Bella Hadid rød løper kjendis supermodell
© Getty Images

Smarte grep før bryllupsdagen

Du trenger ikke de dyre salongbehandlinger for å gløde på bryllupsdagen. Se triksene du må kunne!

Det er mange ting å holde styr på før den store bryllupsdagen. Vi har tatt en prat med makeupekspert Sara Rostrup om hvordan du bør preppe huden for å gløde på bryllupsdagen.

10 DAGER FØR BRYLLUPET

– En god rens og eksfoliater åpner tette porer og fjerner døde hudceller- som er essensielt viktig at for at huden skal stråle på bryllupsdagen. Bestill tid hos hudpleieren god tid i forveien. Etter behandlingen er det kjempe viktig at du er flink til å rense huden både morgen og kveld, slik at den holder seg fin til bryllupsdagen.

ALTERNATIVT:

– En maske som renser i dybden kan også gi huden synlige resultater, som for eksempel Sisleys black rose cream mask. Den inneholder vitaminer som gir øyeblikkelig glød. Bruk den to ganger før bryllupet - en bestselger, vel å merke!

Black rose cream mask fra Sisley.

Black rose cream mask fra Sisley

EN UKE FØR BRYLLUPET

– Viser du mye hud i brudekjolen din, kan det være fint med litt farge på kroppen. Er tiden knapp til å oppnå den gyldne fargen på den naturlige måten, kan en spraytan være redningen.

– Start en uke før bryllupet, slik at fargen ikke er for kraftig på bryllupsdagen. Unngå å bruke for mye i ansiktet - du kan du heller sette deg i sola i noen timer, og justere fargen med solpudder.

ALTERNATIVT:

– Mange er redde for at en selvbruningskrem kan bli for voldsom i fargen, og etterlate ujevn og skjoldete hud. Redningen er den nye «Gradual Tan In Shower» fra St Tropez, som kan brukes i dusjen. La den virke i tre minutter og se hvor fin og gløden huden blir.

Gradual Tan In Shower fra St Tropez.

Tips: Husk å bruke en kroppsskrubb før du bruker selvbruning, så blir resultatet bedre.

Gradual Tan In Shower fra St Tropez.

5 DAGER FØR BRYLLUPET

– Øyenbryn former og definerer ansiktet. Få dem farget og plukket hos en profesjonell noen få dager før bryllupet, ellerfølg ekspertenes beste tips. Fine bryn kan gi deg et optisk ansiktsløft, og gjør at du ser fantastisk ut til bryllupet.

ALTERNATIVT:

– Kjøp deg en god brynspen, så du selv kan fremheve brynsformen på bryllupsdagen. «Brow Beater» fra Urban Decay har kalde farger som kler skandinaviske kvinner. Her finner du den rette teknikken å forme brynene på.

Brow Beater fra Urban Decay

3 DAGER FØR BRYLLUPET

– Få et optimalt bambiblikk ved å fylle på med litt ekstra vipper til bryllupsdagen. Gjør du det hos i en saling, slikker du å tenke på at maskaraen ødelegger sminker om du skulle felle en tåre eller to.

Står du brud i år? Her er tips til morgengave!

ALTERNATIVT:

– Kjøp falske bukettvipper som du setter på selv. Velg for eksempel punktvipper fra Sweed lashes som er superenkle å sette på med pinsett. Husk å bøye dine egne vipper med en tang, og påfør gjerne maskara før du setter på vippene.

Punktvipper fra Sweedlashes.

EN DAG FØR BRYLLUPET

– Kvelden før bryllupsdagen kan du legge deg godt til rette med en god dukmaske. Jeg liker spesielt Estée Lauders «Advanced Night Repair Recovery Foil Mask» - som er en fantastisk maske som jobber inn i huden på 20 minutter. Søvfolien på yttersiden av masken sørger for at d gode antioksidantene penetrerer godt inn i huden. Avslutt med å gi deg selven behagelig ansiktsmassasje for å øke blodsirkulasjonen i huden.

– Selv om det er noen stressfulle dager, er det lurt å drikke rikelig med vann og få nok søvn!

Advanced Night Repair Recovery Foil Mask fra Estée Lauder.

 Advanced Night Repair Recovery Foil Mask fra Estée Lauder.