© Getty Images

Har du testet Soma Move?

Dette er den nye treningsformen som har tatt Skandinavia med storm!

Costume-redaksjonen kom nylig over en ny treningsform på Instagram. Den heter Soma Move, og kan ved første øyekast se ut som nok en yoga-form. Tar man en nærmere titt ser man at det er noe annet, og kanskje for deg som synes yoga kan være litt for stille og kjedelig?

Hva tror du om å danse barfot, puste i takt med kropp og sinn, ha tanker som svever løst og fast, beherske sterke øvelser basert på fantastiske prestasjoner, og bevege til det som er inspirert av dyre-øvelser? Soma Move handler om pust, de riktige øvelsene og svette. Treningsformen anses som en holistisk treningsform, noe som vil si at den rent fysisk omfatter alle aspekter ved trening - både styrke, balanse, koordinasjon, spenst og kondisjon. I forhold til yoga, hvor alt foregår veldig dynamisk og i rolig tempo - er øvelsene i denne treningen raskere, nesten som en slags dans, noe som gjør at man konstant er i bevegelse gjennom timen.

"Soma Move er en helhetlig treningsform som er atletisk og sterk, men samtidig myk. Man jobber med kroppen som eneste verktøy og timen foregår barbent på yogamatte. På timen går man gjennom en uavbrutt serie med bevegelsesmønstre, som utfordrer både bevegelighet, stabilitet, balanse og styrke. Flyt og kraft er sterke nøkkelord på timen, og fokuset er å arbeide med hele kroppen som en enhet", skriver trener Eva Katrine Thomsen, som er en av Skandinavias få trenere innenfor denne denne type trening.

Du kan lese mer om treningsformen HER!