Marimekko åpner flaggskipbutikk i Oslo

Marimekko åpner flaggskipbutikk i Oslo

Det finske designermerke åpner dørene til ny butikk i Oslos nye handlestrøk!

Finske Marimekko - kjent for sine prangende print og farger åpner dørene til sin andre og største butikk i Øvre Slottsgate 17. Butikken åpner 23.mai, og vil selge et variert utvalg av klær, tilbehør og interiør i unike tekstiler som er skapt ut i fra identiteten til huset.

Det internasjonale designbyrået Pentagram står bak konseptet til butikken, som blant annet har designet butikker for COS, Christian Louboutin og Alexander McQueen.

Marimekko åpner flaggskipbutikk i Oslo

Marimekko selger i omkring 160 butikker i verden

Marimekko ble grunnlagt av finske Armi Ratia i 1951, og er et livsstilsmerke som produserer alt fra bestikk, tekstiler, klær og tilbehør. Merket er spesielt kjent for sine blomstertrykk, som så og si finnes i alle norske hjem - enten på kaffekopper, gardiner eller duker.

I 2014 hentet motehuset inn Anna Teurnell som sjefsdesigner, tidligere kjent fra H&M og & Other Stories. På få sesonger har Teurnell fått merke til nye høyder, blant annet ved å hente både nye og gamle print til mer trendy og unge kolleksjoner. Hun har også designet en rekke tilbehør som har vært og se på ulike bloggere og influencers verden over. Marimekko viser under Paris Fashion Week hver sesong.

© Marimekko