nattbord
© Pinterest / MyDomaine

10 alternative nattbord til små soverom

Det gjelder å få mest ut av få kvadratmeter. Vi har funnet 10 kule og anvendelige nattbord som får plass ved sengen

Fine, små nattbord

Enkelte ganger kan det være vanskelig å innrede når man har få kvadratmeter - og i mange situasjoner gjelder det å tenke utenfor boksen.

Dette gjelder også når det kommer til soverommet. Vi har derfor samlet ti forslag til fine, små nattbord, som du enkelt kan plassere ved siden av senga - og som i tillegg er både kule og praktiske.

1. Trappeskammel som nattbord

Bruk en liten skammel med trappetrinn som nattbord. Du kan eventuelt male den nederste delen av skammelen for en personlig look. På den øverste delen kan du ha det aller nødvendigste, som en lampe og plass til mobilen. På hylle nummer to, kan du plassere bøker og magasiner. Kanskje bruker du sovemaske også?

Ikea har mange flotte trappeskamler til en billig penge. Sjekk der før du går til innkjøp av eksklusive varer. Det trenger nødvendigvis ikke koste skjorta for et lite nattbord som dette.

2. Minikrakk

Finn en liten krakk med sete i enten kork eller i mørkt skinn for en annerledes og naturlig look på soverommet. Dette nattbordet er perfekt om du har liten plass. Om du ikke har plass ved siden av sengen, kan du bruke enden som på bildet. Det spiller egentlig ikke noen rolle hvor du plasserer nattbordet, så lenge det duger.

3. Betongklosser som nattbord

Betongklosser er budsjettvennlige gjenstander, og kan fint brukes som nattbord. Gi soverommet et rustikkpreg med et par stykker ved siden av sengen, gjerne stablet oppå hverandre.

Om du synes fargen blir for blass, kan du gjerne gå over med et par malingsstrøk i enten en feminin farge, eller en mørk og matt maling. Se etter andre primærfarger på rommet ditt, som du kan matche med.

4. Trekasse som nattbord

Finn en gammel trekasse, og piff den opp med et strøk maling. På 1-2-3 har du et unikt og funksjonelt nattbord, som ikke trenger å ta stor plass. Rommet kan brukes til ting du synes er pent, som for eksempel iøynefallende bøker og magasiner. Du kan også få plass til en liten plante, eller et nattlys.

5. Smal, vegghengt hylle

Bruk en vegghengt hylle, slik at du skaper luft rundt sengen. Gjør eventuelt plass til en enkel lampe som på bildet under. Et nattbord som dette har ikke plass til mye, men det nødvendigste. Om du ikke har plass ved siden av sengen, kan du henge den opp over.

6. Kvadratisk kasse

Med en kvadratisk kasse får du to hyller i én løsning, noe som er en vinn-vinn-situasjon om du bor på få kvadratmeter. Du kan med fordel tilføye en ekstra kasse under og fortsatt ha plass ned til gulvet. Bruk rommer inni til å plassere pene estetiske gjenstander. På toppen kan du kjøpe inn en pen lampe, en liten kaktus og kanskje en ramme med et fint bilde.

7. Smal benk som nattbord

Har du plass til å dra senga litt ut fra veggen, kan du også velge å plassere en smal benk i naturmateriale mellom senga og veggen. Plutselig har du plass til masse bøker og planter bak, eller ved sien av sengen din - på et veldig fint nattbord.

Denne løsningen er genial om du har liten plass, og kan fungere flere steder i huset i tillegg.

8. Lite rundt bord

Finn et pent, rundt bord og plassere det i hjørnet. Gå for tretoner, metall eller matt sort for en mer minimalistisk stil.

Fordelen er at du enkelt kan flytte det rundt og forandre innredningen. Blir du lei av nattbordet kan du bruke det til et stuebord.

Trenger du mer oppbevaring? Her er de fineste kommodene til soverommet.

9. Ikea nattbord

Gå til innkjøp av en av Ikeas velkjente Lack-hyller, og med ett har du et enkelt og rimelig nattbord. Hyllene er rimeligere, og du kan godt gå til innkjøp av flere så lenge du har plass. Hyllene kommer i flere enkle fargetoner, noe som gjør det lett for deg å velge avhengig av hvilken stil og smak du har.

10. Minikommode

Hvor søtt er det ikke med en minikommode? En minikommode kan også finnes med skuffer, noe som gir deg mulighet for å pakke bort bøker og ledninger, noe som igjen resulterer i en ryddig atmosfære.

Legg det aller nødvendigste i skuffen, og pynt toppen med planter og telys. Denne løsningen gir deg ekstra oppbevaring på soverommet.