10 ting som hjelper mot søtsuget

Kjenner du deg igjen i følelsen av å bare måtte ha noe søtt? Her er 10 tips for å unngå de største sukkerbombene!

1. Puss tennene! Dette tipset funker riktignok best om du er hjemme, og har tannbørsten tilgjengelig. Men den friske smaken av tannkremen kan faktisk hjelpe mot søtsuget - for det er som regel ikke fristende å verken spise eller å drikke rett etter tannpussen.

2. Få i deg et sunt måltid i stedet. Husk å spise ofte og regelmessig! Søtsuget kommer gjerne når man er litt sulten, så det vil absolutt hjelpe om du får spist deg mett på noe sunt. Lag deg for eksempel noen brødskiver, spis en yoghurt eller en skål med havregryn og banan.

3. Velg en sukkerfri pastill fra Läkerol! Den kan du spise med god samvittighet når søtsuget melder seg, og pastillene kommer i mange fristende smaker. Hvis du er glad i lakris kan du velge for eksempel Salvi, Licorice Seasalt eller Blackberry Licorice (med en deilig smak av bjørnebær), eller klassikerne Salty Caramel eller Cactus.

Det er også godt å blande flere pastiller av ulike smaker sammen!

Läkerol er det optimale valget når ønsket om å spise noe godt - og sunt - melder seg, og er perfekt å ha med på farten.

4. Distraher deg selv. Bestem deg for å ikke la søtsuget ta overhånd ved å få tankene over på andre ting: ring en venn, ta en opprydning i garderoben eller kom deg ut på en tur utendørs.

5. Drikk noe surt - som et glass vann med mye sitron. Ettersom sitron er motsatt av søtt kan den sure smaken dempe søtsuget.

6. Sørg for å få i deg nok krom. Det er en grunn til at flere bruker kromtilskudd for å bli kvitt søtsuget, ettersom krom spiller en viktig rolle for å holde blodsukkeret stabilt. Krom finner du særlig i skalldyr, kjøtt, nøtter og grovt brød.

7. Ta en bit mørk sjokolade. Velg en variant med ekstra høyt kakaoinnhold (minst 80%), slik at den oppleves mer bitter enn god. Mørk sjokolade er uansett et bedre valg enn vanlig melkesjokolade, og det skal ofte ikke mer til enn en liten bit før behovet demper seg.

8. Lag deg en kopp te, gjerne urtete med kanel, fennikel eller lakris, som kan gi demping av søtsuget.

9. Vær proaktiv: og spis mat som er med på å stabilisere blodsukkeret. Grove kornprodukter, grønnsaker, nøtter og frø gir langsomme karbohydrater som bidrar med fiber og energi.

10. Bestem deg for å holde ut - kanskje lettere sagt enn gjort? Men med litt selvdisiplin kan du tåle å kjenne på søtsuget i noen dager, uten å gi etter, og dermed merke hvordan kroppen avvenner seg fra sukker.