Olivier Rousteing på catwalk for Nike og Balmain.
© Getty Images

EKSKLUSIVT: Vi har snakket med Balmain-designer Olivier Rousteing

Nikelab + Olivier Rousteing = Sant. Se de første bildene av kolleksjonen her!

Tidligere i dag ble det kjent atdesigneren bak det luksuriøse motehuset Balmain, Olivier Rousteing, følger fotsporene til Givenchy-designer Riccardo Tisci, og designer en samarbeidskolleksjon med sportsgiganten, Nike.

Olivier er kjent for sine skreddersydde, figurnære silhuetter, men i denne kolleksjone er det hans kjærlighet for fotball skinner gjennom plaggene, så kanskje ikke så rart at han valgte Real Madrid-spilleren, Cristiano Ronaldo til å fronte kolleksjonen.

Vi har fått et eksklusivt intervju med designeren bak det luksuriøse motehuset Balmain, og en smugkikk av de første bildene.

Hvorfor valgte du å samarbeide med Nike?

– Da Nike kontaktet meg, ble jeg overrasket og smigret. Å samarbeide med en så stor sportsgigant handler ikke kun om å lage treningsklær eller sko, det er en del av en større visjon. Og som designer liker jeg å utfordre meg selv, og med dette samarbeidet visste jeg at jeg kom til å møte på en god del utfordringer.

Hvordan var det å samarbeide med Nike?

– Det var helt fantastisk fordi jeg ble utfordret på så mange nye måter. Når du for eksempel jobber med couture fashion, designer du mange unike plagg for spesifikke modeller og personer, men siden Nike er en global sportsgigant som lager klær for alle, var det gøy å lære å finne en balanse mellom det utforme noe unikt, samtidig beholde på konseptet slik kundene er vant til å se det.

Hvilke materialer likte du best å jobbe med?

– Min favoritt var Flyknit-materialet. Det er et revolusjonerende stoff, som nesten ikke veier noe, og puster godt gjennom. Det beste å jobbe med disse materialene var å kunne besmykke de med gulldetaljer - i tro Balmainstil. Og det å kunne sette et personlig preg, og utvikle Nike til noe så moderne og luksuriøst er jeg virkelig stolt over.

Hva var den vanskelige delen med dette samarbeidet?

– Det må ha vært å utforme sneakersene. Jeg ville utvikle noe glamorøst, men samtidig ivareta dnaet til skoene, men jeg ble veldig fornøyd med sluttresultatet; skoene ligner de typiske fotballskoene, men mye mer anvendelige til et hverdagsantrekk.

Hvem er din favoritt fotballspiller?

– Det må være Cristiano Ronaldo, ikke bare fordi han er en så god spiller, men også på grunn av personligheten. Han er så stilfull, sunn og dyktig, og setter et godt eksempel for sine fans.

NikeLab x Olivier Rousteing: Football Nouveau

Inspirert av livsstilen til de profesjonelle fotballspillere som spiller i Europamesterskap denne sommeren, er unisex-kolleksjonen designet for å møte "off pitch performance" samtidig som den tar sportsklær et steg videre mot det litt mer glamorøse. Oliver har latt seg inspirere av den tradisjonelle fotballdesignen, men har revurdert dette gjennom moderne silhuetter med luksuriøse detaljer som inkluderer hint av gull - troféens farge.

Treningsentusiast? Dette er vårens heteste treningstrend!

– Olivier har jobbet med hver eneste detalje i dame- og herrekolleksjonen, og konstant spurt om en fotballspiller ville brukt disse plaggene, sier Jarrett Reynolds, NikeLabs kreative leder.

Har du sett? Dette er tørrsjampoen kjendisene sverger til!

Både til kvinner og menn har jakken gjennomgående gulldetaljer, samt et brodert emblem plassert over hjertet. Damejakken er allsidig, og skal kunne brukes som enten med kjole eller jakke.

Har du sett? Dette er skjønnhetssmoothien Camilla Pihl sverger til!

Oliver er kjent for sine stramme og ettersittende snitt, og har også med NikeLab Top x OR strammere ermer for å utelukke distraksjoner, samt et brodert emblem over brystet, inspirert av den tradisjonelle fotballdrakten.

«Football Nouveau»-kolleksjonen vil være tilgjengelig fra 2.juni på Nike.com, samt i utvalgte NikeLab-butikker, og prisene varierer fra 600 til 3.750 kr.

Har du sett? Chanel har åpnet butikk en time fra Oslo!

Vil du motta invitasjoner til eksklusive kundekvelder?MELD DEG på vårt nyhetsbrev her!