© Dior

Vakker og rocka som Cara Delevingne

Fargen rosa er motsetningsfylt - i likhet med supermodellen Cara Delevingne som fronter Diors nye serie med rosa leppestifter. Vi møtte den britiske it-jenta og makeupartisen Peter Philips på lanseringen i Shanghai.

Helt casual og kledd i svart rekker Peter Philips frem hånden, og et stort smil brer seg i det vennlige ansiktet hans når han hilser på meg. Cara Delevingne er kledd i en hvit kjole og en sart rosa jakke, og hun starter straks å snakke med sin småhese stemme og karakteristiske britiske aksent.

Vi møtes i Shanghai i forbindelse med lanseringen av Diors nye leppestift Dior Addict Stellar Shine. Cara er leppestiftens ansikt utad, og Diors kreative direktør og makeupartist Peter Philips er mannen bak den.

Hvorfor en rosa leppestift?

Peter: -Alle kjenner til den klassiske røde leppestiften Rouge Dior fra Dior, og vi hadde lyst til å skape en annen farge, en farge som kunne bli like ikonisk som den røde. Rosa kan være både søtt og punkete. Fargeskalaen kan være alt fra romantisk pink til hardcore shocking pink. Den kan symbolisere noe rebelsk, men også noe yndig og søtt. Flytt den fra den romantiske konteksten, og den blir mer kvinnelig og powerful. Dior Addict Stellar Shine er en linje med forskjellige leppestifter som forhåpentlig appellerer til alle slags kvinner.

Cara Delevingne får leppene malt av Diors makeupartist Peter Philips.

© Dior

Hvordan finner man den rette fargen på leppestiften til ansiktsfargen sin?

Peter: -Det handler også om fargen på tennene og din naturlige leppefarge. Det sikreste er å finne en farge som har litt blått i seg – siden det passer til de fleste – men prøv deg frem. Det er mitt beste råd.

Det har vært mye fokus på matte lepper. Er shine på vei tilbake nå?

Peter: -Ja, vi har hatt mye fokus på at alt skal være matt, og matt vil alltid være en nisje. Mange kvinner elsker den looken med matte lepper, men ikke alle synes den føles like behagelig på leppene. Og nå har vi sett så mye matt at jeg tror de fleste er klar for noe nytt. Så er det den fuktgivende følelsen, da … Og den fukten de nye leppestiftene gir, er vidunderlig.

Hvordan får man leppestiften til å sitte lenger på leppene?

Cara: -La være å snakke …

Peter: -Det finnes ulike metoder, men de gamle triksene virker fremdeles. Kyss en serviett etter at du har hatt på deg leppestiften, og påfør et lag til. Bruk litt primer under. Ellers avhenger jo dette av kvinnen som bruker den og leppestiftens tekstur.

Dior Addict Stellar Shine Fås i 24 nyanser med tre forskjellige effekter: glazed, sparkle og metallic shine, som reflekterer lyset og gir leppene glans. Inneholder aloe vera, som booster næringen fra oljen og fukter leppene.

© Dior

Hva betyr fargen pink?

Cara: -’Be Dior Be Pink’ – for meg betyr ‘Be Pink’ ‘vær deg selv’. Pink er så mye mer enn rosa. Som Peter sa det: Pink er søtt, pink er pop, pink er punk. Pink er maskulin. Pink er feminin. Det er ikke bare en yndig farge. Pink symboliserer styrke – hva nå enn det betyr for deg.

Peter: -Pink er så mye. Fargen representerer de homofile, men også sterke kvinner.

Hvorfor er Cara det perfekte ansiktet for Dior Addict Stellar Shine?

Peter: -Hun representerer alt. Hun er umåtelig vakker, og litt sær, men det er det som gjør henne ekte. Og jeg har ikke på noe tidspunkt vurdert å forandre henne. Jeg valgte Cara nettopp fordi hun er Cara.

Du er en stor del av Dior. Hva er det som er så spesielt med Dior?

Cara: -Jeg er veldig beæret over å få jobbe med Dior. Dette er et motehus jeg bestandig har sett opp til, og det er fantastisk å få omgi seg med de kvinnelige ambassadørene for Dior; de er alle sterke og hardtarbeidende kvinner. Det forrige Dior-showet som viste høst- og vinterkolleksjonene for 2019 var et av de beste showene jeg noensinne har sett. Dior flytter hele tiden grenser, lager sine egne regler – og fortsetter å redefinere merket og Dior-kvinnen. Det inspirerer meg.

Dior FW 2019 // Pink er, ifølge Cara og Peter, mange ting - også en sang av Aerosmith, som er lydsporet for kampanjen.

© Dior

Hvordan bruker du makeup for å uttrykke ulike sider ved deg selv?

Cara: -Jeg tror det er viktig å gjøre det du har lyst til, både når det gjelder makeup og klær. Forleden dag, da stylistene ville ha meg til å bruke en dress, og det er noe jeg gjerne ifører meg, tenkte jeg: ‘Nei, jeg kan faktisk ha på meg en rosa kjole og håret hengende løst uten å være superjentete, og allikevel føle meg som meg selv.’

Jeg tror det er viktig å ha det moro, og ikke føle seg forpliktet til å bruke de samme klærne og den samme makeupen hver dag – bare fordi man er vant til det.

Hva er ditt forhold til makeup?

Cara: -Som helt ung, skjønte jeg aldri hvorfor man måtte bruke makeup. Jeg forstod ikke hva jeg skulle med det, eller hva som var vitsen med all den pyntingen. For meg var makeup en maske man kunne gjemme seg bak hvis man ikke var selvsikker nok og heller ville ligne på eller føle seg som en annen. Den gangen skjønte jeg ikke at makeup kan brukes til å fremheve de trekkene dine som gjør nettopp deg vakker.

Ifølge Cara Delevingne skal du leke med looken og uttrykket ditt. Både når det gjelder klær og makeup.

© Dior

Hva er din hudpleierutine?

Cara: -Jeg fikk kviser da jeg var 25 år gammel, så jeg er helt klart mer oppmerksom på huden min nå enn da jeg var yngre. Jeg prøver å bruke naturlige og milde produkter i ansiktet, og jeg har også begynt å bruke anti-aging-produkter. Det viktigste for meg er at huden min får fukt – den er veldig tørr og trenger konstant tilførsel av fukt. Jeg har alltid med meg en fuktspray, og spesielt når jeg er ute og flyr.

Vi gjør oppmerksom på at Costume var invitert til Shanghai av Dior og deler av turen ble dekket.