Kefir: Den nye trendy helsedrikken
© @Unsplash.com / Alison Maras / Pinterest.com

Denne norske tradisjonsdrikken er elsket av bloggere verden rundt

Hvem hadde trodd at Kefir noen gang skulle bli trendy?

Instagram og Pinterest viser at kefir – av alle ting – er den nye populære drikken blant bloggerne. Og er du som oss, er ditt forhold til kefir mer som litt noe gammeldags som er glemt nederst i kjølehylla i matbutikken. Hva er kefir egentlig, og hvorfor har den plutselig blitt så populær?

Kefir stammer fra regionene mellom Europa og Asia, og kan skilte med en helt egen liste med sunnhetsfordeler. Kefir er en kultivert og fermentert for melk, som kan minne mye om yoghurt, men som har noe mer brusende og boblende over seg.

Smaken minner om en syrlig melkedrikk, noe som gjør den til en perfekt match sammen med søte smakstilsetninger. Bland den sammen med all slags frukt og grønt, og nyt den både til frokost, og som dessert.

Se her: Disse matvarene inneholder flest proteiner!

Kefiren lages av kefirkorn, som dekkes av melk eller vann, og deretter tilsettes alle de sunne bakteriene. La væsken stå over en periode på mellom 12 og 36 timer, skill kefiren fra væsken, og gjenta prosessen med kefirkornene til dagen etter.

Det høres kanskje ikke så appetittvekkende ut å tilsette bakterier til maten, men undersøkelser bekrefter en lang rekke sunnhetsfordeler – som for eksempel en boost på immunforsvaret og balanse i mage- og tarmsystemet.

Du finner kefirkorn i helsekostbutikker hvis du ønsker å prøve deg på hjemmelaget, eller så kan du gå til innkjøp av en av de gode gamle i melkeskapet.

Bruk for eksempel kefir blandet med frukt i smoothien din om morgenen, eller la deg inspirere av alle oppskriftene og innbydende bilder du blant annet finner på Pinterest. Ønsker du en enkel og kjapp løsning for å tilføre kefir til kosten, finnes det også kefir som yoghurt med tilsatt fruktsmak.