yoga trening morgenrutine
© Oda Berby

5 tips til hvordan du får yoga inn i morgenrutinen din

Vi har snakket med yogainstruktøren Maria Fürst!

Har du gode intensjoner for å stresse mindre i det nye året, anbefaler vi deg å ta en titt på den nye yogaboken til norske Maria Fürst.

Maria Furst er utdannet medieviter, og mor til to barn. 36 år gammel flyttet hun til San Francisco, begynte sin praksis og tok teacher traning-utdannelsen, og underviser i dag i Oslo.

Kan du trikset? Slik blir du god til å løpe langt!

– I boka mi «Yoga – din vei til balanse, flyt og styrke» har jeg laget en morgensekvens med tanke på deg som har liten tid, men likevel ønsker å få yoga inn i hverdagen. Den heter «Min lille lykkepille», og er beregnet til å ta 20 minutter. Dette programmet er ment å gjøre deg klar i toppen, og beredt til å møte dagens stress og utfordringer. Kombiner gjerne morgenrutinen med «Marias oppvarming» først for en mykere start. De to sekvensene tar omtrent 30-35 minutter samlet, forteller Maria.

© Oda Berby

Her er hennes tips på hvordan du lett kan implementere yoga i din hverdag.

  1. Lag en ryddig yogakrok som står klar og venter på deg hver morgen. Rommet bør være lunt, og ha dempet belysning når du starter. Badet funker fint!

  2. Stå opp 30 minutter før du pleier. Ta på lag på lag med deilig treningstøy. Drikk litt kaffe eller te før du går på matten hvis du trenger hjelp til å våkne.

  3. Sett på en spilleliste med sanger du elsker, og som får deg i godt humør. Tenn gjerne en velduftende oljelampe eller stearinlys før du inntar yogamatten.

  4. Begynn i barnets stilling, med ansiktet ned, pannen i gulvet og armene strukket frem. Prøv å lande skikkelig på matten før du begynner å bevege deg.

  5. Beveg deg i takt med pusten, som hele tiden går inn og ut gjennom nesen med lukket munn. Prøv å la pusten være jevn og rolig gjennom hele økten.

Liker du å trene med musikk? Her er Marias morgenspilleliste på 30 minutter:

Air: La femme d’argent

Morcheeba: The Sea

Massive Attack: Teardrop

Highasakite: Lover, Where Do You live?

Beethoven: Måneskinnsonaten

DROPP mølla: Her er 5 øvelser som øker forbrenningen!