Spis nøtter
© Frederik Lindstrøm

Spis deg til sunn sommerkropp

Skjønnhet kommer innenfra - på alle måter. Dette er superingrediensene kroppen din trenger!

1. Açaí

Det er kun gode ting å si om Açaí-bæret, som vokser dypt inne i Amazonas-regnskogen og særlig er kjent for sitt høye innhold av antioksidanter. Açaí har antialdringsegenskaper, virker utrensende, gir deg mer energi og styrker immunforsvaret.

2. Hampefrø

Hampefrø er rik på proteiner, essensielle omega-3, -6 og -9-fettsyrer og mineraler. De avskallede hampefrøene har en nøtteaktig smak som minner litt om pinjekjerner. Bruk dem i salater, supper og smoothier.

3. Kakao

Så lenge du sørger for å spise kakao – og altså ikke sjokolade – i sin rene form, er du godt innenfor. Kakao har et høyt innhold av flavanoler, som bekjemper frie radikaler, øker blodgjennomstrømningen og beskytter mot hjerte- og karsykdommer og diabetes.

4. Moringa

I århundrer har moringa-treet vært brukt som et naturlegemiddel, noe som har gitt det tilnavnet «mirakeltre». Et høyt innhold av zeatin i de grønne bladene gjør moringa til en av de mest kraftfulle antialdrings-superplantene.

5. Superbær

Kombinasjonen av baobab, goji-, açaí- og camu camu-bær gjør Beauty Elixir fra Alchemy til en sann C-vitaminbombe, som gir huden din massevis av antioksidanter og øker produksjonen av kollagen. Miks produktet i yoghurten, juicen eller smoothien din.

6. Gojibær

De røde gojibærene er en fantastisk kilde til både proteiner og C-vitamin, og inneholder også en rekke nødvendige antioksidanter. Bærene har en litt rosinaktig smak og passer perfekt i salater og yoghurt.

7. Vitaminbombe

Når kun det beste er godt nok. Med chiafrø, lucuma, blåbær, açaí og camu camu er vitamin fra Organic Human proppfull av C-vitamin og antioksidanter, som styrker immunforsvaret og beskytter cellene mot oksidativt stress. Start dagen sunt og bland den i smoothien, juicen eller müslien din.

8. Morbær

Den søte og litt karamellaktige smaken gjør morbær til den perfekte sunne snacksen. De soltørkede, lyse bærene inneholder store mengder C- og K-vitamin samt jern og kalsium – og kraftfulle antioksidanter. Spis dem som snacks eller dryss dem over salaten eller yoghurten.

9. Tang

Hva tang ikke har i kalorier, har det til gjengjeld i mineraler, aminosyrer, kostfibrer og en god håndfull vitaminer. I tillegg er det et effektivt mellommåltid som stabiliserer blodsukkeret og holder deg mett i lang tid.

10. Matcha

Matcha er et godt eksempel på at kvalitet og smak henger sammen. Jo bedre kvalitet, desto mildere og rundere smak får du. Matcha-te er proppfull av antioksidanter samt klorofyll og aminosyrer, som kun vil kroppen din det beste. Dryss en kvart teskje matcha-pulver i en kopp og pisk det sammen med varmt vann eller soyamelk.