Fem sunne frokostoppskrifter

Spiser du frokost på vei ut døren, eller dropper du den helt? Her er fem enkle og sunne oppskrifter som gir deg en god start på dagen.

Fruktsalat med ingefær og skyr © @organicandhappy
1 / 5

Fruktsalat med ingefær og skyr

Tid: Fem minutter.

Har du ikke den store appetitten om morgenen, er denne fruktsalaten et godt tips. Den er også perfekt for deg som teller kalorier.

1 dl skyr 1 ts finrevet ingefær 300 g blandet frukt, for eksempel banan, appelsin, eple eller bær.

Slik gjør du: 1. Rør skyr og ingefær sammen i en skål.

  1. Skrell frukten og skjær den i små terninger.
  2. Bland frukten i en skål og hell skyrblandingen over.

Tips: All frukt og bær kan brukes. Velg dine favoritter eller plukk fra sesongens beste frukter.

Knekkebrød med avokado og sprø grønnsaker © @organicandhappy
2 / 5

Knekkebrød med avokado og sprø grønnsaker

Tid: Fem minutter.

Få i deg masse vitaminer og antioksidanter med denne grønne frokosten. Avokado inneholder dessuten sunt fett som kroppen trenger, og bidrar til å holde huden ung og sunn.

3 skiver grovt knekkebrød 1 moden avokado 5 cm agurk 4 reddiker 1 vårløk 3-4 ts frisk sitronsaft Litt salt

Slik gjør du: 1. Skrap kjøttet ut av avokadoen og smør det på tre skiver knekkebrød.

  1. Finhakk agurk, reddiker og vårløk, og bland med sitronsaft og litt salt.
  2. Fordel grønnsakene over knekkebrødskivene.

Tips: Vil du spare tid, kan du nøye deg med å skjære en tomat i småbiter og drysse over avokadoen.

Smoothie med bær og havregryn © @organicandhappy
3 / 5

Smoothie med bær og havregryn

Tid: Fem minutter.

Få dekket kroppens behov for vitaminer, antioksidanter, kostfibre og kalk med denne kjappe smoothieoppskriften. Havregrynene sørger for at du holder deg mett en god stund.

75 g blåbær 75 g solbær
1 dl yoghurt naturell

3 dl melk
2 ss havregryn
2 ss honning

Slik gjør du: 1. Bland det hele i en blender og miks til smoothien er glatt og flytende.

  1. Hell innholdet i et stort glass og drikk med sugerør.
Speilegg med bacon, rugbrød og tomatbønner © @deiliciouslyella
4 / 5

Speilegg med bacon, rugbrød og tomatbønner

Tid: 10-15 minutter.

Unngå å bli sulten for fort. Egg er fullt av vitaminer og mineraler, mens bønner og rugbrød inneholder gode kostfibre som metter og hjelper fordøyelsen.

2 skiver bacon 1 skive rugbrød
1 egg
1 tomat i terninger
75 g kokte kidneybønner
2 ss finhakket purreløk
Salt og pepper

Slik gjør du: 1. Skjær bacon i småbiter og stek i pannen til de begynner å bli brune.

  1. Smuldre rugbrødet fint med fingrene og bland sammen med baconbitene i pannen.
  2. Stek i pannen til rugbrødet blir sprøtt.
  3. Hell blandingen over på en tallerken.
  4. Slå egget ut i pannen og stek det ved middels høy varme til eggehviten er helt stivnet.
  5. Bland tomat, bønner og purreløk, og smak til med salt og pepper.
  6. Spre bønnene ut på en tallerken, legg egget oppå og dryss rugbrød- og baconblandingen over.

Tips: Tilbered eventuelt rugbrød og baconblandingen kvelden før for å spare tid.

Grøt med aprikospuré og mandler © @runtothefinish
5 / 5

Grøt med aprikospuré og mandler

Tid: 5-20 minutter avhengig av konsort. Hurtigst med havregryn.

Styrk immunforsvaret og fordøyelsen. Gryn er fullkornsprodukter som inneholder kostfibre, aprikoser er en god jernkilde, og mandler er rike på sunne fettstoffer.

Aprikospuré og mandler, 5 porsjoner: 200 g tørkede aprikoser 1 dl frisk appelsinsaft 50 g mandler Grøt, 1 porsjon: 1 1/2 dl bygg - eller havregryn 3 dl vann
Litt salt

Slik gjør du: 1. Hell aprikosene i en gryte og dekk godt med vann.

  1. Kok aprikosene under lokk i ca. 40 minutter.
  2. Avkjøl aprikosene og rør deretter inn appelsinsaften til du får en glatt puré.
  3. Hell pureen i et glass og oppbevar den i kjøleskapet.
  4. Rist mandlene i en tørr stekepanne til de er gyllenbrune og dufter.
  5. Kok opp gryn og vann, skru deretter ned varmen og la det surre i kjelen i 10 minutter under lokk (kun 5 minutter hvis det er havregryn). Rør av og til.
  6. Tilsett litt salt, og spe eventuelt med litt vann hvis grøten er for tykk.
    8- Hell grøten i en skål, tilsett aprikospureen og dryss på en spiseskje med mandler.

Tips: Lag aprikospureen og rist mandlene søndag kveld. Da har du frokost til flere dager og trenger kun å tilberede grøten om morgenen.