Nyhavn i København
© Getty Images

København: Våre beste reisetips om shopping, mat og kultur

København byr på luksuriøs shopping, god mat og kulturelle begivenheter. Har du enda ikke opplevd de skjulte perlene i København? Her får du lokale tips til alt fra hvor du spiser den beste brunsjen til hvor du finner de beste vintagebutikkene.

Nye og spennende opplevelser i København

Danmarks hovedstad København har noe for enhver smak. Uansett om du reiser på venninnetur, kjærestetur, med familien eller alene finner du garantert noe som passer for enhver anledning. Her er en guide til nye og spennende ting du bør se og oppleve i København.

Gå direkte til:

Shopping

Museer

Konserter og forestillinger

Brunsj

Billige restauranter

Middels dyre restauranter

Dyre restauranter

Jenter på tur i København, Nyhavn
© Getty Images

Aktiviteter i København

Gåtur på Kastellet og Langelinie

Gåturen gjennom Kastellet, forbi den lille Havfrue, den engelske kirke og Langelinie lystbåthavn har mange fine severdigheter. Underveis kan man nyte den fine utsikten til Operaen og Refshaleøen.

Frederiksberg Have Frederiksberg Have er en av de mest romantiske parkene i København med en klassisk engelsk stil. Fra parken kan man noen ganger se inn til elefantene som bor i zoologisk have. (Ja, du leste riktig; Elefanter).

Leie sykkel

Vil du føle deg som en ekte københavner? Lei en sykkel. Sykkelen tar deg nesten over alt i København. Man kan sykle på elektriske bysykler eller leie sykler via appen Donkey Republic.

Kaffe/øl i Nyhavn

En drink eller kaffe på Nyhavn er nesten et must når man besøker København. Den unike atmosfæren på Nyhavn er til å føle på.

Piknik ved Islands Brygge

På en deilig sommerdag kan det være en god ide å sette seg ned på Islands brygge. Fyll opp piknikkurven med hva enn du vil av mat og drikke. Er det varmt nok kan du også bade, sole deg og nyte utsikten til Københavns kanal.

Dra på vinbar

Vinbarer er megapopulært i København. Sjekk ut Ved stranden 10, Ravnsborg Vinbar, Nebbiolo og The corner 108.

Bade ved Amager Strandpark

Om været tillater det er det en god ide å besøke den nesten 5 kilometer lange hvite stranden på Amager Strandpark. Metroen tar deg dit på ca 15 min fra sentrum.

Seiltur i GoBoat (Islands Brygge)

En kombinasjon av sightseeing, sommer og moro er GoBoatene. Dette er en genial måte å se byen på. Her kan man ta med seg mat og drikke og cruise rundt i Københavns vakre kanaler. Du kan leie GoBoaten noen timer eller for en hel dag.

København FC

Liker du fotball? Dersom det er sesong kan du ta en tur innom Teliaparken på Østerbro og få med deg FC København spille fotballkamp. Den danske Superligaen gir deg ekte fotballstemning!

Torvehallerne

Rett ovenfor Nørreport stasjon ligger Torvehallerne som består av 2 bygg. I den ene hallen selges fisk, kjøtt og generelle ferskvarer. I den andre hallen selges kaker, kaffe, te og andre deilige matvarer. Her kan du kose deg mens du går rundt og sjekker ut de ulike matbodene.

Se på solnedgangen fra Rundetaarn

Trenger du en god Instastory? Ta turen opp i Rundetaarn (Købmagergade) og se på den fine utsikten over hele København. Du må betale en liten sum for inngang, men utsikten er definitivt verdt det.

Marmorkirken

Marmorkirken (Frederikskirke) er den mest kjente kirken i København og ligger elegant til på linje med Amalienborg Slott og Operaen.

Tivoli

Tivoli er Københavns mest populære turistattraksjon. Parken er kjent for sine mange sesonger, med blant annet Halloween-tema på høsten, et hyggelig julemarked fra november og vinter-og påsketema. I tillegg arrangeres det ulike konserter og forestillinger året rundt!

Know your Bro

Ruten ”Know Your ’Bro” er en digital guide til de hippeste strøkene i København; Nørrebro og Vesterbro. Gå inn på www.knowyourbro.dk på din mobiltelefon for at få adgang til den digitale guiden. God tur!

Gratis kajakktur i kanalen (mot å plukke søppel)

I København kan man leie kajakk i to timer gratis hvis du samtidig forplikter deg til samle inn søppelet du møter på turen. Det viktig at du tar bilder av deg selv og det søppelet du samler inn og deler det på Instagram med hashtaggen #GreenKayak. Du kan også sende dem til Info@greenkayak.org

Shopping i København

København er et mekka når det kommer til shopping. I København finner du alt fra de mest eksklusive merkene, butikkene på Strøget, vintagebutikker og våre favoritter av danske designere. Shop i vei!!

Pede & Stoffer

Pede & Stoffer er butikken for moteriktige kvinner. Butikken har en god blanding av dyrt og billig, klassisk og trendy, skandinavisk og internasjonalt.

Norr

Norr er en livsstilsbutikk med klær til både kvinner og menn. Her er det et bredt shopping-utvalg av ekslusive brands som Birgitte Herskind, Sofie Schnoor og Jeffrey Campell.

Se det beste fra Copenhagen Fashionweek!

Boii

Boiier en søt og liten butikk som selger klassiske klær med et unikt touch. Her kan du shoppe lekre kimonos, sommerkjoler og skjørt. Butikken har også et lite utvalg av keramikkvarer.

Storm

Storm går for å være en av de mest anerkjente konseptbutikkene i Skandinavia og Europa. Her finner du shopping for enhver smak.

Mads Nørgaard

Mads Nørgaard er den danske favorittdesigneren som er kjent for sitt tidløse og klassiske design.

Norse

Norse setter fokus på funksjonalitet og kvalitet og er en blanding av det tradisjonelle og det ultramoderne.

Wood Wood

Wood Wood blander sport, mote og streetwear med ungdomskultur, kunst og musikk.

Henrik Vibskov

Henrik Vibskov setter kreativitet i fokus og er kjent for sine designerrike kolleksjoner. Henrik Vibskov finner du kun i København og New York.

Vintagebutikker i København

Elsker du også vintage shopping? Disse butikkene må bare sjekkes ut når du er i København.

Shopping i luksus 2nd butikker

Hos 2nd Hand kan du finne både brukt og ubrukte klesplagg fra kjente, luksuriøse merker til en god pris. Her kan du gjøre mange gode kupp! Våre shopping-favoritter er Magnolias og Episode.

Wasteland

Wasteland selger hovedsakelig klær fra 60-og 90-tallet. Deres brand -t-shirts, cowboyjakker, kimonoer eller 80-tallskjoler er verdt et besøk.

Vintage 199

Vintage 199 har et stort shopping-utvalg av fargerike vintageklær til gode priser. Butikken har til og med sin egen cafe. Kjøp deg en kaffe mens du shopper da vel!

Les også: 15 basisprodukter du bør ha i sminkepungen

Prag

Prag har hentet inspirasjon fra vintagebutikker i Berlin og New York og selger klær og accessories fra 1950 til 1990-tallet. Butikken er hyggelig, oversiktlig og ryddig.

Reisetips: Den ultimate Berlin-opplevelsen!

Thrift Planet

Thrift Planet på Vesterbro selger et variert utvalg av vintageklær til kvinner med en trendy og hipsterstil.

Kulturelle opplevelser i København

Jente på tur i Køenhavn
© Getty Images

Museer i København

I København finnes det mange kunstmuseer med kunstopplevelser fra moderne til klassisk, fransk og nasjonalromantisk.

Louisiana

Louisiana – museum for moderne kunst er et populært museum for moderne kunst. Avslutt turen med en god kaffe på Calderterrassen.

ARKEN

20km sør for København ligger ARKEN Museum for Moderne Kunst. Hos ARKEN kan du oppleve nordisk og internasjonal kunst fra 1990-tallet og utover.

Glyptoteket

Glyptoteket har Nord-Europas største samling av antikk kunst. Glyptoteket gir deg 3500 år med kunsthistorie hvor du kan se mesterverk av Monet, Rodin, van Gogh og Gauguin. Benytt muligheten til å ta en pause i den vakre hagen.

SMK- Statens Museum for kunst

SMK er et kunstmuseum som ligger rett ved Nørreport, i sentrum av København. Museumet byr på kunst- og kulturhistorie med kunstperler fra blant annet Rubens, Munch og Ambramovic.

Operahuset i København
© Getty Images

Konserter og forestillinger i København

Sommerforestillinger i operaen og balletten

Københavns operahus og den konglige danske ballett er verdenskjent for sin historiske sjarm, gamle, autentiske bygninger og spektakulære forestillinger. Sjekk programmet her.

Royal Arena

I Royal Arena finner du de største opplevelsene innenfor sport, kultur og underholdning. Her har blant annet Beyonce, Backstreet Boys, Shawn Mendes, Katy Perry, Drake, The Weekend, Enrique Iglesias, Kendrick Lamar og mange kjente har stått på scenen. Sjekk programmet her.

Vega

Et annet konsertsted er Vega som ligger på Vesterbro. Her har flere norske stått på scenen, blant annet Karpe, Cezinando, Aurora, Astrid S og Thomas Dybdahl og Kaizers Orchestra. Sjekk programmet her

Frokosttallerken i København, Brunsj i København.
© Getty Images

Brunsjsteder i København

Den danske frokost-tallerkenen (lunsj-tallerkenen) er en populær favoritt i København. Her er en liste over de beste brunch-stedene i Københan. Husk at dersom du er student er det mange steder som tilbyr studentrabatt. Ta med studentkortet ditt!

Wulff og Konstali

Hos Wulff og Konstalikan du få deilig dansk brunch-tallerken med lekre kaker og goder!

Mad og Kaffe

Mad og Kaffe er en anerkjent kafekjede i København. Med hyggelige omgivelser og gode råvarer er dette det perfekte stedet for en ekte og klassisk brunsj i København.

Sidecar

Sidecar tilbyr deilig og klassisk frokosttallerken på Nørrebro. Det beste med sidecar er buffetten man får ved siden av menyen. Her får du mye mat for pengene!

Union Kitchen

Union Kitchen er en svært populær og moderne restaurant midt i sentrum. Her serverer de en kombinasjon av klassisk dansk og amerikansk brunch.

Cafe Atelier September

Cafe Atelier September ligger i Gothersgade, midt i sentrum! Cafeens "avokadomad" gikk viralt på Instagram i 2015, og har siden blitt mer og mer populær. Anbefales for avokadoelskere!

Fars Dreng

Fars Dreng har blitt nominert til byen beste brunch-cafe både i 2016, 2017 og 2018. Trenger vi å si mer?

Middag i København

København er Skandinavias gastronomiske hovedstad, og her kan du spise på noen av verdens beste restauranter og få servert mat av verdensklasse. Listen over gode restauranter i København er lang. Her har vi samlet de beste restaurantene utifra tre priskategorier,.

Middag på restaurant i København
© Getty Images

Billige restauranter i København

Broens Gadekøkken

Rett over broen fra Nyhavn ligger Broens Gadekøkken. Der serveres det variert street food i verdensklasse i tillegg til en lekker utsikt til kanalene.

Boltens Foodcourt

Like ved Kongens Nytorv finner du Boltens Food Court. Det er et renovert mathall med 19 nasjonale og internasjonale matboder som byr på velsmakende og kulinariske opplevelser fra hele verden.

Sliders

Rett ved Dronning Louises Bro på Nørrebro ligger Sliders. Sliders har blitt nominert til byens beste burger hele fire ganger, og vant prisen i 2017.

Mahalle

Mahalleer en libanesisk restaurant med mange vegetariske og veganske retter på menyen. Her får du en unik smaksopplevelse på budsjett.

Streetfood på Reffen

På det gamle industriområdet på Refshaleøen finner du Reffen som teller over 50 matboder fra hele verden, i tillegg til barer og kreative workshops. Reffen ligger også kun 15 min fra Nyhavn med sykkel, buss eller ferge.

Fabro

Fabro tilbyr hjemmelaget pasta til en riktig god pris. Fabro ligger like ved Amalienborg Slott.

Middels dyre restauranter i København

Väkst

Väkster kjent for sin unike atmosfære og stemning. Restauranten byr på ferske nordiske grønnsaker, kjøtt, fisk og en imponerende vin-meny.

PS Bar & Grill

PS Bar er en lekker restaurant i Pilestræde som forvandles til en av de mest populære barene på kvelden.

Sticks 'n' Sushi på toppen af Tivoli Hotel

På toppen av tivoli hotel finner du Sticks n' Sushi. Her kan du nyte en fin utsikt utover byen med deilig sushi.

Drømmer du deg bort? 10 steder du må besøke!

Bæst

Bæst er en økologisk, italiensk-inspirert restaurant på Nørrebro. Restauranter er også på listen over Daniel Young´s topp 20 pizzasteder i verden!

Kødbyen

Kødbyen ligger på Vesterbro, kun et lite stykke unna Hovedbanegården. Området likner kanskje på et stort industriområde, men her ligger det mange populære restauranter, barer og nattklubber. Les mer om kødbyen her.

Höst

Höst er en skandinavisk restaurant midt i indre by som byr på det beste av nordiske råvarer.

Llama

Ved Kongens Nytorv ligger Llama restaurant som serverer Sør-amerikanske småretter og lekre drinker. Llama er en del av Cofocokjeden som består av 12 ulike restauranter.

Middag på restaurant i København
© Getty Images

Dyre restauranter i København

Formel B

Formel B går for å være en av Danmarks beste restauranter med Michelin-stjerne.

Mielcke & Hurtigkarl

Mielcke og Hurtigkarl er plassert i vakre, flotte omgivelser ved Frederiksberg have. Dette er en favoritt blant danske matkritikere.

108

Dersom du beveger deg over broen fra Nyhavn over til Islands Brygge finner du Michelinstjernerestauranten 108. Her er nordisk gastronomi på menyen i kule omgivelser.

Noma

Noma ligger nr 2 på listen over verdens 50 beste restauranter. Noma gir deg garantert en unik smaksopplevelse og har hele 2 michelinstjerner.

Marchal

På et av Københavns flotteste hoteller, Dángleterre, finner du den moderne, luksuriøse og urbane restauranten Marchal. Marchal har blitt belønnet med en Michelinstjerne.

Sjekk ut disse Københavnguidene på instagram:

@Copenhagenfoodguide

@madaboutcopenhagen