Treningsverktøy i yogatimen er det nye
© Casall

Den nye yogaformen alle snakker om

Dette er den nye yogaformen kjendisene elsker!

Yoga er blitt den nye treningstrenden de mest aktive ønsker å praktisere. Ikke uten grunn - treningsformen hjelper oss til å ta en pause fra hverdagsstresset, og har en god effekt på mental helse.

Nå innføres et yogahjul for å vekke interesse hos fler treningsentusiaster. Hjulet har som formål å øke fleksibiliteten og bedre holdningen.

– Vi har begynt å jobbe kompakt med enkelte muskelgrupper, når kroppen egentlig er skapt for å beveges i ulike retninger, forteller Mikael Lotsengård, Head Of Tools hos Casall.

– Yogahjulet hjelper å ta dypere åndedrag slik at du får frisk oksygen inn til blodet, organene og cellene, og når du får strukket på musklene på rett vis, hjelper det å løse opp knuter og andre blokkeringer i kroppen. Du får også bedre holdning når du får åpnet bryst og hjerte med de rette yogastillingene.

Vi har testet: Den nye treningsformen kjendisene elsker!

Yogahjulet kan også brukes som et supplerende verktøy til deg som praktiserer yoga, eller til uttøying og massasje.

– Styrkemessig oppnår jeg dypere kontakt med musklene som styrker de andre tradisjonelle stillingene. Hjulet er også bra for å hjelpe kroppen til å ta smidigere posisjoner. Bøyninger bakover, som for eksempel, hvor hjulet kan være en støtte å lene seg på for å åpne ryggraden, forteller Johanna Alvin, ambassadør for Casall.

– Hjulet gjør yoga til en treningsform som blir mer tilgjengelig for alle med ulike behov, avslutter hun.

Yoga har aldri vært mer populært

Mikael forteller også at en såkalt 3D-treningen er den nye måten å bevege seg på, og ser en klar trend på salg av treningsklær.

– Yoga har aldri vært mer populært. Klærne våre er utviklet for holistiske treningsformer som yoga og pilates, og vi ser at de rives vekk fra butikkene. Og siden vi ønsker å henge med på trendene, har vi brukt lang tid på å utvikle matter som er skreddersydde for treningsformer som yoga og pilates.

Forskjellen på yogamatte og pilatesmatte

– Når du trener pilates gjør du de fleste øvelsene liggende på gulvet og trenger god demping. Derfor er de tykkeste mattene utviklet for pilatestrening, mens de tynneste til yoga slik at de kan absorbere svette, og det vil et pu-materiell gjøre.

Han forteller også at SATS jobber med å få inn treningsformen siden etterspørselen er så stor, akkurat nå undervises timen på HiYoga i Oslo.

*Vi gjør oppmerksom på at deler av kostnadene i forbindelsen med denne artikkelen, er dekket av Casall. Alt som publiseres, er likevel vurdert på et fritt og uavhengig journalistisk grunnlag.