© anna stokland

Stjernefrisøren: Slik blir du kvitt fett hår

Det er få som vet mer om hår enn frisøren Cim Mahony. Vi har snakket med stjernefrisøren om hvordan du kan bli kvitt en fet hodebunn for godt.

Det er mange av oss som sliter med fett hår. En fet hodebunn skyldes ofte at du vasker og styler håret med produkter som kun gjør det verre. Heldigvis krever det ikke særlig mye å (potensielt) få bukt med problemet.

"En av de største synderne er sulfat, som du finner i sjampoene dine. Sulfat går inn og renser hodebunnen fullstendig for fettstoffer. Det kan godt være at du føler at håret er rent, men egentlig bidrar det bare til å skape en overproduksjon av fettstoffer. Olje skal egentlig bekjempes med olje. Derfor er det lurt å bruke en oljebasert sjampo som hjelper med å gjenskape balanse i hodebunnen. De fleste som sliter med en fet hodebunn trives best med å vaske håret hver eneste dag - og det kan du også gjøre hvis du bruker en oljebasert sjampo som faktisk jobber for og med den naturlige oljebalansen i hodebunnen, og ikke imot." Sier Mahony.

Det finnes imidlertid flere typer sulfater, og en av de du faktisk kan bruke, er den milde typen Sodium coco sulfate. Den er nemlig naturlig utvinnet fra kokosolje, og har ikke den uttørrende effekten som SL-sulfater har. Den du skal være aller mest obs på er Sodium lauryl sulfate (SLS). Mens Sodium laureth sulfate (SLES) er litt mildere, kan den allikevel være problematisk og en årsak til at du har utfordringer med hodebunnen.

© anna stokland

Et annet produkt som både skaper og forverrer en fet hodebunn mer enn den gjør godt, er noe de aller fleste av oss bruker hyppig. Nemlig tørrsjampo.

"Tørrsjampo er som pommes frittes - det er godt en gang i mellom, men hvis du spiser det hver dag, vil det medføre konsekvenser. Prøv å unngå å bruke tørrsjampo hver eneste dag, og hold den vekk fra selve hodebunnen, ettersom den på lik linje med sulfat bare vil bidra til en overproduksjon av fettstoffer. I tillegg kan du faktisk risikere å tette hårsekkene, som på sikt kan føre til infeksjoner, flass og hårtap, " avslutter Cim.

Tørrsjampoen din er derfor ikke et absolutt nei-produkt, og den er dessuten fantastisk hvis du ønsker litt volum. Imidlertid er det viktig at du bruker det med omhu, og at du vasker håret ditt grundig dagen etter.