Slik strammer du opp ansiktet - helt naturlig

Skal man tro en av tidenes mest fremadstormende trender innenfor skjønnhet, er det ikke nok å trene kroppen. Nå tar også flere med seg ansiktsmusklene på bootcamp. Trenden har tatt av både her hjemme og i utlandet, og det er spesielt skjønnhetskjeden FaceGym som har satt søkelyset på trening for ansiktet.

Nymoderne treningsøkt

Varm opp, tren og kjøl ned. Det kan høres ut som oppskriften på en time på treningssenteret. I prinsippet er det også det, men i stedet for kroppen er det musklene i ansiktet som får en omgang. En såkalt face work out, som foretas i det populære skjønnhets- senteret FaceGym med hovedkvarter i London. På grunn av stor etterspørsel, har de nå elleve sentere både i England og USA. Treningen av ansiktet skal angivelig gi litt mindre svette i pannen enn en normal oppstrammingstime, siden det er behandle- ren som gjør jobben og benytter spesielle massasjeteknikker og strøm ved hjelp av redskapet FaceGym Pro. Massasjen og strømmen jobber med ansiktsmuskulaturen og stimulerer musklene.

Tren ansiktet

All denne styrketreningen skal kunne gi mer definerte kinnben, økt blodgjennomstrømming og dermed en spenstigere hud. Dette fører igjen til strammere hud i ansiktet. Det er også en av grunnene til den store populariteten – siden følelsen av en løftet ansiktsmuskulatur allerede inntreffer noen minutter etter at behandleren har sluppet taket i kinnene dine. Ønsket om en øyeblikkelig effekt var også motivasjonen til grunnleggeren Inge Theron, som startet FaceGym i 2014 etter en dårlig opplevelse med en tradisjonell skjønnhetsbehandling. Etter denne opplevelsen tenkte hun at det måtte finnes en sikrere, mindre inngripende og mer naturlig måte å oppnå synlige resultater på, og derav oppstod FaceGym.

Å bruke massasje som middel for å få en vakrere hud er langt ifra et nytt konsept; ved å benytte den eldgamle japanske tradisjonen innenfor konseptet ansiktsmassasje, japansk lifting, kan man oppnå noen av de samme resultatene. Til gjengjeld er det noe forfriskende ved tilnærmingen om å kombinere treningsprinsipper med massasje og strøm. Utover at du kan booke behandlinger, kan du også kjøpe treningsvideoer til hjemmebruk - noe som gjør det litt lettere å selv gjøre øvelsene hvis du ikke befinner deg i nærheten av en FaceGym.

Hvis du ønsker å gi huden din en treningsøkt, finnes det hjelpemidler her også.

Prøv for eksempel en time med kobido – en ansiktsmassasje basert på eldgammel japansk massasjeteknikk, som gir ansiktet et naturlig løft takket være unike bevegelser som får fart på lymfesystemet og blodsirkulasjon i ansiktet, nakken og øvre del av brystet. Det er en kraftfull behandling som tar tak i alle musklene og energipunktene i ansiktet, men som likevel føles avslappende. Sirkulasjonen øker og ansiktet dreneres for overflødig væske, noe som skal resultere i et mer konturert, stramt og glødende ansikt. Ønsker du deg en mer skånsom behandling, kan du prøve deg på en time med Remodelling Face Machine med Biologique Recherche hos Gimle Parfymeri. Her benyttes et verktøy som jobber med ansiktsmusklene takket være mikro- strøm i kombinasjon med pleieprodukter som er tilrettelagt for din hud. Resultatet er en sunn, fornøyd og plumpet hud.

Er du derimot mer opptatt av et program du kan utføre daglig, er 11-minute Face Yoga av Pia Airaskorpi noe for deg. Boken kombinerer kunnskap om fysisk og mentalt velvære fra et helhetlig perspektiv, samtidig som den tar deg gjennom et enkelt program med øvelser som trener opp og strekker ut muskulaturen i ansiktet og på halsen. I tillegg til å øke blodsirkulasjon og forbedre hudstrukturen, skal dette på sikt gi et naturlig løft til hele ansiktet. Kombinasjonen av enkle øvelser, strekking, massasje og stimulering av blodsirkulasjonen skal visst gjøre underverker, akkurat som tradisjonell yoga for kroppen. Øvelsene kan utføres hjemme på sofaen mens du ser på TV, står i dusjen eller sitter fast i bilkø.

Profesjonell trening for huden

Remodelling Face
Ansiktsmassasje i kombinasjon med hudpleie utføres hos Gimle Parfymeri, 800 kr.

Kobido hos asi Pure Spa
Japanese Face Lift 75 minutter for 1.690 kr.

11-minutes Face Yoga
Guide til helhetlig skjønnhet og velvære hos ohyes.no, 350 kr.