© Daria shevtsova/pexels.com

10 grønne planter du burde ha i hjemmet

Grønne stueplanter skaper en hyggelig atmosfære og inviterer naturen inn i hjemmet. Vi har samlet noen av de mest populære grønne plantene – hvor mange på listen har du fra før?

Derfor burde du ha stueplanter

Det er flere grunner til at du bør ha planter i hjemmet. De renser lufta og tilfører det eksotiske preget vi helst ønsker i hjemmet. Og desto større planten er, desto bedre er det for inneklimaet. Her er ti planter som er supertrendy akkurat nå!

1. Monstera Deliciosa

Monstera er en praktfull plante. Hvis den trives godt, vil den også vokse raskere. Det eneste planten krever for å overleve er plass til å vokse, og kan bli til en 2 - 3 meters stueplante. Den krever ikke mye vann, og bør ikke stå i direkte i sollys.

2. Kaktus

Kaktuser krever masse lys, da det er en ørkenplante. De skal vannes cirka annenhver uke, og har best av å stå i helt tørr jord.

3. Oliventre

Oliventreet er opprinnelig fra Middelhavsområdet, hvor der er varmt, lyst og tørt. Den skal vannes vanlig som andre stueplanter, men må aldri stå med vann i underskålen. Jorden skal rekke å bli tørr mellom hver gang man vanner.

4. Pilea Peperomioides

Pilea Peperomioides skal helst stå et sted tilgjengelig for masse naturlig lys. Hold den vekk fra varme radiatorer og intense mengder av direkte sol. Du kan vanne denne planten en gang i måneden, men den bør ikke overvannes – kun holdes fuktig.

5. Fikentre

Om du skal ha et fikentre innendørs krever det å bli plassert et sted hvor det kan ha tilgang på mye sollys. Et godt tegn på når du skal vanne planten er når det øverste laget av jord begynner å se tørt ut.

6. Sukkulent

Sukkulenter skal ha masse lys og store mengder vann. Denne planten tåler å stå i direkte sollys, da blir den bare mer kompakt og fargerik. Planten skal ha vann cirka en gang i uken.

7. Palmetre

Palmetrær skal ha masse lys, og om sommeren egner de seg best til å stå utendørs. Planten bør vannes en gang hver 7-9 dag.

8. Avokadoplante

Avokadoplanten skal vannes jevnlig, men aldri overvannes. Hvis bladene blir gule er det er tegn på overvanning. Jo mer solskinn planten får, jo bedre er det. Planten skal også trimmes underveis, så den blir sunnere.

9. Eucalyptus

Eucalyptusplanten krever en del vann, det er avgjørende for veksten av planten. Den har godt av å stå i en vinduskarm, men det er ikke nødvendig.

10. Citrus

Plasser Citrustreet et lyst og solrikt sted og vann den jevnlig. Tilfør gjerne en håndfull gjødsel en gang i året.