Julegavetips: De beste sjokoladegavene
Ho, ho, ho! Noen spiselige gaver er bedre enn andre!
AvDe siste årene har nordmenns gourmettunge blitt søtere, spesielt etter at danske merker som Summerbird og Lakrismannen Johan Bulöw invaderte matavdelingen på Steen& Strøm, og andre gourmetkroker land og strand rundt.
Her er noen søte høydepunkt du kan gi til de som har alt, men som allikevel gledelig åpner munnen, for å sette pris på søte finesser!

1. Fiken trukket med økologisk sjokolade
Fiken, belgisk sjokolade og mandelpralinfyll er kanskje ikke det det fleste forbinder med oliveneksperten Oliver & Co., men inne i de små olivenlundene deres er det også noe for sjokoladeelskere.
Vi elsker denne konfektesken, og sikler etter å teste innholdet.

2. Estetisk søtnos
Danske Summerbird er kjent for sine små søte kokoksboller, med alle mulige deilig fyll. Men siden kokosboller er upraktisk under juletreet, holder disse gaveeskene derimot ut litt lenger.
Marsipan fra Summerbird, 149 kr.

3. Karameller med alle mulige smaker
Enda en søt danske som har funnet veien inn til de norske ganer, er godsakene fra Karamelleriet. Du finner de typisk i blomsterbutikker, eller andre interiørbutikker som selger spiselige gaveartikler.
Sjokoladekaramellene Marksten er Costumes favoritt, alle sjokoladeelskere (med sterke tenner) vil elske denne.

4. Trendy julekuler
I gamle dager ga man lakrisstenger til besteforeldre fordi det var sunt, og nå er den litt søtere utgaven blitt trendy, spesielt etter den danske "Lakridsmannen" Johan Bülov ble helt vilt populær.
Til ganen som ikke er redd for å teste nye smaker, kan du kjøpe lakrisøl, lakrispulver og lakrissirup. Eller du kan gjøre det enkelt med disse bestselgende lakriskulene dekket med sjokolade. Mmmmmmmmmh!

5. Spiselige kunstverk
Disse små kunstverkene er fylt med bringbær, kaffe, vanlije, lys - og mørk sjokolade, og er en fin gave til én person som ser på god sjokolade som god vin. De fne små bitene fortjerner å spises med andakt!
Konfekt fra Sebastien Bruno, 185 kr.
Fikk du deg Costumes nye matblogger? Gitte Witt starter matblogg.
