© Depositphotos.com

5 måter å optimalisere egen velvære med biohacking

Biohacking har blitt en populær måte å ta vare på egen helse de seneste årene. Enkelt sagt, er dette en måte å optimalisere egen biologi og hacke sitt unike DNA ved å gi kroppen rene, sunne matvarer, supplere med kosttilskudd og leve en livsstil som tilsier at kroppen og hodet har det godt. Man skal tilpasse maten man spiser og aktiviteter man gjør ut ifra sitt eget ståsted og finne metoder som fungerer best for seg og sin kropp.

Målet med biohacking er å eliminere stress og bli den beste versjonen av seg selv. Dette kan hjelpe på konsentrasjonen, restitusjon, stressmestring, fertilitet og den totale helsen. Her er fem måter man kan optimalisere egen velvære med bruk av biohacking.

1. Test verdier i kroppen

Første steg for biohacking av egen kropp er å teste verdiene i blodet, urinen og hormonene. Slik kan du danne deg et bilde av egen helse og dermed finne ut hvor du kan gjøre endringer og forbedringer. Er det kanskje noen vitaminer og mineraler som kroppen din savner eller trenger mer av?

2. Biohack egne hormoner med en eggløsningstest

Veldig mange kvinner i dag bruker prevensjonsmidler som inneholder hormoner. Det ikke alle er klare over, er at dette kan påvirke kroppen, hodet og helsen i ganske stor grad. Det finnes metoder man kan bruke for å unngå bruk av prevensjonsmidler og kjenne sin syklus bedre ved hjelp av en eggløsningstest. Ved å vite når man har eggløsning, kan man i tillegg forstå kroppen bedre i form av at den hele tiden er i forandring og kan trenge visse typer matvarer eller ulike mengder mat til ulike tider i syklusen. Med en eggløsningstest kan man biohacke egne hormoner og kroppens mønster.

3. Trening gjør godt for hode og kropp

Mosjon i alle former er helsefremmende og har store fordeler for både hode og kropp. Mange kan synes det er utfordrende å skape gode vaner og rutiner rundt trening, og det kan fort skli ut til tider. Dersom man ikke rekker innom treningssenteret en dag, vil det alltid være lurt med en halvtime gåtur, eller tjue minutter med yoga innen man legger seg. Bevegelse er alfa omega for å opprettholde god helse. Å finne aktiviteter man liker hjelper en med å holde seg aktiv. Spesielt også dersom man har en god treningspartner.

4. Kartlegg dine matvaner

Biohacking handler på mange måter om å gi kroppen det den er aller mest glad i for å bevare god helse i form av et stabilt blodsukker, en mage som fungerer optimalt og for at hodet skal være i toppform gjennom alle dagens gjøremål. Hormoner og fertilitet blir også i stor grad påvirket av hva man spiser. Det beste er å spise så ren mat som mulig som ikke er prosessert, og få i seg nok proteiner, grønnsaker og sunt fett.

5. Stressmestring og pusteteknikker

For å ha god helse, er det viktig å takle stress, fordi dette påvirker kroppen på så utrolig mange måter. Blant annet tarmsystemet, huden, håret og hjertet påvirkes av det som kalles farlig stress. Med hjelp av gode pusteteknikker kan man totalt sett senke kroppens stressnivå. Visse øvelser kan også gi en umiddelbar beroligende effekt i stressede situasjoner.