© Annette Haga

11 tips til en perfekt kveld med hjemmespa

Unn deg selv luksus på badet hjemme! Her er Annette Haga sin beste hjemmespa-rutine og tips til hvordan du skaper den perfekte atmosfæren!

Annonsørinnhold skrevet av Annette Haga:

Slik skaper du den perfekte atmosfæren:

 • 1. Først bør du ta en titt på badet ditt og se om du kan utnytte høyden i rommet ytterligere. Sett fine hyller oppå hverandre, og fyll dem med lekre lys, produkter og fine skåler. Husk at deilige duftoljer eller tørket lavendel har en deilig, beroligende effekt. Derimot bør du unngå at badet er stappfullt av stæsj du egentlig ikke trenger eller bruker - så ikke glem ta noen jevnlige ryddeøkter.
 • 2. Vis frem de fine håndklærne dine, ikke gjem dem bort! Ved å legge dem side om side på hyllene skaper du den riktige spa-stemningen.
 • 3. Senk lyset på badet, skjær opp frukten du liker, finn frem den deiligste morgenkåpen du har og tenn noen gode duftlys!

La deg inspirere av min hjemmespa-rutine!

 • Start i badekaret!

Noe av det deiligste jeg vet om er å ta et langt, varmt bad med masse skum og olje. Før jeg legger meg i badekaret skrubber og renser jeg ansiktet, slik at huden er preppet for en god ansiktsmaske som kan trekke godt inn i huden, samtidig som jeg bader. Sett på beroligende musikk, finn frem lesestoff eller en tv-serie du liker, så blir hjemmekosen komplett.

 • Ikke glem å peele hele kroppen

Før barbering er det viktig å skrubbe vekk døde hudceller, noe som også gjør at kremen du smører deg inn med etterpå vil trekke bedre inn. Det er ikke bare et must om sommeren eller i forbindelse med selvbruning - en god peeling setter nemlig i gang økt sirkulasjon, som gir huden en ny glød og friskhet. Det er massevis av gode kroppsskrubber å velge mellom på markedet, og selv er jeg veldig glad i produkter med oljebasert konsistens og masse korn.

 • Barbering - uten kutt, nupper og lugging

Følelsen av helt silkeglatt og myk hud er uslåelig, og det er viktig å velge en ordentlig barnerhøvel - slik at du unngår inngrodde hår, røde nupper og "lugging".

Mitt aller beste tips er å bruke en barberhøvel med innebygd fuktighetsgiver. Det gjør at høvelen glir lettere over huden, noe som fører til en tettere barbering uten kutt. Min absolutte favoritt innen barberhøvler er Intuition Sensitive Care, som er verdens første alt-i-ett barbersystem. Den både skummer, barberer og tilfører huden fuktighet samtidig, og er både enkel, skånsom og effektiv å bruke!

De fire ultratynne bladene til Intuition Sensitive Care er omgitt av en hudpleieenhet som skummer i kontakt med vann, slik at du slipper å tenke på skum eller gel – noe som er ekstra praktisk en hektisk hverdag der du helst vil bli ferdig med barberingen raskest mulig..

Jeg har forelsket meg helt i denne høvelen, som er mange hakk bedre enn alle andre jeg har prøvd! I tillegg til å oppnå ønsket resultat med selve barberingen føler jeg også at huden blir ekstra glatt og myk, takket være at den inneholder 100 prosent naturlig Aloe Vera og E-vitamin.

Har du lyst til å teste Intuition Sensitive Care? Herkan du bestille hjem en helt gratis startpakke, og bli abonnent slik at du får tilsendt refills rett hjem i posten!

 • Gi nytt liv til håret med en god kur

Ta deg tid til å pleie håret ditt med en deilig hårkur som er tilpasset din hårtype - og la den gjerne sitte i så lenge som mulig før du skyller ut.

Dette bør du helst gjøre ukentlig, spesielt dersom håret ditt er skadet og livløst (som et resultat av f.eks kjemisk behandling og bruk av varmeverktøy). Mitt beste tips er å dra innom en frisørsalong og be dem hjelpe deg å finne frem til hvilken hårkur som er best egnet for akkurat deg.

 • Smør inn hele kroppen

Etter et langt bad, eller en varm dusj, bør du ta deg god tid til å smøre inn hele kroppen fra topp til tå. Etter at jeg ble gravid har jeg begynt å foretrekke å smøre meg inn med en god og fet krem, men vanligvis synes jeg det er både praktisk og deilig med olje (gjerne i sprayform).

 • Gi føttene oppmerksomhet!

Stell av føttene er lett å glemme bort, ettersom de stort sett er pakket godt inn i tette sko nesten hele året. Start med å file bort hard hud, klipp neglene og bruk en deilig fotkrem til å massere inn føttene til slutt. Dersom føttene fortsatt føles tørre og ru, vil jeg anbefale å sove med et par mykgjørende sokker om natten - det er så deilig!

 • Neglelakk

Det eneste du trenger for å oppnå perfekt resultat med neglelakk er: tid. For det kan være litt kjedelig og frustrerende å måtte vente på at neglelakken skal tørke! Å bruke både under- og overlakk er viktig for at neglelakken skal holde seg fin lengst mulig - noe som er fort gjort å glemme i en hektisk hverdag. For at neglelakken skal tørke fortest mulig kan du dyppe hendene i isvann eller føne dem med kald luft.

 • Avslutt med en digg smoothie!

Det er forfriskende å avslutte hjemmespaet med et glass med kaldt vann, men ikke spesielt spennende. Om du vil ha tips til en sunn, enkel og god smoothie trenger du bare å blande sammen 1/2 agurk, 1 liten avokado, saften fra en sitron, 2 dl ferskpresset appelsin og 4 dl iskald kokosjuice i en blender. NAM! <3

Denne artikkelen er sponset av EFI, som er den eneste forhandleren av Intuition Sensitive Care.

Ved å bestille hjem en gratis startpakke (du betaler kun for porto!) blir du automatisk abonnement, men det er ingen kjøpeplikt og du kan melde deg av når som helst. Det praktiske med abonnementet er at du aldri trenger å gå tom for refills av blader og hudpleieenhet! Klikk deg inn her for mer informasjon - og for å prøve gratis!