© Julianne Leikanger

Sommerens kuleste flip flopper er bærekraftige og norske

Designerduoen bak FWSS har teamet opp med søstrene bak Radical Broccoli og skoentreprenør Tor Marius Engen og lanserer nå Sleepers; et grønnere og bedre alternativ til vanlige flip flops.

Foto: Julianne Leikanger

Årlig ender 9,5 millioner tonn plast opp i verdenshavene, og en stor del av denne plasten stammer fra syntetiske fibre og gummi, noe vanlige flip flopper er lavet av. Det er knapt noen som ikke eier minst et par av den populære sandaltypen, men så snart de er slitt ned står man altså igjen med syntetisk gummi som det er utfordrende å nedbryte. Dette ønsker det norske merket Sleepers å tilby et alternativ til, deres flip flopper er nemlig laget av fornybar og bærekraftig naturgummi farget uten kjemikaler, og sparer dermed planeten for unødig avfall og forurensing.

Det er et team på fem som står bak Sleepers, og de er alle er lidenskapelig opptatt av bærekraft. Nina Granerød og Frode Grønvold er designerduoen som startet Fall Winter Spring Summer (FWSS) i 2011. Paret er tilbake i moteindustrien etter at de i 2016 solgte det anerkjente motemerket og la ut på jordomreise med familien i en vintage bobil fra LA.

Med seg på laget har de Anette Bastviken og Susanne Bastviken, søstrene bak plattformen Radical Broccoli. Gjennom sosiale media, podkast og sin bestselgende bok Jordnært, som kom ut i 2019, deler de inspirasjon til å ta vare på seg selv og jordkloden vår. Tor Marius Engen er en skoentreprenør som eier og driver Dito Agency og Off The Lip AS, og har lang erfaring i skobransjen i Norge.

© Privat

– Som et team har vi alle forskjellige bakgrunner, men et felles mål, og det er at vi skal ta bedre vare på jorden. Inspirert av havet bruker vi våre kreative kvaliteter i Sleepers, noe som gjenspeiler seg i designet, fotografiene og kvaliteten. Vi synes alle livet er best med Sleepers på føttene og havbrisen i ansiktet, sier teamet i en pressemelding.

Navnet Sleepers kommer fra slippers, og flip floppene kommer i to modeller til kvinner; tapered med firkantet tå og slim som er klassisk rund, i tillegg til en klassisk modell til menn. De karakteristiske flip floppene er Fairtrade og FSC Sertifisert, og gjennom deres partnerorganisasjon Fair Rubber Association kan Sleepers tilby arbeiderne på Sri Lanka rettferdige vilkår.

"Vi finner alle glede i den vakre naturen vår. Nå har vi lyst til å gi tilbake og til å være en del av løsningen som sørger for at også de etter får lov til å nyte naturen som vi har fått gjort." — Sleepers
© Julianne Leikanger

-Sleepers er vårt initiativ til å tilby noe bedre. Sleepers er flip flopper laget av naturgummi, tappet og produsert på Sri Lanka. Naturgummi er et naturlig nedbrytbart produkt. Det karakteristiske mønsteret i sålen vår er inspirert av bølgene vinden lager i sanden. Vi bruker kun naturlig innfarging uten kjemikalier. Dette er bra for dine føtter, bra for arbeiderne og bra for planeten, sier Sleepers-teamet.

De kule flip floppene er i salg fra i dag, og du finner de hos ulike forhandlere og på Sleepers.no