Bella Hadid og Gigi Hadid
© Getty

17 tips til vakkert hår

Vi gir deg 17 tips, triks og kjerringråd til vakkert og glansfullt hår.

Føler du deg fin på håret smitter det over på alt annet. Alle ønsker glansfult hår med masse volum i håret, og et sunt hår. De fineste bob frisyrene er blitt klassikere mange ønsker seg, men uansett om du ønsker å klippe pannelugg, eller bare drømmerfine krøller som er enkle å lage, blir alltid resultatet best når håret er sterkt og sunt.

Din huskeliste for et vakker og glansfult hår

1. Plei håret med aloe vera. Saften fra aloe vera gir en naturlig avgiftning av håret, og får det ordentlig rent.

2. Avslutt hårvasken med å skylle håret i kaldt vann så lukker skjellagene seg.

3. Hvis du skal farge håret - gå til en proff som kan hjelpe deg med den riktige fargen.

4. Føn kun overhåret, det dekker eventuelle tabber under. Velg en lavere varme og beveg føneren hele tiden slik at du ikke overoppheter eller skader håret. Ta vare på håret ved å bruke en stylinglotion som beskytter mot varme.

5. Kvitt deg med statisk hår ved å dra metallkroken på en kleshenger nedover langs hele håret.

6. Jobb inn en hårkur eller olje i håret før du skal i solen, eller ta på en dusjhette før du skal i badstuen. Varmen hjelper håret til å absorbere oljen eller hårkuren.

7. Hodebunnsmassasje øker blodsirkulasjonen og får håret til å vokse fortere. Bruk fingertuppene eller en hårbørste.

8. Har du som blond opplevd å få grønnskjær i håret etter å ha badet i klorvann? Ketchup er løsningen. Påfør ketchupen i håret og skyll ut med én gang, slik at håret ikke blir rødt.

9. Olivenolje gir masse fukt og glans til tørt og matt hår. Eddik gir også blankt hår, mens lavendeleddik hjelper mot flassende hodebunn.

10. Sola kan være like skadelig som kjemikaler, siden det svekker proteinstrukturen i håret og tørker det ut. Beskytt håret med en hatt eller bruk et produkt med UV-beskyttelse.

Costume er besatt av vakker hår, la oss inspirere deg med flere artikler!

Suki Waterhouse og Cara Delevigne

11. Proteiner gir deg sterkt og friskt hår. Det er derfor viktig med frokost - energinivået i hårsekkene er nemlig lavest på morgenen.

12. Søvn er også viktig for håret. Har du sovet dårlig og har mørke ringer under øyene, er det ganske sikkert at håret føler seg like matt og livløst.

13. Gjør håret glansfullt ved å skylle det i mørkt øl.

14. Du er ikke født med perfekt hår, men du har tilgang til de rette produktene. Rådfør deg med en frisør for å finne produkter som dekker ditt behov.

15. Farging kan være bra for tynt hår, fordi det løfter håret og gir det mer struktur. Prøv også de gode, gamle metodene, som å krølle noe av underhåret, slik at håret over blir løftet fra hodebunnen.

16. Bruk et varmebeskyttende produkt dersom du føner håret eller bruker rettetang. Det minsker varmeskadene og tilfører fukt, slik at du unngår tørt hår som ser brusete ut.

17. En klipp hver åttende uke er en god tommelfingerregel for at håret ikke skal bli for slitt. En kort frisyre krever hyppigere frisørbesøk enn en lang frisyre.

Kilder: Felleskatalogen for legemiddelkatalogen, Philip Kingsley Hair Bible.

Melder du deg på vårt nyhetsbrev vil du motta invitasjoner til VIP-kvelder, og bedre dine vinnermulighet i våre konkurranser.