Manifestering
© Unsplash

Dette er manifestering - og slik kan du bruke det i ditt liv

Manifestering har oppnådd stor popularitet de siste årene og mange hevder metoden kan brukes til å tiltrekke det livet man ønsker seg. Men hva vil det si å manifestere? Og hvordan gjør man det? Vi har snakket med en ekspert om det stadig mer populære konseptet.

De fleste av oss har drømmer og visjoner for hvordan vi ønsker fremtiden skal bli, enten det gjelder økonomi, kropp og helse eller kjærlighetsliv. Men hvordan kan man oppnå det livet man ønsker seg? Det finnes naturligvis mange svar på dette store spørsmålet, men spesielt ét konkret konsept har oppnådd stor popularitet de siste årene, nemlig Manifestering. Tilhengere av denne formen for selvutvikling mener at man gjennom bestemte måter å tro, tenke og handle på kan oppnå sine drømmer- og det er en metode stadig flere tester ut.

Manifestering er ikke et nytt konsept - det skal ha sine røtter i Hinduismen og i nyere tid fikk den vestlige verden øynene opp for konseptet gjennom Rhonda Byrnes bestseller-bok "The Secret" fra 2006.

De siste årene har manifestering oppnådd ny popularitet gjennom sosiale medier, spesielt TikTok. Dette har skjedd i kjølvannet av koronapandemien da de fleste fikk mer tid i hjemmet til å dyrke hobbyer og interesser, og mange brukte mer energi på å bli kjent med og prioritere seg selv. Som et resultat av brytningen med den stressende hverdagen oppstod det en selvhjelps-kultur hvor egenpleie, mental helse og sunnhet ble satt i fokus.

Men hva er egentlig manifestering? Hva kan man oppnå ved å manifestere og hvordan kommer man i gang?

Vi har snakket med en ekspert på emnet, Rachel Wilmann, for å få lære mer om det populære fenomenet. Wilmann driver en terapeutskole, har skrevet selvutviklingsboken Den Magiske Reisen, og tilbyr kurs med fokus på mental trening og utvikling - herunder manifestering.

Rachel Wilmann

© Rachel Wilmann

Hva vil det si å manifestere?

"Å manifestere betyr å skape eller tiltrekke seg det livet man ønsker eller drømmer om. Det innebærer at du skal få din drøm til å bli til virkelighet gjennom intensjoner, handlinger, vibrasjoner og energi. Manifestering handler om å bruke bevisst skapende kraft for å materialisere det man ønsker å oppnå, enten det er mål, drømmer, suksess, relasjoner, helse eller andre ting", sier Rachel Wilmann.

Hvordan fungerer manifestering?

"Manifestering fungerer gjennom en kombinasjon av mentale, følelsesmessige, energiske og handlingsbaserte prosesser. Det betyr at du ikke bare kan lage deg en bestilling til universet, og sette deg ned uten å gjøre noe. Du setter deg en klar intensjon på hva du ønsker å manifestere. Denne bør være konkret og spesifikk: Du lager et tydelig mål, og en handlingsplan."

"La oss si at du ønsker deg bedre økonomi, da kan en plan være å legge til rette for at du finner nye inntektskilder, selger ting du ikke trenger osv. Da sender du ut vibrasjoner til universet om at du virkelig vil ha bedre økonomi, og da sender universet deg tilsvarende energier tilbake hvor du plutselig får muligheter du ikke har tenkt på. Kanskje får du plutselig en lønnsforhøyelse, eller tilbud om en bedre betalt jobb", sier Wilmann til Costume.

© Unsplash

Hvordan går man frem hvis man vil manifestere noe?

Når du skal manifestere anbefaler Rachel Wilmann at du går frem på følgende måte:

1. Lag deg en visjon og et mål på det du ønsker å manifestere
La oss si at du ønsker å manifestere 1 million kroner, så skriver du det ned i tillegg til hva dette vil GJØRE for deg i livet ditt, og få inn FØLELSENE! Du må kjenne i kroppen hva ditt mål vil gjøre for deg i livet ditt. La oss si at du ønsker å finne en partner, så skriver du ned hvordan livet ditt vil være med denne partneren i livet ditt. Hvordan det føles og hvordan dere lever livet sammen.

2. Lag undermål/ delmål
Du vil ikke klare å manifestere 1 million kroner i morgen, fordi det tror du ikke på. Men du vil kunne tro at du kunne klare å manifestere 5000 kr. ekstra kr. første måneden, og da kan det være det første delmålet.

3. Lag en plan på hva du skal gjøre
Som nevnt kan du ikke skrive at du ønsker 1 million, og så bare late som ingen ting. Start en brainstorming på hva du skal gjøre, og hvilke tiltak du skal sette i gang. Da vil universet være på lag med deg, og sende deg enda flere muligheter. Og da lønner det seg å være åpen for det som kommer til deg.

4. Fjern blokkeringer
Mange klarer ikke å manifestere fordi det finnes underliggende blokkeringer i det ubevisste sinnet vårt. Vi har dannet et indre trossystem som gjør at vi stopper oss selv, og går i selvsabotasje. Om jeg går tilbake til penger igjen, så kan indre blokkeringer være slik som:

"Penger er roten til alt vondt"
"Jeg er ikke god nok til å tjene penger"
"Rike mennesker er grådige og egoistiske"
"Penger kommer bare til de som har flaks"

Dette er negative tanker som vil være i konflikt med «bestillingen» din, og de negative tankene har lavere frekvens samtidig som de tar større plass enn det positive, og da er det de tankene som «vinner». Derfor er det smart å jobbe med å bli bevisst disse tankene, og deretter snu dem til tanker du ønsker å ha i stedet. Dette kan gjøres gjennom f.eks. affirmasjoner.

5. Affirmasjoner gjennom positivitet
Affirmasjoner er positive setninger du sier til deg selv gjentatte ganger for å få et ønsket resultat. Det kan være setninger slik som:

"Penger kommer lett og naturlig til meg"
"Jeg er verdig økonomisk suksess"
"Jeg tiltrekker meg nye og positive muligheter"
"Jeg er en magnet for velstand og rikdom"
"Jeg elsker penger og penger elsker meg"

Du må tro på at det er mulig, og når du starter å tro, så vil du klare å endre vektskålen til mer positiv tro enn negativ. Fake it til you make it. Du manifesterer hele tiden, så du må få det ubevisste sinnet til å tro på at det går, og derfor er det lurt å starte i det små, og deretter øke mer og mer i størrelse. Når du ser at det er mulig, så tror du mer, og du får mer.

6. Sett en tidsramme
Det er lurt å sette en tidsramme for når manifesteringen skal ha skjedd. Om du skriver at du ønsker mer penger, så vet ikke universet hva det betyr eller når du ønsker mer penger. Derfor lønner deg selv å skrive f.eks 1. juli som dato i stedet for «til sommeren».

Skriv en daglig og positiv manifesterings-bestilling hvor du definerer hva du ønsker, hva det betyr for deg, hva du skal gi i retur og en dato. Dess mer du har fokus på det, og gjør det til en god livsstil, dess større sjanse er det for at du ER bestillingen din, og da vil universet sende deg masse muligheter og overflod hver dag.

Det er en misforståelse er at manifestering er magi eller overnaturlig. Manifestering er faktisk en kombinasjon av positive tanker, tro, følelser og handlinger for å få ønsket resultat. — Rachel Wilmann

Er det noen prinsipper man bør følge når man manifesterer?

"De prinsippene man bør følge er at du har en klar intensjon, du har positive tanker, du jobber med din følelsesmessige indre tilstand, og du har aktive handlinger hver dag mot målet på manifesteringen din", sier Rachel Wilmann.

Er det noen misforståelser rundt manifestering?

Det finnes en del misforståelser rundt manifestering, sier Rachel Wilmann som har listet opp fire av de vanligste for Costume:

 1. "Jeg må bare tenke på det jeg skal ha én gang, og så sender universet det til meg"
  Du må aktivt GJØRE noe for å få det du ønsker deg. Som tidligere nevnt har mange indre blokkeringer, slik som f.eks: "Jeg fortjener ikke en god mann", så vil du ikke klare å manifestere en god mann. En annen misforståelse er at manifestering er magi eller overnaturlig. Manifestering er faktisk en kombinasjon av positive tanker, tro, følelser og handlinger for å få ønsket resultat.

 2. "Manifestering er ikke for meg!"
  Manifestering er for alle, og du manifesterer hele tiden. Derfor er selvsagt jeg tilhenger av å lære folk å forvalte tankene og følelsene i den retningen de ønsker at live skal være i stedet for det motsatte.

 3. "Manifestering er bare positive tanker!"
  Selv om positiv tenking er viktig i manifesteringen, så er det absolutt ikke eneste faktoren. Det er viktig å adressere de negative tankene og jobbe med dem. De skal ikke bli oversett, men sett, anerkjent og jobbet gjennom slik at vi pulveriserer frykten som holder et tak rundt de fleste.

 4. Manifestering skjer umiddelbart!
  En vanlig misforståelse er at manifestering skjer umiddelbart, men manifestering kan skje veldig raskt, men også ta tid. Det kommer an på så mange ting, og deriblant det jeg allerede har nevnt over, slik som indre trossystem, blokkeringer, hva du tror på og hvor godt du føler bestillingen din. Om du bare sier at du ønsker mye penger uten å vite hva det vil gjøre for deg i livet ditt, så vil ikke manifesteringen skje.

Hvordan kan man komme i gang med manifestering?

"Det aller beste for å komme i gang med å manifestere, er å starte med å finne ut hva du virkelig vil. Hva er drømmene dine, og hvordan vil du at livet ditt skal være? Veldig mange vet ikke hva de egentlig vil, og det vil være veldig bra å bruke litt tid på det.

Deretter er det lurt å meditere. Lære seg å stilne sinnet sitt for å få en indre kontroll, og ikke minst: slipp tak i stress. Stress er en av de viktigste årsakene til at vi ikke klarer å manifestere. Først og fremst fordi det er kaos i kroppen, deretter at du ikke klarer å være i kontakt med deg selv godt nok, og til slutt at du ikke klarer å «lytte» til hva universet kanskje har å si til deg. Kanskje kommer deg ulike «meldinger» via intuisjonen din, og disse kan plutselig dukke opp når du mediterer. Det er kule greier.

Så anbefaler jeg å bruke en manifesteringsjournal. Skriv ned hva du ønsker hver dag, og skriv ned bestillingen din som om at den har skjedd. Lag en god plan på hva du skal gjøre, og si daglige affirmasjoner", råder Rachel Wilmann.

Kan manifestering være skadelig?

"Jeg kan ikke si at manifestering er farlig i seg selv, men vi manifesterer jo hele tiden. Det du føler inni deg er det du skaper. Derfor vil det lønne seg å bli bevisst på egne følelser og tanker. Om du hele tiden går rundt og har en indre tro om at alle er imot deg, sjefen en dust, at du aldri får noen muligheter i livet og at du alltid har dårlig energi, så er det det du får", avslutter Wilmann til Costume.

Du kan lese mer om manifestering på rachelwilmann.no