Min sommerferie: Matblogger Julie Ilona Balas

Julie røper isoppskriften hvor man kun trenger jordbær og fløte!

Hver uke presenterer Costume en motepersonlighet som forteller om sin sommerferie. Denne uken slår vi av en prat med Julie Ilona Balas, som blogger om mat HER!

Har du gjort noe gøy i sommer?

  • I sommer har jeg jobbet en del, men har også vært flink til å være turist i egen by. Tiden har gått med til bad på Sørenga og henging i sola på dagen, for så å heller jobbe utover kvelden, og kanskje nakenbadet på natta igjen.

Jeg har også flyttet fra Torshov til Tøyen, noe som har tatt litt tid. Jeg har stort sett bare vært i Oslo, men hadde også en magisk helg på en sørlandshytte. I august skal jeg en tur til Arendal, København og Korskenkorva i Finland. En kombinasjon av jobb og ferie. Men det aller gøyeste jeg har gjort i sommer er kanskje å klippe av meg alt håret!

Hvis du måtte velge én sommerdrikk - hva hadde du gått for?

  • Vet det er litt klisjé, men aperol spritz er min favoritt. Liker alt som bobler og er litt bittert.

Hva er det diggeste du kan lage av mat på denne årstiden ved hjelp av norske råvarer?

  • Alt med nypoteter og nykål. Det er det beste jeg vet. Jeg har visst 26 oppskrifter på potetsalat på bloggen, så det går mye i det på sommeren hos meg. Pluss grillet nykål med smør. Blir ikke bedre enn det.

Kan du gi oss din beste frokostoppskrift?

Ja! Siden jeg elsker potet har jeg laget en frokost med stekte poteter og posjert egg. LUKSUS!

Du trenger: ( for 1 person)

-1 egg
-1 ss godt smør
-4-5 små kokte nypoteter
-1 håndfull dill
-1 klype salt og pepper
-2 skiver spekeskinke
-1/2 hjertesalathode

  • litt chevre
    -Topping: blomkarseblader og blomst

Har du et sunnere alternativ til is når det kommer til dessert?

  • Jeg lager ispinner bestående av kun jordbær og fløte, trenger ikke noe sukker når de er så søte og gode som nå. Det er perfekt å bruke litt slappe jordbær til. Alle jeg har servert disse til sier det er det beste de har smakt. Se oppskriften her!

Hvordan lager man den beste iskaffen selv?

  • Jeg er fan av iskaffe uten melk, men det trenger ikke bare være kald kaffe for det om. Denne varianten er med blodappelsinjuice og tonicvann. Høres rart ut, men prøv det!

Du trenger:
-60 g fruktig kaffe
-1 liter vann
-4 blodappelsiner
-3 dl digg tonicvann
-isbiter

Brygg en liter kaffe som du pleier, men kjøl den ned så raskt som mulig. Fyll fire glass med isbiter og skvis en halv blodappelsin i hver.

Ha oppi 2/3 kald kaffe og topp med 1/3 tonicvann. Rør litt rundt. Topp med en skive blodappelsin om du vil.

Denne iskaffen er noe helt annet enn espresso/melkebasert iskaffe. Den er leskende, og nesten som te. Resultatet vil nok variere litt alt ettersom hvilken kaffe du bruker, så spør etter en lysbrent og fruktig kaffe.