Treningstøyet du ikke trenger å trene med

Denne våren kan du tusle rundt i treningstøy uten å bli regnet som "harry".

© Getty
1 / 4

Det begynte med gåturer på søndager. Gamle som unge kledde på sporty klær uten intensjon om å verken svette, eller trene.

På 90-tallet poserte hotellarving – og realitydeltager Paris Hilton i den ene Juicy Couture joggedressen etter den andre, og vips: joggebukser og designervesker var plutselig en legitim kombinasjon.

Har du lest: Treningsprofilene du bør følge på Instagram?

Etterfulgt av yogabølgen, der kjendiser og supermodeller forlot gymmen med tights og svette topper, og uttrykket athleisure (athletic leirsure) som begynte å svirre en gang i 2014.

Denne våren kan du derfor med god samvittighet hoppe i et par treningsklær uten at du nødvendigvis skal på trening. Bruker du i tillegg litt ekstra hårgele skaper du en av de fineste trendene denne våren.— For oss som treningsleverandør er atleisure blitt populært. Ikke bare det å trene, men faktisk se sporty ut, er blitt mer viktig for forbrukeren, forteller Tone Damli-Vikestad, salg og markedsansvarlig i Casall Norge.

Øverst fra høyre:
Supermodellen Alessandra Ambrosio i yogastil som har bidratt til den komfortable treningstendensen.

Modell Binx Walton mestrer athleisure-stilen med Balenicage Sneakers, og blå overdel.

Klesdesigneren Rebekka Minkoff's nye satsningsområde sportsklær, fra vår - sommervisning 2016.

2 / 4

De største aktørene innen sport- og fritidstøy, møter med denne trenden konkurranse. St.Tropez lanserer i disse dager en egen activewear-kolleksjon, og smykkedesigneren Edblad lanserer sin egen Body and Soul-linje produsert av bomull og kashmir.

Overdel fra Edblad, 699 kr.

Topp fra St. Tropez, 249 kr.

Tights fra We are handsome, 1228 kr.

Tights fra Casall, 699 kr.

Rebekka Minkoff vår 2016.

3 / 4

Modellen Rosie Huntington-Whiteley sitt samarbeid med den engelske kjeden Marc & Spencer består av myke plagg til trening og fritid.

© @ToryBurch
4 / 4

I fjor debuterte Derek Lam med sport–og fritidsmerket Athleta, og like etter kom Tory Burch med sin kolleksjon skreddersydd fritid og trening. Denne våren stiller Rebekka Minkoff med i rekken over motedesignere som velger å trå opp nye atletiske kolleksjoner.

Vi tipper flere motedesignere vil kaste seg på trenden. Skinny jeans terskelen eksisterer ikke lenger, men blir tights det neste?

— Uansett om du vil kjøpe tights for trening, eller fritid anbefaler jeg polyamid fremfor polyester. Polyamid puster bedre, tåler høyere maskinvask, og varer derfor lenger, dessuten må vi bort fra bruk og kast-mentaliteten og være med å bidra til kvalitet som varer, forteller Tone Damli-Vikestad.

Svett eller ikke tipper, vi tipper Atleisure-treden er kommet for å bli!

Lyst til å bli inspirert av trening for ganen? Costumes matblogger Gitte Vitt har masse gode oppskrifter å komme med.