Hva vil prege året som kommer?

Vi har spurt ekspertene om hva som venter oss på en rekke områder i 2015!

Mote © Anna Stokland
1 / 13

Mote

Hva skal vi kle oss i neste sesong?

– Slengbukser. Jo mer vidde i beina, jo bedre. Hele sesongen er sterkt preget av 70-tallet, og buksene er en vesentlig del av trenden. Det samme gjelder for semsket skinn, lange, flarende frynser, gultoner og store blomstermøntre, svarer Mette Mortensen, konstituert moteredaktør i Costume.

Mote © Anna Stokland
2 / 13

Mote

Hva blir den største nye trenden?

– Denim blir stort denne våren. Nå legger vi slitte, gamle 501 til side og rydder plass i garderoben til helt ferske, plettfrie modeller. Alt fra vide, korte jeans og buksedresser til fotsid skjørt og sofistikerte kåper vil få masse hylleplass, svarer Mette Mortensen.

Skjorte fra Frame Denim, 2.179 kr.

Kulottbukser fra MiH Jeans, 2.269 kr.

Mote
3 / 13

Mote

Hva skal vi ta med oss fra 2014?

– Kulotter og sneakers. Gjerne i kombinasjon! De korte, vide buksene fra høsten passer perfekt inn i vårens 70-tallsinspirerte trendbilde. Sneakers gir dem en moderne fremtoning, svarer Mette Mortensen.

Rosa kulotter fra H&M, 499 kr.

Grå kulotter fra Mango, 349 kr.

Skjønnhet © Anna Stokland
4 / 13

Skjønnhet

Hvilke produkter skal man ha i sminkepungen i 2015?

– Den røde leppestiften kommer sterkt tilbake etter en sesong med lite fokus på lepper. Du kan også grave frem eyelineren din og øve deg på å lage vingeformede streker ytterst på øynene. Huden skal fremdeles skinne av glød, svarer Hélène Andersen, skjønnhetsredaktør i Costume.

Eyeliner fra Lancôme, 249 kr.

Leppestift fra Mac i fargen La Vie en Rouge, 190 kr.

Highlighter fra Benefit, 299 kr.

Skjønnhet © Anna Stokland
5 / 13

Skjønnhet

Hva skjer på hårfronten?

– Wet-looken blir stor denne sesongen, i mange varianter. Personlig er jeg veldig begeistret for den nye bruken av kreppetang som Stella McCartney serverte på visning. Den var brukt på små seksjoner av håret, noe som ga struktur til håret som ellers var delt i en sideskill og satt opp i en avslappet hestehale, svarer Hélène Andersen.

Kreppetang fra hårgrossisten, 249 kr.

Hårspray fra Oribe, 375 kr.

Argan oil fra Redken, 223 kr.

Skjønnhet © Anna Stokland
6 / 13

Skjønnhet

Hva overrasket deg mest denne sesongen?

– På enkelte av visningene jeg var på, overrasket det meg hvor lite sminke som faktisk ble brukt på modellene. Den naturlige trenden lever fortsatt i beste velgående. Men for å gjøre det totalte uttrykket mer spennende, valgte designere som Rodarte og Tommy Hilfiger å smykke modellenes ansikter med henholdsvis piercinger i øyenbrynene og taoveringsliknende små stjerner på kinnbenet, svarer Hélène Andersen.

Trening
7 / 13

Trening

Hva blir de nye treningstrendene i 2015?

– Jeg tror trenden med funskjonell trening vil fortsette. Vi er lei treningsapparater og vil gjerne ha flere morsomme og effektive treningstimer som kombinerer styrke, kondisjon og bevegelighet, Vi vil få flere saltimer med tilhørende inspirerende navn. Det vil også bli mer av egenvekttrening, svarer Helle Bornstein, personlig trener og treningsblogger på Hellebornstein.no.

Tights fra Casall, 699 kr.

Treningsbh fra Röhnisch, 254 kr.

Topp fra Nike, 299 kr.

Sko fra Adidas, 1.495 kr.

Interiør
8 / 13

Interiør

Hvordan ser interiørtrendene ut for 2015?

– Vi vil ha mer av alt! Mer farger, mer tekstiler, mer kunst, mer håndverk! Trendene i interiørverdenen endrer seg ikke i samme fart som på catwalken, og vi kan på mange måter kjøre "copy/paste" fra de siste årene. Men vi ser at tendensene forsterkes, og behovet for ekte, ærlige og varige produkter gjør seg mer gjeldende. Håndverkstradisjoner er særlig viktig, og vi ser det i alt fra arbeider i tre og metall til keramikk, glasskunst og tekstiler. Nå vil vi veve, svarer Ceilile Molvær Jørgensen, redaksjonssjef i Costume Living.

Vegglamper fra Workstead hos Kollekted by, 3.600 kr.

Salatspader fra Zara Home, 75 kr.

Veggteppe fra Ferm Living, 879 kr.

Lysestake av tre fra Zara Home, 169 kr.

Bøker
9 / 13

Bøker

Er det noen bøker i 2015 som du har forhåpninger til?

– Johan Harstads nye roman skal endelig være klar til våren. "Rothkodager", skal den hete, og jeg vet ikke mye mer om den enn at et spørsmål den tar opp, er: "Hvor lenge kan man være borte fr det er for sent å dra hjem?" En ny bok fra Harstad er en fin begivenhet uansett, svarer Silje Bekeng, fungerende bokredaktør i Bokmagasinet i Klassekampen.

Duftlys fra Cire Trudon, 550 kr.

Boks fra Zara Home, 169 kr.

Film/Serier
10 / 13

Film/Serier

Hvilke filmer/serier tror du vil dominere i 2015?

– Jeg har i likhet med mange andre et avhengighetsforhold til Game of Thrones og merker at det begynner å bli lenge siden forrige dose nå. Den nye sesongen kommer til å bli et gjengs samtaletema. Det gjør nok også den nye sesongen av True Detective. Ellers har både The Affair og podcasten Serial kommet med unike og spennende hvem-tror-du-på-rebuser. Av filmer kommer bryterthrilleren Foxcatcher til å vekke oppsikt fordi den briger frem noe hittil usett og ufølt i Channing Tatum og Steve Carrell, og Birdman kan bli den snurren på superheltfimen som vi kan trenge nå, svarer Inger Merete Hobbelstad, filmanmelder i Dagbladet svarer.

Musikk
11 / 13

Musikk

Er det noe spesielt vi bør se opp for på norskfronten?

– Ja. Album fra Karpe Diem, Susanne Sundfør, Aurora Aksnes, Jaga Jazzist, Lars Vaular og Kygo vil sette sitt preg på det første halvåret. På overflaten svermer allerede artister og band som Sondre Justad, Slutface, WDSTCK, Marble Pools, Kristian Kristensen og Miss Tati. Ellers vil navn som Cashmere Cat, Astrid Smeplass, Lido, Anna of the North og Funkin Matt være garantister for stolte, internasjonale øyeblikk i året som kommer. Jeg er også sikker på at vi får høre flere nye, norske rappere i 2015 - med Izabell som en naturlig seremonimester, svarer Mats Borch Nugge, P3-sjef.

Musikksystem fra Bang & Olufsen.

Reise
12 / 13

Reise

Hvilke reisemål bør vi merke oss i 2015?

– I Europa har Warszava fått en status som "det nye Berlin", med spennende designerbutikker og restauranter. Mellom-Amerika tar over Sør-Amerikas posisjon som den nye regionen man bør utførste, så hold øye med Nicaragua, Panama og Colombia. Er du ute etter øuer vil jeg minne om at Indonesia har mye mer å by på en bare Bali. Selv skal jeg til Peru igjen, men ikke til de vanlige målene som Machu Picchu, Cusco eller Lima. Jeg reiser først til Choquequirao og andre ikke så overfylte inka-byer, og deretter mot Amazonas og surfebyen Mancora på Cabo Blanco, svarer Fiona Kerr, (Word of mouth-) redaktør på Condé Nast Traveller.

Bikinitopp fra Agent Provocateur, 1.769 kr.

Bikinitruse fra Agent Provocateur, 1.459 kr.

Leppestift fra Nars, 225 kr.

Hatt fra Nelly.com, 249 kr.

Sosiale medier
13 / 13

Sosiale medier

Hvilke SoMe-trender ser vi til neste år?

– Selv om det stadig vekk er mye prat om "nye, hotte sosiale medier", er det overraskende få som slår an. De som gjør det, tilbyr noe ganske annet enn det som finnes fra før - slik Instagram eller Snapchat gjorde. Derfor tror jeg ikke vi kommer til å hoppe på "den nye Facebook". Men hvis det kommer noe som ikke likner på noe vi kjenner fra før, kan det fort bli det neste store. Det blir gøy å se hva det gjør med smartklokkeutbredelsen at Apple lanserer sin Watch på vårparten, svarer Ingeborg Volan, spesialrådgiver for sosiale medier i NRK.

Følg oss på Instagram, Snapchat og Facebook: Costumenorge

Mer om Trening? Motta Costumes nyhetsbrev