© costume.no

The Ring Leaders

De lager våre absolutt favorittringer - fra ørsmå lillefingervarianter til kraftige cocktailringer. Bli bedre kjent med smykkemerkene her.

© costume.no

SOPHIE BILLE BRAHE

Danske Sophie Bille Brahe designer luksussmykker for hippe jenter som ønsker noe mer personlig enn hva gullsmeden ofte har å by på. Hennes kolleksjoner varierer fra syltynne, diamantkledde ringer som ligger i buet fasong rundt to fingre til stjernetegnformasjoner og lekne, arkitektoniske skyskraperhorisonter. Det er lenge siden vi har drømt så inderlig om noen diamanter på hånden.

Ringer fra Sophie Bille Brahe, 152.000 kr. (øverst), 23.000 kr. (midten) og 20.400 kr. (nederst).

© costume.no

JANE KØNIG

Jane Kønig har designet smykker i Danmark siden 1986. Hennes design er enkelt og hverdagslig. Det er den typen ring man én dag trer på fingeren, for så å aldri igjen ta av. Vi elsker hennes 70-tallsinspirerte sikksakkringer, de rocka skjoldringene og de helt enkle kuleringene. Her er det fritt frem for om du vil kjøpe forgylt sølv rimelig eller punge ut for 18 karat gull. Ja, takk begge deler, sier nå vi.

Ringer fra Jane Kønig, 270 kr. (øverst) og 545 kr. (nederst).

© costume.no

LARA BOHINC

Hun er kjent for sine signaturknutesmykker - store, grafiske knuter på armbånd og halskjeder i skinnende blankt, massivt sølv. Nå har vi også fått øynene opp for ringene hennes. Den slovenskfødte smykkedesigneren Lara Bohinc har sin base i London, hvor hun har designet grafiske smykker ved bruk av innovative, industrielle teknikker siden 1997. Hun er også designkonsulent for selveste Cartier. Vi elsker de store laserkuttede, nye knuteringene! Det er tid for litt bling på fingrene!

Ringer fra Lara Bohinc, 2.190 kr. (øverst), 3.170 kr. (midten) og 2.920 kr. (nederst).

© costume.no

LINE & JO

Det var Line Hallberg og Jo Riis-Hansen som fikk oss til å begynne å stable bittesmå, syltynne ringer oppå hverandre i 2007. Siden har smykkesamlingen vår vokst jevnt og trutt med ringer fra de to designerne og vi har fylt fingrene til randen med gull og sølv, på den mest minimalistiske måten overhodet. I den danske hovedstaden har Line & Jo sitt atelier og flaggskipbutikk, noe som for lengst har blitt en av Københavns store shoppingdestinasjoner.

Ringer fra Line & Jo, 1.630 kr. (øverst), 5.340 kr. (midten), 700 kr. (nederst t.v.) og 2.940 kr. (nederst t.h.).

© costume.no

TOM WOOD

Det har kommet en ny, norsk designer på banen, Mona Jensen bak det Grünerløkka-baserte merket Tom Wood. Allerede har hun slått gjennom på det internasjonale markedet, selv etter en fartstid på et halvt et år i bransjen. Signaturringen fra Tom Wood er hennes maskuline signetring, i gull eller sølv, med eller uten juveler. Vi har allerede vår plantet på lillefingeren og vil nødig ta den av med det første.

Ringer fra Tom Wood, 10.500 (t.v.), 3.400 kr., 9.000 kr. og 2.000 kr. (t.h).

© costume.no

AURELIE BIDERMANN

Den parisiske skjønnheten bak merket med samme navn, Aurélie Bidermann, lar seg inspirere av vintagefunn, lekne barneuniverser, kunstverden, naturen og eksotiske reisedestinasjoner når hun designer sine kolleksjoner. Hennes smykker er en viktig del av stylingen på Proenza Schoulers and Jason Wus visninger og brukes flittig av stjerner som Sofia Coppola, Gwyneth Paltrow and Beyoncé. Det romantiske og superfeminine designet er akkurat det franske tilskuddet vi ønsker oss i smykkesamlingen vår.

Ringer fra Aurélie Bidermann, 44.100 kr. (øverst t.v.), 1.340 kr. (øverst t.h.), 1.745 kr. (nederst t.v.) og 1.990 kr. (nederst t.h.)

=

© costume.no

MARIA BLACK

Danske Maria Blacks smykkekolleksjoner er rå og rocka. Her står geometriske former og repeterende mønstre i fokus og et design som tillater at brukeren selv kombinerer smykkekomponentene på unike måter, som lego for fashionistaer. Her skal ringer settes sammen til nye formasjoner og et personlig uttrykk skapes, noe prisen også tillater - her blakkes du ikke selv om du kjøper en liten samling smykkebyggeklosser.

Ringer fra Maria Black, 1.630 kr. (t.v.), 550 kr. og 600 kr. (t.h.)