Spis deg sunn med nøtter

Nøtter er kjent for sine sunne egenskaper. Men hvilken nøtt skal man velge?

Nøtter er kjent for sine mange sunne egenskaper. Men når det finnes så mange varianter, hvilken nøtt bør man velge?

Mandler

Mandler inneholder mange av de gode fettsyrene, E-vitamin og biotin, som er et enzym, som hjelper ved omsetningen av fett og karbohydrater. Ernæringsforskere i England mener nå å ha belegg for at hvis du spiser mellom 50-100 gram mandler om dagen, så kan det få kolesterolnivået ditt til å falle.
Dessverre inneholder mandler også en del fett, og dermed også mange kalorier. Spis derfor mandler med måte.### Cashewnøtter

Mangler du sink i kroppen kan det føre til hårtap. Spis derfor gjerne cashewnøtter, da dette inneholder mye sink. Dette er også med på å få opp sexlysten til både kvinner og menn.Vi har testet: Disse solkremene bør du gå for!

Hasselnøtter

Disse små nøttene inneholder store mengder folinsyre, et vitamin som beskytter mot misdannelser hos fostre. Derfor er dette ekstra bra å spise før og under graviditet.### Valnøtter

Valnøtter er fulle av omega-3-fettsyrer, som er bra for både hjerte, kretsløp og immunforsvar. Undersøkelser viser at hvis du spiser nøtter fem eller flere ganger i uken, så kan risikoen for hjertesykdommer bli lavere.Les mer: Drikk deg sunn med juice!