Karlie Kloss
© Anna Stokland

Få ro i sinnet: Fem trinn til en mental detox

Sliter du med stress og negative tanker? Her er fem trinn som leder til et sunt hode - og dermed også en sunn kropp.

Vi jenter har en tendens til å bekymre oss, frykte og tvile på de minste ting, som for eksempel en mail vi har glemt å svare på eller en venninne som melder avbud til en middag. Hjernen vår jobber konstant, og ofte er vi ekstremt negative og harde mot oss selv – noe som selvsagt påvirker kroppen vår.

Ta deg tid til å lese denne guiden til en mental detox. Det skylder du tankene dine.

Her er fem trinn til en mental detox!
© Anna Stokland

1. Lag en intensjon med dagen

Bruk fem minutter på starten av dagen til å sitte stille med lukkede øyne og lytte til lyden av pusten din. I løpet av de fem minuttene skal du ha satt deg en intensjon om hvordan du ønsker å føle deg i dag. Det kan være rolig, kjærlig eller energisk – men husk å holde det enkelt.

Når du har satt ord på intensjonen din, er det også lettere å holde den resten av dagen.

2. Vær takknemlig

Hva er du takknemlig for? Det sies at takknemlighet er den ene følelsen vi mennesker konstant kan dra frem og føle på, som vi aldri "får brukt opp". Opplever du derfor at du dykker ned i negative tanker i løpet av en dag, skal du finne stille og rolig tilbake og praktisere takknemlighet. Du vil da bygge opp en mental motstandskraft, og hver gang du gjør dette, ruster du sinnet til å bedre kunne klare negative tanker og energier.

3. Digital detox

Sett deg et mål om å tilbringe åtte våkne timer én gang i uka hvor du er helt borte fra sosiale medier. Du får ikke lov til å røre telefonen din, med mindre den ringer. Det er faktisk forbløffende hvor mye mer oppmerksom du blir på deg selv og omgivelsene, og det vil igjen skape plass både i sinnet og i hverdagen.

4. Les noe nyttig som du kan lære av

Vi vet det er fristende å slappe av til innholdsfattig TV som The Kardashians, men sannheten er at det til syvende og sist virker mot sin hensikt. Under en mental detox bør du i stedet prøve å lese en bok som enten er inspirerende eller lærerik. Det er aldri bortkastet tid!

5 trinn til en mental detox
© Anna Stokland

5. Rolig bevegelse

Velg en hyggelig og myk aktivitet, som hjelper deg til å sette ned farten og være til stede i dagen din. Yoga er perfekt, og bevisstheten du dyrker vil hjelpe deg til å føle deg mer rolig og jordnær. Har du prøvd yoga og synes det er fryktelig vanskelig å konsentrere seg? I såfall er det definitivt et tegn på at det er noen du behøver å gjøre oftere.

Turer i naturen er også en fin mulighet for å gjøre plass og få styr på tankene. Har du mulighet, så velg natur fremfor asfaltjungelen, da inntrykkene i det fri er langt mer inspirerende for hodet.

Her er 10 tips for en sunnere morgen!