Hjemmelaget sjokoladebrownie

Oppskrift: Raw sjokoladebrownie

Rawfood-kokken Tiril Lunde Refsum deler oppskriften på en av hennes mest populære brownies - som du kan spise med god samvittighet!

Når det snakkes om at mørk sjokolade er sunt, er det kakaoen som trekker opp for rosen. Kakao er rik på antioksidanter, som er bevist å ha beskyttende effekt på cellene i kroppen din, men ifølge forskning.no skal du spise ganske store mengder mørk sjokolade for at det skal ha en effekt. Trikset er da å velge sunnere ingredienser i matlagingen.

Er du på Instagram eller elsker rawfood-kaker kan du ikke ha unngått å legge merke til @oslorawsom styres av rawfood-kokken Tiril Lunde Refsum, som også står bak den populære kafeen Oslo Raw på St. Hanshaugen.

Hun deler oppskriften på en av sine mest populære sjokoladebrownies laget av rå kakaopulver, kakaomasse, kokosblomstsukker og lønnesirup. Fire ingredienser som gjør sjokoladen sunn og kjempegod!

Her er oppskriften på sjokoladen du kan jafse i deg med god samvittighet:

Kakebunn

3 dl Supernature Råkakaopulver

3 dl kokosmasse

2 dl valnøtter

20 dadler (friske uten steiner)

2 dl Supernature Råkakaonibs

4 ss Cocosa Kokosblomstsukker

5 ss mandelsmør

0,5 ts vaniljepulver

0,5 ts salt

4 ss lønnesirup

Sjokoladekrem

2 dl Supernature Råkakaopulver

1 dl Cocosa Extra Virgin

2 ss Cocosa Kokosblomstsukker

4 dl kokoskrem

15 dadler (friske uten steiner)

0,5 ts Supernature Fint Himalayasalt

raw brownie

Kakaopulver fra Supernature, 110 kroner // Kakaomasse fra Supernature, 110 kroner // Kakeform fra Ikea, 69 kroner // Mandelsmør fra Helios, 140 kr // Vaniljepulver fra Helios, 110 kroner // Gryteskje fra Oliventre Scanwood, 129 kroner.

Slik går du frem:

Ha ingrediensene til kakebunnen i en blender og kjør til deigen samler seg. Tilsett mer dadler eller sirup om deigen ikke samler seg. Dekk en rund kakeform med bakepapir, og klem ut deigen.

Ha alle ingrediensene til sjokoladekremen i goodprosessoren og kjør til en jevn og kremet konsistens. Fordel kremen på kakebunnen.

Dekorer med hakkede nøtter og gojibær om du ønsker. Etter fire timer i fryseren er den klar. Nyt!