DIY: Slik skaper du blikkfang med et IKEA-skap

Det er bare et par små, enkle grep som skal til!

Ivar er navnet på Ikeas mest allsidige skap, og koster ikke mer enn 795 kroner, men den enkle og rå overflaten i ubehandlet furutre kan det kanskje være vanskelig å se sjarmen i. Heldigvis kan dette skapet brukes på ulike måter. Det eneste som trengs er noen kreative løsninger.

Vi har samlet sammen noen inspirerende forslag, som alle gjør Ikeas allsidige skap helt personlig.

Enkle grafiske mønstre

Du kan gi Ivar-skapet langt mer kant ved å dekorere det med grafiske mønstre. Du bestemmer selv om du vil male skapet som utgangspunkt, samt hvilke farger og type teip du ønsker å bruke. På den måten finnes det uendelig mange muligheter for hva slags uttrykk du skaper.

Personlig mønster

Gå all the way, og skap et morsomt og mønstrete skap som kan fungere som rommets blikkfang. Hold det enkelt i fargenyansene, eller slå deg løs med sterke farger som står godt sammen.

Rått og stilrent

La skapet være som det er, og la det fungere som en rå kontrast til et ellers så fint og minimalistisk hjem. Innred med bilder, lys og nips, slik at ikke skapet blir altfor dominerende i uttrykket.

Kule håndtak

Det er ikke bare valget av farger og former som gjør Ivar til et allsidig skap. Lek med ulike typer håndtak, alt etter hva slags stil du liker. For eksempel kan du sette på et par lekre og rå skinnhåndtak.

Fargerikt og personlig

Velg en enkel fargepalett, og lys opp hjemmet uten at skapene tar over plassen.

Ton-i-ton

Skap et kult uttrykk og gi illusjonen av et større rom ved å male både vegger, skap og dører i samme nyanse. Dette gjør at skapene nesten forsvinner inn i veggene, men samtidig bidrar til en unik innretning.

Rustikk overflate

Furutreet kan suge til seg massevis med maling, så hvis du ønsker at den naturlige strukturen skal komme tydelig frem, skal du nøye deg med ett strøk maling, og droppe å legge noen form for grunnmaling på forhånd. Dette gir et kult og rustikt uttrykk, der du selv kan bestemme fargenyansen.