelig ut. Lyset hjelper også med å løfte. Legg highlighter på kinnbena dine, så kommer de tydeligere frem.

Bruk highlighter over foundation. Det finnes i både fast, flytende og pudderform.

Spektakulært lys

Denne lille hjelperen kan brukes til å highligte kinnben, lepper, øyne og skuldre. Bruk den for eksempel under foundation, på kinnben, neserygg og øyenbrynsben.

Så gir den huden din et lett skimmer-skjær akkurat der du gjerne vil fremheve ansiktet.

NYX Born To Glow 99 kr hos coverbrands.no

© David Koma SS19

Oh, you blush

En blush er et musthave i en hver kvinnes skjønnhetsrutine. Uansett om du vil ha rødmende kinn, mer markerte kinnben eller en flott glød.

Vårfrisk

La deg friste av Urban Decays silkemyke trio med bronzer, highlighter og blush. Fargene fordeler lyser jevnt og gir huden en sunn, frisk og ungdommelig glød - også når du har underskudd på søvn.

Urban Decays fine og fløyelsmyke formel har en lekker og luksuriøs konsistens. Huden får en perfekt og naturlig look - også god til touch ups når du er på farten.

Naked flushed, Urban decay hos kicks.no 390 kr.

© Philip Plein SS19

Nydelige bambivipper

Flotte, lange bambivipper har alltid vært populært. Man trenger ofte ikke mye mer enn litt mascara på vippene for å føle seg fresh.

Skandaløst sexy

Denne mascaraen tar volum til nye høyder. Børsten griper enda flere vippehår, slik at alle foldes ut som en vifte. Den tykke delen av børsten glir over vippene fra rot til spiss, mens den spisse enden fanger de små vippene som er vanskelig å nå.

Resultatet er dramatisk sorte og lange vipper på få sekunder - den perfekte partner til en smokey eye-look.

Smokey eye mascara, Bobby brown hos kicks.no 315 kr.

© Fendi SS19

Fyldige og velformede bryn

Velpleide, formede og børstede bryn er noe mange ønsker seg. Det er en uunngåelig del av makeup-rutinen og et must for en velpleid og naturlig look.

© NYX Professional Makeup

Bryn a la Cara Delevingne

Flotte, fyldige, velformede og markante bryn gjør mer for ansiktet enn allverdens foundation, blush eller leppestift. Det er en av de viktigste (hvis ikke det viktigste) elementet i sminken din.

Eyebrow Cake Powder fra NYX 99 kr hos kicks.no

© Moschino SS19

Ikoniske lepper

En flott leppestift er den enkleste måten å bli klar til fest på. Hvis den klassiske røde er for tung, så prøv ut en varm rosa farge. En flott bringebærfarge gir leppene dine en mer rocket look

© Clarins

Franske kyss

Avslutt looken med en flott farge på leppene og kyss våren velkommen.

Disse vanedannende lip balms fukter og pleier leppene dine med ekstrakt fra mango og shea. De fremhever din naturlige farge på leppene og holder dem myke hele dagen.

Instant light lip balm perfector, Clarins 215 kr. pr stk hos kicks.no