De 10 mest romantiske storbyene i Europa

Det finnes ikke noe mer romantisk enn en kjærlighetsferie for to - Dette er storbyene dere bør besøke på kjæresteturen.

© Getty Images

Ingenting er som å reise - og hva er vel bedre enn å oppleve verden sammen med den du elsker aller mest?

Det finnes noen destinasjoner der ute som man bare MÅ se i løpet av et liv, og heldigvis er det mange muligheter for en fantastisk kjærestetur i Europa. Er du på utkikk etter den perfekte byen for å holde hender og dyrke kjærligheten, finnes det et knippe storbyer du skal merke deg.

Planlegger du å overraske din utkårede med en romantisk kjærestetur for to, guider vi deg til de 10 mest romantiske storbyene i verden.

Ingen kjæreste sier du? Ikke fortvil, her har du en oversikt over 6 perfekte destinasjoner for venninneferie!

Romantisk weekend: Hvor er det fint å reise med kjæresten?

© Unsplash

Stockholm

Den svenske hovedstaden, Stockholm, er ikke mer enn et steinkast fra Oslo, men byen blir ikke noe mindre spennende kjærestetur av den grunn.

Er du ute etter en romantisk miniferie med kjæresten eller ektefellen, kan Stockholm faktisk være det perfekte reisemålet.

Rusle gjennom byens brosteinsbelagte gater mens dere tar inn den hyggelige stemningen, og husk å avlegge minst ett besøk i den middelalderaktige Gamla Stan - hvor dere blant annet kan besøke den vakre katedralen fra det 13. århundrede.

Deretter er det bare å nyte hverandres selskap på en av de mange hyggelige kaféene og restaurantene som serverer utsøkt mat fra hele verden. Defintivt duket for romantikk!

© Unsplash

Istanbul

Istanbul er byen å besøke på hvis dere vil oppleve nye kulturer - i tillegg til å pleie og utforske kjærligheten.

Den tyrkiske byen er ganske unik, da dere både får oppleve østlig og vestlig kultur på ett og samme sted.

Istanbul byr dessuten på alt det som kreves av en perfekt kjærestetur; nydelig mat, hyggelig kaféliv og historiske arkitekturskatter.

© Unsplash

Paris

Selvfølgelig står Paris på listen når det er snakk om romantikk og storbyer.

Både byen, og det parisiske folket er noe av det mest romantiske man kan drømme om, og hvis du virkelig vil på en fantastisk ferie dedikert til kjærligheten, er denne destinasjonen alltid en sikker vinner.

Hele byen summer av romantikk med sine levende lys og små, hyggelige bistroer og fortausrestauranter. For ikke å snakke om alle måneskinnsturene dere kan gå sammen, gjennom Paris' vakre historiske kvartaler.

Paris ér, og blir kjærlighetens by - den helt perfekte destinasjonen for en kjærestetur.

© Unsplash

Amsterdam

Romantikk er kanskje ikke det første man tenker når man hører Amsterdam, men denne lille storbyen byr på de mest romantiske omgivelser, og er overraskende romantisk og spennende til en kjærestetur.

Amsterdam er full av vakre kanaler, blomstermarkeder og har sin helt egen vibe. Om dere vil toppe idyllen ytterligere, kan dere ta en romantisk sykkeltur gjennom de små gatene.

Utover dette kan Amsterdam by på nydelig mat og små, skjulte kaféer, noe som er viktige ingredienser for en romantisk ferie.

© Unsplash

Venezia

En by kan vel egentlig ikke bli mer verdig til en kjærestetur. Et annet godt forslag til en romantiske holde-hender-ferie, er den flytende byen Venezia i Italia.

Byen imponerer alltid med sine kanaler og vakre arkitektur, og ikke minst det fantastiske språket - som kan få noen og enhver til å bli mo i knærne.

Dra på en romantisk date rundt i kanalene i en gondol, og avslutt med en fantastisk middag på en av byens mange plasser - her er det en særdeles god mulighet for kulinariske opplevelser helt utenom det vanlige.

© Unsplash

Barcelona

Den spanske og catalanske kulturen er romantisk nok i seg selv, men det er kombinasjonen av de to - sammen med det umåtelig vakre bybildet, som gir Barcelona en helt unik sjarm.

Barcelona byr på det meste, både gater fulle av eksklusiv shopping, unik kunst og små, middelalderaktige kvartaler som aldri skuffer.

Utover dette har Barcelona en sandstrand på flere kilometer, og byr derfor på en ferie med rom for stort sett alt dere kan tenke dere.

Uansett hvordan man ønsker å bruke tiden på en kjærestetur, er Barcelona altså et utmerket valg. Her kan man virkelig dyrke kjærligheten i vakre omgivelser.

© Unsplash

London

London er alltid er sikker vinner, men nokså hektisk. Her finner du det perfekte stedet for shopping og kald øl, og noen vil si at byen er en av de mest romantiske destinasjonene i verden.

Londons mange forskjellige bydeler har alle hver sin sjarm - prøv for eksempel å gå en tur gjennom Notting Hill hånd i hånd, mens dere suger inn den hyggelige, engelske stemningen. Ellers kan dere for eksempel nyte utsikten over den vakre byen fra det gigantiske, moderne pariserhjulet, London Eye.

London vil uten tvil falle innenfor kategorien av en spennende kjærestetur.

© Unsplash

Wien

Den østeriske hovedstaden Wien er litt av en historisk perle, som kan by på utallige vakre opplevelser fra fordums tid.

Byen har vært bebodd siden steinalderen, og inneholder så mange historiske og kulturelle bygninger som hjertet kan begjære.

Wien har dessuten fått kallenavnet "musikkens verdenshovedstad", da den har vært hjem for noen av de største klassiske komponistene gjennom historien - deriblant Mozart og Beethoven.

Byen er derfor perfekt for en romantisk kjærestetur for to. Her kan dere for eksempel dele opplevelsen av historiske skatter som byens mange kirker, slott og keiserpalass.

© Unsplash

København

København er en annen yndling for oss nordmenn, spesielt da det er så enkelt å komme seg dit.

Dessuten har København alt hva man ønsker seg av en romantisk kjærestetur. Byen byr på fantastiske kulinariske opplevelser, da det nærmest ligger restauranter og kaféer på ethvert gatehjørne.

De mange bydelene har alle hver sin unike sjarm, og man kan like gjerne bruke dagevis på å rusle rundt hånd i hånd og nyte stemningen.

Nå som sommeren kommer kan man vurdere å avslutte dagen med en forfriskende dukkert fra Islands Brygge midt i byen, eller tusle ut til Papirøen der det populære matmarkedet Copenhagen Streetfood befinner seg. Allverdens gode matopplevelser og drinker i vente!

Se hvor du skal shoppe, spise og bo i København!!