Her er alle fordelene med å drikke grønn te
© Getty Images

Dette er fordelene med å drikke grønn te

Grønn te gjør mirakler for både helsa og for huden - og den varme drikken har antakelig flere fordeler enn du tror!

Pleier du å kjenne et behov av å drikke noe varmt før du legger deg? Da kan du med stor fordel lage deg en kopp grønn te - den milde drikken bringer mange overraskende fordeler.

Grønn te kommer fra Kina og Japan, og er laget av de samme bladene som den sorte varianten, men hvorfor er grønn te så mye bedre? Det skyldes at den grønne utgaven bevarer de supersunne plantestoffene, kalt catechiner. Varianten som utgjør den store forskjellen helsemessig er plantestoffet som er kalt EGCG.

Vi har testet: Dusjkremen som gir deg brunfarge!

Forebygger kreft

Grønn te og kreft en faktisk en av de teoriene det er forsket mest på. Forskerne mener at et inntak av minst fem kopper daglig kan beskytte mot et spesielt enzym som finnes i de fleste krefttyper. I noen studier har grønn te vist seg å ha krefthemmende virkning ved å stanse veksten av kreftcellene.

Hjertesykdommer

Stoffet EGCG kan forhindre cellene i hjertet og hjernen i å dø etter etter et hjerteanfall og fremmer helingen av friske celler slik at man kommer seg raskere. Catechinene kan også hjelpe til med å ødelegge de molekylene som gjør kroppen mer mottakelig overfor hjertesykdommer.

Leddgikt

Forskningen på grønn te og leddgikt er fortsatt på et veldig tidlig stadie, men forskere fra Sheffield University har påvist at EGCG kan beskytte leddbrusken mot skade ved artrose.

Vekttap

Grønn te øker stoffskiftet og kan dermed fremme vekttap. Det beviser et amerikansk studie med testpersoner på slankekur, hvor halvdelen hver dag inntok grønn te-ekstrakt. De som tok tilskudd av den grønne teen, mistet hele dobbelt så mye kroppsfett som de som ikke fikk tilskuddet.

Vakrere hud

Polyphenoler er en av de mange antioksidantene som finner i grønn te, og som bekjemper de frie radikalene rundt omkring i kroppen. Prosessen virker anti-aldrende og skaper en mer elastisk hud.

Allergi og andre sykdommer

Noen studier peker på at grønn te også kan bekjempe HIV-virus. EGCG forhindrer HIV-cellene i å binde seg til raske celler og utvikle seg.

Forskere fra University of South Florida hevder at teen kan beskytte mot utviklingen av sykdommer Alzheimers.

Utover dette inneholder grønn te naturlige antihistaminer, som motvirker hevelse og irritasjon som følge av allergi.

Og knapt to topper grønn te skal visstnok gi deg samme menge C-vitamin som et glass appelsinjuice.

For å oppnå den beste grønne teen, skal du unngå å bruke kokende vann, men heller holde vannet på ca 80 grader. Hvis teen trekkes på kokvarmt vann, ødelegges noen av innholdsstoffene. Teen vil også risikere å få en bitter smak.

Og grønn te er visst ikke den eneste sunne varme drikken. Nylig viste nemlig en undersøkelse at teens koffeinsterke fetter, kaffen, også kan få deg til å se yngre ut. Så med en god kombinasjon av de to, oppnår du både en god helse og et yngre utseende.

Kilde: Healthline.com

Les også:Finn ut om melk er bra for huden din