Caroline de Maigret

Negler som knekker og rød hud? Det kan fortelle mer om helsa din enn du tror

Hvite flekker under neglene eller tidlig grå på håret: Det er ikke bare irriterende, men kan også være tegn på enten sykdom eller vitaminmangel

Å bli helt grå før du fyller 40, eller ha øyenbryn som begynner å tynnes ut er ikke bare irriterende; det kan faktisk være symptomer på at noe ikke er helt som det skal rent helsemessig.

Derfor er det god grunn til å være litt ekstra oppmerksom dersom du sliter med én av følgende fem skjønnhetsplager:

Trenger hodet en ferie? Her er fem trinn til en mental detox!

Rødmende hud

Irriterer du deg ofte over rød og blussende hud i ansiktet, spesielt i kinn og over nesa, kan det hende du lider av hudsykdommen rosacea. Rosacea er en kronisk betennelsestilstand i huden, noe som fører til konstant rødme og forstørrede blodkar.

Rødmen kan forverres av sollys, og noen kan også oppleve av huden blusser oppe ytterligere når man inntar alkohol og sterk mat. Ikke nøl med å ta kontakt med hudlegen din, dersom du plages av svært rød hud.

Tørre lepper

For det meste skyldes tørre lepper at det enten er kaldt i luften eller mangel på en god leppepomade. Men de irriterende revnene i munnviken kan også være et tegn på mangel på B-vitamin eller sink.

Hvis du i tillegg sliter med å få sprekkene til å gro, kan det tyde på at du har en soppinfeksjon i såret, og da må det et soppdrepende middel til for å få bukt med plagene.

Å bli gråhåret før fylte 40

Blir du veldig tidlig gråhåret, bør du være oppmerksom. Her snakker vi ikke om de få hårene som av og til dukker opp, men et mer markant framstøt av grå hår. Dette kan ifølge ny forskning være et av tegnene på diabetes, og derfor kan det absolutt være på plass med en tur til legen.

Umulige negler

Har du hvite ringer eller flekker på neglene, skyldes det enten at du har slått neglen din, eller det er et tegn på at du ikke får i deg nok sink. Sørg derfor for å øke inntaket av sink ved å spise mer nøtter og kanskje litt mer kjøtt.

Sjekk ut dette skjønnhetstipset – som nesten alle gjør feil!

Korte øyenbryn

Begynner du å miste mye hår – inkludert brynshårene – kan det hende at skjoldbruskkjertelen og stoffskiftet ditt ikke fungerer optimalt. Øyenbrynene dine vil da se kortere ut i endene, der du har færrest hår. Dette er i såfall alvorlig og bør definitivt utredes hos en lege.