Moving Mamas vinner Jenteprisen 2021

Årets Jentepris går til Moving Mamas for deres arbeid med å få flere innvandrerkvinner i arbeid. - De fronter positive rollemodeller og bidrar til inkludering og integrering i samfunnet, sier juryleder Hege Yli Ask.

Styreleder og gründer Kirstine Holst og de inspirerende kvinnene i Moving Mamas mottar Jenteprisen 2021 - her med juryleder Hege Yli Ask (t.v.).

"Å få leve frie liv i Norge handler mye om egen inntekt, men også om kunnskap om samfunnet og gode nettverk" - Kirstine Holst, gründer og styreleder i Moving Mamas. — Kirstine Holst

Åpner dører

Generalsekretær i Plan International Norge, Kari Helene Partapuoli, gratulerer årets vinner med velfortjent seier:

— Gratulerer til Moving Mamas. Å bli økonomisk selvstendig er helt vesentlig for at jenter og kvinner skal kunne ta egne valg for seg selv og sin fremtid. Men koronapandemien har ført til høy arbeidsledighet og tapt skolegang verden over. Dette har enorm innvirkning på jenters liv, både på kort og lang sikt. I flere land ser vi at de økonomiske utfordringene har ført til at flere jenter giftes bort, vold og seksuelle overgrep mot jenter øker, og frafallet av jenter i skolen er ventet å bli stort når skolene åpner igjen. Derfor er arbeidet for jenters rettigheter viktigere enn noensinne, sier Partapuoli.

Costumes sjefredaktør Kine B. Hartz fremhever viktigheten av vinnernes fokus på økonomisk likestilling:

— Moving Mamas gjør en formidabel innsats for å sikre inkludering og integrering i norsk arbeidsliv. Å aktivt delta i samfunnet er første skritt på veien til likeverd, og det er inspirerende å se hvordan arbeidet til Moving Mamas åpner dører for kvinner med innvandringsbakgrunn. Det er en lang vei å gå, også i Norge, før vi kvinner er økonomisk likestilte, men tiltak som dette gjør at utviklingen går i riktig retning, og det er noe vi i Costume heier på. Gratulerer så mye til Moving Mamas som en verdig vinner av Jenteprisen, sier Hartz.

Costumes sjefredaktør Kine B. Hartz, Generalsekretær i Plan International Norge Kari Helene Partapuoli og konferansier Lars Berrum.

Jubileumsår for Jenteprisen

Prisen ble delt ut på Ingensteds i Brenneriveien i Oslo, hvor konferansier Lars Berrum ledet arrangementet og artist Fay Wildhagen leverte en fantastisk konsert. Foran et begeistret publikum bestående av mange av de omtrent 50 nominerte mottok altså Moving Mamas Jenteprisen 2021, som er den tiende i rekken.

Vi gratulerer de velfortjente vinnerne og samtlige nominerte til Jenteprisen som alle gjør en fantastisk innsats for jenters rettigheter!

Se bildene fra prisutdelingen her.

Kveldens konferansier Lars Berrum

— Økonomisk selvstendighet for jenter og kvinner er helt nødvendig for likestilling og utvikling, sa juryleder Hege Yli Ask.

Fay Wildhagen leverte et fantastisk show foran et begeistret publikum.

De stolte vinnerne av Jenteprisen 2021, Moving Mamas. Her omkranset av generalsekretær i Plan International Norge, Kari Helene Partapuoli og Costumes sjefredaktør Kine B. Hartz.