Bella Hadid
© Wenn.com

Neglene avslører helsen din

Hvite flekker og flisete negler kan avsløre sykdommer!

Det er mange som sier at neglenes tilstand er en indikator på om helsen din er på topp eller ei. Få en oversikt, og finn ut av hva neglene dine forteller om helsen din.

Hvite flekker

De hvite flekkene på neglene kan komme av ulike årsaker. Det kan enten være neglesopp, en allergisk reaksjon, luftbobler fra en skade eller mangel på vitaminer. Stort sett vil de hvite flekkene forsvinne av seg selv når øker inntaket av kalsium og c-vitamin. Har flekkene kommet av skader på neglen, vil de forsvinne når neglen vokser ut, og er det neglesopp som er tilfellet, bør du ta en tur på apoteket for å skaffe deg riktig behandling.

Misfargede negler

Har neglene dine fått en merkelig farge, kan det skyldes misfarging fra en neglelakk eller mangel på vitaminer. Dette kan løses med et tilskudd av biotin, i tillegg til et variert kosthold som er høyt på innhold av B-vitamin – som for eksempel laks, egg, tunfisk og grove kornsorter.

Flisete negler

Har du negler som fliser seg konstant, bør du å øke inntaket av gode fettsyrer, noe du for eksempel får gjennom fet fisk, nøtter og avokado.

Riller i neglene

Ujevne og "stripete" negler kan være et tegn på manglede væske i kroppen, eller jern. Prøv derfor et kosttilskudd som styrker hud og hår.

Svake negler

Tynne og svake negler som konstant knekker kan både være smertefullt og irriterende. Svake negler skyldes som regel mangel på protein, som hjelper neglene å styrke lagene i neglene. Spiser du proteinrik mat som for eksempel egg, quinoa, bønner og kjøtt, styrker du neglene dine.