Våger du å være deg selv, uten filter?

La deg inspirere av Marc Jacobs, og vær den perfekte utgaven av deg selv!

Visste du at kvinner i gjennomsnitt bruker 55 minutter hver eneste dag kun på å forbedre utseendet? Vi smører oss inn, sminker oss, ordner håret, tar skjønnhetsbehandlinger og så videre, nesten uten at vi engang tenker over mye tid det tar eller hvorfor vi gjør det. Totalt blir det så mye som 335 timer hvert eneste år, en 2-ukers lang ferie (!) - hvor kun utseendet står i fokus.*

Etter fremveksten av sosiale medieplattformer og selfie-kulturen som vi nå befinner oss i, har mange av oss fått et behov for å presentere den mest attraktive versjonen av oss selv - med et ønske om å oppnå ros, beundring, likes og positive kommentarer fra andre. Den øyeblikkelige tilfredsstillelsen kan gi økt selvtillit der og da, men hjelper det egentlig?

Faktisk viser studier at det har motsatt effekt. I en studie gjort av Today.com hevder 46% av voksne kvinner at sosiale medier får dem til å føle seg selvbevisste når det kommer til utseendet. Denne angsten og selvbevisstheten kan føre til at man velger å retusjere på utseendet for å gjøre seg selv mer attraktiv før det trykkes på “publiser”.

Vi alle kjenner til disse appene og skjønnhetsfiltrene på sosiale medier, og de fleste av oss har testet dem ut. For hvem ønsker vel ikke en feilfri, glødende og glatt hud når man skal ta selfie? Ulempen er at man fort kan bli vant til å se en falsk versjon av seg selv, og da ender man kanskje opp med å like den ekte versjonen litt mindre. Ved å bruke sosiale medier blir vi konstant utsatt for perfekt redigerte bilder der alt ser glamorøst ut - noe som gir en skjev virkelighetsoppfatning - og usikkerheten i oss har gjort oss gode på hvilke kameravinkler og poseringer som er mest flatterende.

Det bunner i bekymringen om å ikke være god nok, selv om virkeligheten er at ingen er feilfri.

Den perfekte duft

Marc Jacobs sin nye duft PERFECT representerer nettopp dette: en feiring av selvaksept, optimisme og originalitet, og å omfavne og uttrykke sitt sanne jeg. Duften er inspirert av mantraet hans “Jeg er perfekt akkurat som jeg er”. Ordet PERFECT har han også tatovert på håndleddet.

“Jeg satte den der for å minne meg selv på at når jeg ser på meg selv og ønsker jeg kunne vært sterkere eller bedre, kan jeg bare si at jeg er bra nok som jeg er, helt perfekt” - Marc Jacobs

PERFECT MARC JACOBS er en moderne, konvensjonell og feminin blomsterduft, med harmoniske sammensetninger frisk floral og myke, beroligende toner.

Topp-Noter: Rabarbra og påskelilje
Hjerte-Noter: Mandelmelk
Bunn-Noter: Kashmir

I ekte Marc Jacobs-ånd er designet på flakongen en elegant blanding av klassiske og uventede elementer. Den tunge glassbasen, med kuppelformede skuldre og forgylt krage, er inspirert av verdigheten og stilen fra den klassiske parfymen. En svak rosa juice fremhever de kunstneriske kantene, og toppen er kronet med en samling eklektiske charms - nøye utvalg av Marc Jacobs selv. PERFECT er ikke hva du forventer at en parfyme skal være, men akkurat det den trenger å være…

Spre budskapet!

I et samfunn der det kan oppleves som at alle andre fremstår litt “for” perfekte, er det lett å tenke på sine egne komplekser og føle seg utilstrekkelig. For vi er jo alle oppmerksomme på dem, selv om ikke andre ser ut til å bry seg. Så hvis vi skal snakke om egenkjærlighet og aksept, må det være ekte. Ikke tomme ord, men handlinger. Våger du å være den perfekte utgaven av deg selv?

Denne måneden finner du Perfect-kampanjen på Instagram under hashtaggen #PerfectAsIAM. Alle oppfordres til å våge å legge ut uretusjerte bilder av seg selv og spre budskapet om at vi er perfekte akkurat som vi er, og at vi må godta og elske oss selv - uten filter.

Foto: Ida Broen

Det finnes mange måter du kan ha det bra med deg selv på som ikke inkluderer utseendet, sosiale medier og “likes”. Legg fokuset på din psykiske og fysiske helse og prioritér tiden din på det som gir deg overskudd og glede. Det kan være en tur i skogen eller en treningstime, meditasjon, å lese en bok eller finne en ny hobby som gir deg mestring. Bruk tid på ekte relasjoner med mennesker som betyr noe i livet ditt og ha mer fokus på hva du er flink til og ditt eget indre, enn hvordan du ser ut. Våg å være ekte - uten filter - og vit at du er helt perfekt akkurat sånn!

PERFECT MARC JACOBS finner du blant annet hos Fredrik & Louisa.

Vi gjør oppmerksom på at dette er en kommersiell artikkel skrevet av Kontent for Marc Jacobs.

*Kilde:
http://www.today.com/health/stop-obsessing-women-spend-2-weeks-year-their-appearance-today-2D12104866