Slik baker du Pavlova kake uten sukker
© Getty

Slik baker du Pavlova uten sukker

Her er oppskriften på en sunn marengskake som er fantastisk god!

Pavlova er en utrolig lekker og fristende kake, derfor ønsker vi å dele oppskriften på en sukkerfri variant, som nesten smaker bedre enn den med sukker.

I denne oppskriften er sukkeret byttet ut med sukrin, som har mindre kalorier og ingen karbohydrater, sammenlignet tradisjonell marengs. I motsetning til sukker stiger ikke blodsukkeret, så denne kaken kan du spise med god samvittighet, men det kan smake litt besk på grunn av sukrin mengden, så du kan blande inn litt raffinert sukker. Da blir ikke resultatet like sunt, men med mindre du har masse søte bær på toppen er det sikkert lurt.

Fyller du på med masse friske bær og ekte vaniljekrem, blir denne Pavlova’en verdens beste sommerkake. Vi lover deg!

Psst.. Leter du etter oppskrifter på 17. mai kaker? Vi har samlet de beste oppskriftene på 17-mai kaker på bo-bedre.no!

Pavlova marengskake

Når du lager stor marengs - lik størrelsen på en kakebunn, hender det at deler av marengsen blir seig. Marengsbunn med sukrin vil se litt annerledes ut, og lager du din egen vaniljekrem, vil kaken smake helt himmelsk. En ting som er viktig å huske på er å bruke granulated typen sukrin, og steke marengsen på lav temperatur.

Pavlova marengskake

Dette trenger du til sukkerfri Pavlova:

Marengsbunn

40 gram sukrin

5-6 eggehviter

1,5 spiseskje maisenna

1 teskje hvitvinseddik

Vaniljekrem

2 dl melk

3 dl kremfløte

1 vaniljestang

4 eggeplommer

50 gram sukrin

35 gram maisenna

Slik lager du marengsbunnen

Sett ovnen på 100 grader, og dekk stekebrett med bakepapir. La dette stå ute på benken.

Start med å lage marengsbunnen

  1. Pisk eggehviter stive, og spar eggeplommene til vaniljekremen.

  2. Bland alt tørt sammen, og hell over eggehvitene litt etter litt. Når alt er blandet og er stivnet, sil inn hvitvinseddiken og visp litt til.

  3. Legg marengsen på bakepapirer som en kakebunn, og la den steke i opptil to timer. NB! Sukrin krever lenger (nesten dobbel) steketid enn sukker.

Slik lager du sunn vaniljekrem

  1. Visp sammen eggeplommene med maisenna og sukrin, så dette er ferdigblandet og klart.

  2. Kutt vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene.

  3. Kok opp melk, fløte, vaniljefrø og vaniljestang.

  4. Hell halvparten av blandingen i bollen med det tørre, mens du visper med en håndvisp. Når blandingen tykner, heller du det tilbake i kjelen og fortsetter å vispe fort til blandingen koker og blir enda tykkere. Pass på at du ikke koker for lenge. Du må vispe fort og kraftig! Du vet at vaniljekremen er klar når den henger fast på vispen, og du ser at kremen er tjukk.

Pynt

Her er det ingen regler for hva som er riktig. Blander du vanlijekremen med litt pisket kremfløte blir den ekstra søt, og i kombinasjon med sylige bær blir kaken ekstra frisk.
Kutt gjerne opp remser med 70% mørk sjokolade, hell over litt salt, flytende karamell og mynteblader, når du vil imponere.

Når bunn og krem er avkjølt, er det klart for å dekorere, servere og nyte.