© Getty Images

10 tips for å finne drømmemannen (og deg selv på veien)

Lei av forhold som går i vasken? Her er 10 tips til hvordan du kan finne drømmemannen ved å endre tankemønsteret ditt.

1. Ikke sitt og vent på Den Rette. Lev livet!

Til deg som er singel og gjerne vil ha kjæreste; ikke sett livet på hold i påvente av at ”Mister Right” skal dukke up. Tvert om. Vær åpen, vis verden at du eksisterer og kos deg med ditt eget liv! Positiv energi gjør deg til en attraktiv person. Det er denne personen du virkelig er – og som du vil at ”Mister Right” skal møte!

2. Et godt selvbilde øker sjansene for et godt forhold

Lurer du på hvorfor du ikke har truffet drømmepartneren enda? Vit at det er tankene og følelsene du har om deg selv som ligger til grunn i forholdene du har hatt til nå. Tenk slik, hvis livet var en film og du ikke likte utviklingen til hovedpersonen, måtte du skrevet om manuset. Og manuset, det er selvbildet ditt. Så ikke la et dårlig selvbilde stå i veien for mannen i ditt liv. Du må lære å sette pris på deg selv - å akseptere og bli glad i den personen du er – så vil du øke sjansene betraktelig for å møte en mann som elsker deg akkurat som du er.

3. Dine tidligere forhold er grunnlagt på ditt eget selvbilde

Se på de dine tidligere forhold, eller den siste daten du var på. Er det noen rød tråd mellom disse og oppveksten din? Mennesker som er vant til å være nummer to hjemme, aksepterer gjerne å komme i andre rekke også senere i livet. Noen kvinner dras mot menn som ikke prioriterer dem, fordi de har ”lært” at menn ikke har tid. Ved å bryte dette mønsteret, kan du lære å bli glad i deg selv og treffe en mann som elsker deg!

4. Finn ut hvem du vil ha

Spør deg selv, ”Hva ønsker jeg meg i en mann?”. Og ikke gi deg før du får et grundig svar! For ved å tydelig visualisere både mannen og følelsene han skaper i deg, blir målet ditt mer tydelig for deg selv, og dermed lettere å oppnå. Du kan til og med lage et moodboard over egenskapene hans, og henge et sted du ser det hver dag!

5. Lær av mislykkede forhold

De fleste av oss har et par havarerte forhold bak seg, og takk for det! For jo flere mislykkete forhold du har hatt, jo større sjanse har du for å bli lykkelig med en ny partner. Nå vet du hva du ikke vil ha, og dermed kan du fokusere bedre på det du vil egentlig ha. En mann som vil ha deg, akkurat som du er.

6. Sulten og tørst, men personlighet først

Dette er en gammel, men likevel verdifull lekse; Ikke legg for mye vekt på utseendet. Altså, du vil jo helst ha en mann du liker å se på, og aller helst en dampende sexy en, men ikke prioriter utseende over personlighet. For skal du trives med mannen, må du like han som person, og han må gjøre deg glad! Og i det lange løp vil du mest sannsynlig få mer glede av en snill og oppmerksom mann enn en markert hake.

© Pixabay

7. Snakk deg selv opp!

Vi liker å være rause mot andre, men er mindre opptatt av å være rause mot oss selv. Men hva om du ga deg selv like svingende komplimenter som du gir din flotteste kollega. Eller om du møtte deg selv i speilet med samme begeistring som når du møter din beste venninne. Du ville ganske sikkert blitt mer positiv, mer entusiastisk og fått bedre selvbilde. Moralen er; Bygg deg selv opp! For ingen ting er så attraktivt som positiv energi …

8. Vær takknemlig

I en hektisk hverdag med mye styr og lite kjærlighet kan det være vanskelig å være takknemlig for det man har i livet. Men sivil status til side, du har sikkert masse å være takknemlig for! Og ved å praktisere takknemlighet kan du oppnå underverker. Positive følelser er direkte sunt for din psykiske og fysiske helse, det gir energi, øker nettverket ditt og gjør deg mer attraktiv. Så hva venter du på? Gjør deg selv en tjeneste og finn noe å være takknemlig for med en gang!

9. Vær tilstede i øyeblikket

Som nevnt skal du ikke sitte og vente på Drømmemannen. Ikke sett din egen lykke på hold til du har møtt noen. Vær tilfreds med den du er og det du har her og nå! Ved å slutte å drømme om gresset på den andre siden, og heller være tilstede i nuet, blir du mer harmonisk med deg selv OG du øker sjansene for å treffe en som vil ha akkurat deg.

10. Det viktigste er ikke hvor eller når, men hvordan du møter han

Ikke heng deg opp i når eller på hvilken måte du møter drømmemannen. Dette vil antageligvis skje på en uventet måte uansett. Men vær bevisst på hvordan du har det når du møter ham. Om du er i takt med deg selv og den du virkelig er når du møter ham. Og om du har hevet deg over negative ideer og tanker, som tidligere har ført deg til feil menn. For da, når du har tatt kontroll over selvbildet ditt og truffet en god mann, da har du funnet kjærligheten.

ENDELIG I NORGE:

Artikkelen er basert på utdrag fra Fallinginlove.today, et nytt, norsk nettkurs om å endre tankemønster og selvbilde i jakten på en livsledsager. Lignende kurs har hatt stor suksess i utlandet, og nå finnes det endelig i Norge! Kurset er videobasert, lett å bruke og passer for kvinner i alle aldre og livssituasjoner.