© Daria shevtsova/pexels.com

10 grønne planter du burde ha i hjemmet

Grønne stueplanter skaper en hyggelig atmosfære og inviterer naturen inn i hjemmet. Vi har samlet noen av de mest populære grønne plantene – hvor mange på listen har du fra før?

Derfor burde du ha stueplanter

Det er flere grunner til at du bør ha grønne planter i hjemmet. De renser lufta og tilfører det eksotiske preget vi helst ønsker i boligen. Og desto større planten er, desto bedre er det for inneklimaet. Her er ti planter som er supertrendy akkurat nå!

© https://unsplash.com/@karaeads

1. Monstera Deliciosa

Monstera er en praktfull plante som du med stor sikkerhet kjenner fra før. Hvis den trives godt, vil den også vokse raskere. Det eneste planten krever for å overleve er plass til å vokse, og kan bli til en 2 - 3 meters stueplante. Den krever ikke mye vann, og bør ikke stå i direkte i sollys.

© https://unsplash.com/@scottwebb

2. Kaktus

Kaktuser krever masse lys, da det er en ørkenplante. De kommer i alle størrelser og fasonger, og har mye karakter og personlighet. Kaktuser passer perfekt inn i et hjem hvor eierne er travle, og har en moderne livsstil, da de ikke krever spesielt mye næring og pleie. Faktisk er kaktusen bare glad for ditt fravær, da den heller vil vannes litt for lite enn litt for mye. Les mer om den kule sukkulenten her.

© https://unsplash.com/@scottwebb

3. Oliventre

Oliventreet er opprinnelig fra Middelhavsområdet, hvor der er varmt, lyst og tørt. Den skal vannes vanlig som andre stueplanter, men må aldri stå med vann i underskålen. Jorden skal rekke å bli tørr mellom hver gang man vanner.

© https://unsplash.com/@antonialoukofod

4. Pilea Peperomioides

Pilea Peperomioides skal helst stå et sted tilgjengelig for masse naturlig lys. Hold den vekk fra varme radiatorer og intense mengder av direkte sol. Du kan vanne denne planten en gang i måneden, men den bør ikke overvannes – kun holdes fuktig.

5. Fikentre

Om du skal ha et fikentre innendørs krever det å bli plassert et sted hvor det kan ha tilgang på mye sollys. Fiketre er en populær stueplante, og den grønne planten er både dekorativ og trendy. Et godt tegn på når du skal vanne planten er når det øverste laget av jord begynner å se tørt ut.

© Art and Soil Bangalore/ Unsplash

6. Sukkulent

Sukkulenter skal ha masse lys og store mengder vann. Denne stueplanten tåler å stå i direkte sollys, da blir den bare mer kompakt og fargerik. Den grønne planten skal ha vann cirka en gang i uken.

7. Palmetre

Palmetrær skal ha masse lys, og trives i full sol. Om sommeren egner de seg best til å stå utendørs. Den grønne planten bør vannes en gang hver 7-9 dag og skal tørke ut mellom hver vanning.

8. Bregne

Bregnen har du garantert sett i Instagram-feeden din mange ganger, gjerne i en oversized utgave. Utover å være dekorativ og flott, er den regnet som en av de beste luftrensende plantene.

© Getty images

9. Eucalyptus

Eucalyptusplanten elsker sol, noe som ikke er så merkelig med tanke på at den stammer fra Australia. Den krever også en del vann, det er nemlig avgjørende for veksten av planten. Den grønne planten lukter godt og er også kjent for sine anti-inflammatoriske og antibakterielle egenskaper. P.S. Planten er giftig for dyr.

10. Sitrustre

Sitrustreet kan fungere fint som stueplante dersom den er plassert et lyst og solrikt sted og blir vannet jevnlig. Tilfør gjerne en håndfull gjødsel en gang i året.