Dårlig ånde? Her er tannlegens beste tips!

Frisk og sunn munnhygiene er viktig for et vakkert smil. Følger du disse rådene hver dag?

Mange sliter med tannhygienen sin, og da gjelder det ikke bare hull og betennelser i tannkjøttet. Også dårlig ånde og generell hygiene i munnen er et stort problem for mange.

  • Det kan føles veldig genererende og til og med få sosiale konsekvenser når man sliter med veldig dårlig ånde. Men det finnes noen enkle råd, sier tannlege Perry Karlsson.

Har du med Flux i din daglige pusserutine hver dag gjennom hele året, vil du hjelpe deg selv med å forebygge problemer som kan komme senere. Forebygging er nemlig en viktig del av en frisk tannhygiene.

Se hvordan det gikk da influencer Anniken Jørgensen dro til tannlegen for å sjekke tilstanden:

Tannlegens tips til hva du kan gjøre selv for en friskere munnhelse:

1. Gode rutiner - hver dag

Daglig munnhygiene er grunnlaget for både pust og tannhelse. Puss tennene to ganger om dagen og bruk tanntråd, bøyle eller mellombørste én gang om dagen. Da holder du tennene sunne og sterke. Daglig og forsiktig rengjøring reduserer mengden bakterier som gir opphav til dårlig ånde og ufresh hygiene.

Tips! Flux tannkrem er en fluortannkrem mot karies, som også motvirker slitasje på tannemaljen. Den er utviklet i nært samarbeid med svenske tannleger. Tannkremen er helt uten SLS (såpestoff) og fri for allergener. Den inneholder anbefalt mengde fluor, som er 1450 ppm F.

2. Flourskyll med sink

Vanligvis kommer dårlig ånde fra munnen din. Lukten oppstår når bakterier i munnen slipper ut svovelholdige forbindelser. Medisiner og enkelte sykdommer kan også forårsake dårlig ånde. Hvis du er plaget av dårlig ånde, anbefales det å skylle munnen med en fluorskylling med sink som nøytraliserer vond lukt.

Tips! Flux fluorskyll Fresh gir frisk pust og sterke tenner. Det er kombinasjonen av sink og en lav dose klorhexidin som fjerner dårlig ånde. I tillegg inneholder Flux Fresh fluor (0,2% NaF), som gir deg god beskyttelse mot karies, samt sterke tenner.

3. Tungskrapen - tungens beste venn

Bakterier som forårsaker dårlig ånde er overalt i munnen. Det kan være rundt tennene, i tannkjøttet og ikke minst: på tungen. Bruk en skrape for effektivt å fjerne bakterielle belegg på tungen. Spør på apoteket om hvilken som passer deg.

Tips! Flux Drops Fresh er en sukkerfri fylt sugetablett med umiddelbar virkning for frisk pust. Den har en forfriskende smak av eukalyptus og mentol. Flux Drops Fresh inneholder, i tillegg til sink, fluor (0,05 mg F) som forhindrer karies.

4. Tenk på hva du spiser og drikker

Det er ikke så vanlig, men dårlig ånde kan faktisk komme fra magen. Hvis du har prøvd de ovennevnte tipsene uten resultater, prøv å redusere inntaket av meieriprodukter, kaffe, krydret mat og alkohol, da disse kan påvirke pusten. Røyking er også lurt å unngå for de som ønsker en friskere pust.

Tips! Når det er tørt i munnen, øker den bakterielle veksten, noe som igjen påvirker pusten. Stimuler spyttproduksjon med Flux tyggegummi (eller Drops for tørr munn) som smaker godt og gjør jobben samtidig. Tyggisen er sukkerfri med fluor.

5. Snakk med tannlegen din

Gå til tannlegen hvis du føler at dårlig ånde påvirker deg eller miljøet rundt deg. Tannlegen kan sjekke om dårlig lukt skyldes for eksempel en tannssykdom eller munntørrhet, og kan anbefale en passende behandling.

Tannlegens huskeliste:

  • Grundig tannpuss med fluortannkrem morgen og kveld
  • Skylle med fluor daglig
  • Bruke tanntråd daglig
  • Tygg gjerne fluortyggegummi eller en sukkerfri tyggegummi etter inntak av sukker
  • Ikke puss tennene rett etter inntak av sur drikke / mat (eks juice, frukt)
  • Smil!

Tips! Null hull? Last ned diplom her!

Flux hjelper med å holde tennene friske og sterke – en familie av produkter for store og små!

Flux selges på apotek og i mange tannklinikker, samt utvalgte matbutikker.

www.fluxfluor.no

[facebook.com/nullhullklubben.](https://www.facebook.com/nullhull/)

Annonsørinnhold: Vi gjør oppmerksom på at dette er en kommersiell artikkel skrevet av Bonnier Creative Studio.