
Er riskaker egentlig sunt?
De fleste ser på riskaker som en ganske så uskyldig snack, men sannheten er at den er mer usunn enn man tror!
AvHar du også hørt at riskaker er et sunt mellommåltid?
Dette har vi undersøkt nærmere. Snacksen som fremstilles av puffet ris, består i all hovedsak av raske karbohydrater. Allerede i munnen blir en del av riskaken spaltet til sukker, og de resterende stivelsesmolekylene omdannes til små sukkerstoffer i tarmen.
Undersøkelser viser at en sukkerpåvirkning du får som når du spiser riskaker, er minst like fetende for kretsløpet, som fett fra potetgull og kjeks. Du skal altså unngå å ty til riskaker som en hurtigsnack dersom du ønsker å passe vekta.
Et annet viktig punkt er saltinnholdet i riskaker, som er altfor høyt. Riskakene diskvalifiseres dermed som en sunn snack én gang for alle.
Er du fysen og småsulten i mellom måltidene, skal du heller ty til grønnsaker og frukt, eller en håndfull usaltede nøtter. Det har både du, og blodsukkeret ditt godt av.