© Ikea

Ikea røper spennende designsamarbeid

Her er en smakebit!

Du kjenner vel den berømte IKEA-posen, som for alvor tok motebransjen med storm da Balenciaga laget sin tolkning av 'vesken'? Nå relanserer IKEA posen, med god hjelp fra interiør-yndlingene HAY. I oktober kan du kjøpe nettet som HAY har designet, i tillegg til en rekke andre designskatter.

For et år siden slapp nyheten om designsamarbeidet mellom den svenske butikkjeden og designbyrået HAY. De første bildene avslørte farger og materialer. Nå er endelig de første bildene ute. Kolleksjonen YPPERLIG består blant annet av stoler, bord, sofaer og puter - og er ikke overraskende i kjent HAY-stil: skandinavisk, delikat og fargerikt. Og det beste av alt, kolleksjonen kan kjøpes til budsjettpris.

"YPPERLIG er kombinasjon av materialer, farger og produksjonsteknikker tilpasset behovene i et typisk moderne hjem. Kolleksjonen viser hva man kan få til når man samarbeider", står det skrevet i pressemeldingen på Ikea.com.

Fikk du med deg: Slik pynter du hjemmet med enkle DIY-prosjekter

© Ikea

Mette Hay, som er en av designerne, innrømmer at hun alltid har drømt om å lage en ny versjon av den kjente FRAKTA-posen. Hun har beholdt størrelsen og materialet, men har designet posen i andre farger og vevematerialer, mer brukervennlig og røffere, slik at man kan bruke posen som en hvilken som helst vanlig bag. Hun lover at posen kommer til å dukke opp i gatene etter lanseringen.

Kolleksjonen YPPERLIG kommer i butikk i oktober.

Leste du: 11 velur-sofaer til stuen

© Ikea