© Unsplash

København: Våre beste reisetips til shopping, mat og kultur

København byr på luksuriøs shopping, enestående matopplevelser og kulturelle begivenheter. Har du enda ikke opplevd de skjulte perlene i København? Her får du våre lokale tips til alt fra hvilke hoteller du skal bo på i København, til hvor du spiser den beste brunsjen og hvor de beste vintagebutikkene er.

  Nye og spennende opplevelser i København

  Danmarks hovedstad København har noe for enhver smak. Uansett om du reiser på venninnetur, kjærestetur, med familien eller alene finner du garantert noe som passer for enhver anledning. Her er en guide til nye og spennende ting du bør se og oppleve i København.

  Gå direkte til:

  Aktiviteter i København

  Gåtur på Kastellet og Langelinie
  Gåturen gjennom Kastellet, forbi den lille Havfrue, den engelske kirke og Langelinie lystbåthavn har mange fine severdigheter. Underveis kan man nyte den fine utsikten til Operaen og Refshaleøen.

  Frederiksberg Have
  Frederiksberg Have er en av de mest romantiske parkene i København med en klassisk engelsk stil. Fra parken kan man noen ganger se inn til elefantene som bor i zoologisk have. (Ja, du leste riktig; Elefanter).

  Leie sykkel
  Vil du føle deg som en ekte københavner? Lei en sykkel. Sykkelen tar deg nesten over alt i København. Man kan sykle på elektriske bysykler eller leie sykler via appen Donkey Republic.

  Botanisk have
  Gå på vandretur igjennom velduftende planter og blomster, eller få varmen tilbake i kroppen inne i det tropiske og vakre palmehuset i Botanisk Have om vinteren. En perfekt aktivitet sommer som vinter.

  Kaffe/øl i Nyhavn
  En drink eller kaffe på Nyhavn er nesten et must når man besøker København. Den unike atmosfæren på Nyhavn er til å føle på.

  Piknik ved Islands Brygge
  På en deilig sommerdag kan det være en god ide å sette seg ned på Islands brygge. Fyll opp piknikkurven med hva enn du vil av mat og drikke. Er det varmt nok kan du også bade, sole deg og nyte utsikten til Københavns kanal.

  Dra på vinbar
  Vinbarer er megapopulært i København. Sjekk ut Pompette Vinbar på Nørrebro, Den vandrette, Trianglen 7og Nebbiolo

  Dra på ølbar
  Kanskje foretrekker du øl fremfor vin? Det skorter heller ikke på det. BRUS på Nørrebro, ÅBEN i Kødbyen eller Kølsters Tolv Haner er alle verdt å sjekke ut.

  Bade ved Amager Strandpark
  Om været tillater det er det en god ide å besøke den nesten 5 kilometer lange hvite stranden på Amager Strandpark. Metroen tar deg dit på ca 15 min fra sentrum.

  Seiltur i GoBoat (Islands Brygge)
  En kombinasjon av sightseeing, sommer og moro er GoBoatene. Dette er en genial måte å se byen på. Her kan man ta med seg mat og drikke og cruise rundt i Københavns vakre kanaler. Du kan leie GoBoaten noen timer eller for en hel dag.

  København FC
  Liker du fotball? Dersom det er sesong kan du ta en tur innom Parken stadion på Østerbro og få med deg FC København spille fotballkamp. Den danske Superligaen gir deg ekte fotballstemning!

  Torvehallerne
  Rett ovenfor Nørreport stasjon ligger Torvehallerne som består av 2 bygg. I den ene hallen selges fisk, kjøtt og generelle ferskvarer. I den andre hallen selges kaker, kaffe, te og andre deilige matvarer. Her kan du kose deg mens du går rundt og sjekker ut de ulike matbodene.

  Se på solnedgangen fra Rundetaarn
  Trenger du en god Instastory? Ta turen opp i Rundetaarn (Købmagergade) og se på den fine utsikten over hele København. Du må betale en liten sum for inngang, men utsikten er definitivt verdt det.

  Marmorkirken
  Marmorkirken (Frederikskirke) er den mest kjente kirken i København og ligger elegant til på linje med Amalienborg Slott og Operaen.

  Tivoli
  Tivoli er Københavns mest populære turistattraksjon. Parken er kjent for sine mange sesonger, med blant annet Halloween-tema på høsten, et hyggelig julemarked fra november og vinter-og påsketema. I tillegg arrangeres det ulike konserter og forestillinger året rundt!

  Know your Bro
  Ruten ”Know Your ’Bro” er en digital guide til de hippeste strøkene i København; Nørrebro og Vesterbro. Gå inn på www.knowyourbro.dk på din mobiltelefon for at få adgang til den digitale guiden. God tur!

  Gratis kajakktur i kanalen (mot å plukke søppel)
  I København kan man leie kajakk i to timer gratis hvis du samtidig forplikter deg til samle inn søppelet du møter på turen. Det viktig at du tar bilder av deg selv og det søppelet du samler inn og deler det på Instagram med hashtaggen #GreenKayak. Du kan også sende dem til Info@greenkayak.org

  Shopping i København

  København er et mekka når det kommer til shopping. I København finner du alt fra de mest eksklusive merkene, butikkene på Strøget, vintagebutikker og våre favoritter av danske designere. Shop i vei!!

  Illums Bolighus
  I Illums Bolighus finner du de aller største luksusmerkene fordelt over hele 5 etasjer! Et helt egen verden med eksklusiv shopping av mat og drikke, klær, skjønnhet og interiør.

  Magasin
  Magasin er også et av varehusene hvor du finner absolutt alt fordelt på flere etasjer. Her kan du dessuten gjøre noen reale kupp, og med egne restauranter og cafèer kan du bruke en hel dag her inne.

  MOSS Copenhagen
  Hos MOSS vil du finne flotte klær i dansk design til rimelige priser. Hvis du er på utkikk etter fargerike kjoler, yndige topper eller varme dunjakker er det nemlig hit du går.

  NORR Copenhagen
  NORR Copenhagen er en livsstilsbutikk med klær til både kvinner og menn. Her er det et bredt shopping-utvalg av ekslusive brands som Birgitte Herskind, Sofie Schnoor og Jeffrey Campell. Her kan du dessuten finne alt fra bøker til interiør, og i butikken finner du til og med en liten dam med koi-fisk!

  Se det beste fra Copenhagen Fashionweek 2023!

  Boii
  Boiier en søt og liten butikk som selger klassiske klær med et unikt touch. Her kan du shoppe lekre kimonos, sommerkjoler og skjørt. Butikken har også et lite utvalg av keramikkvarer.

  Storm
  Storm går for å være en av de mest anerkjente konseptbutikkene i Skandinavia og Europa. Her finner du shopping for enhver smak.

  Mads Nørgaard
  Mads Nørgaard er den danske favorittdesigneren som er kjent for sitt tidløse og klassiske design.

  Studio Arhoj
  På utkikk etter nytt og fargerikt keramikk? Da er det til Studio Arhoj du skal ta turen. Butikken ligger i hjertet av København, og tilbyr vakre kopper, tallerkener og vaser i alle farger du kan tenke deg.

  Norse
  Norse setter fokus på funksjonalitet og kvalitet og er en blanding av det tradisjonelle og det ultramoderne.

  Wood Wood
  Wood Wood blander sport, mote og streetwear med ungdomskultur, kunst og musikk.

  Henrik Vibskov
  Henrik Vibskov setter kreativitet i fokus og er kjent for sine designerrike kolleksjoner. Henrik Vibskov finner du kun i København og New York.

  Vintagebutikker i København

  Elsker du også vintage shopping? Disse butikkene må bare sjekkes ut når du er i København.

  Crush Copenhagen
  Hos Crush på Nørrebro er du garantert å finne de aller kuleste skattene som du er på leting etter. De har et nemlig et gigantisk utvalg av den Y2K-stilen som er tilbake for fullt i motebildet.

  Shopping i luksus 2nd butikker
  Hos 2nd Hand kan du finne både brukt og ubrukte klesplagg fra kjente, luksuriøse merker til en god pris. Her kan du gjøre mange gode kupp! Våre shopping-favoritter er Magnolias og Episode.

  Wasteland
  Wasteland selger hovedsakelig klær fra 60-og 90-tallet. Deres brand -t-shirts, cowboyjakker, kimonoer eller 80-tallskjoler er verdt et besøk.

  Vintage 199
  Vintage 199 har et stort shopping-utvalg av fargerike vintageklær til gode priser. Butikken har til og med sin egen cafe. Kjøp deg en kaffe mens du shopper da vel!

  Les også: 15 basisprodukter du bør ha i sminkepungen

  Prag
  Prag har hentet inspirasjon fra vintagebutikker i Berlin og New York og selger klær og accessories fra 1950 til 1990-tallet. Butikken er hyggelig, oversiktlig og ryddig.

  Thrift Planet
  Thrift Planet i Indre by selger et variert utvalg av vintageklær til kvinner med en trendy og hipsterstil.

  Veras marked
  Husk at det også bugner med loppemarkeder i København, og på Veras marked finnes det nok av private som leier boder selger sine brukte skatter. Her kan du gå deg vill i både klær og interiør. Sjekk kalenderen for å finne ut hvor og når markedene holdes!

  Museer i København

  I København finnes det mange kunstmuseer med kunstopplevelser fra moderne til klassisk, fransk og nasjonalromantisk.

  Louisiana
  Louisiana – museum for moderne kunst er et populært museum for moderne kunst. Det ligger riktignok en 30-minutters togtur fra København sentrum, men det er verdt reisetiden! Avslutt turen med en god kaffe på Calderterrassen med nydelig utsikt over havet.

  ARKEN
  20 km sør for København ligger ARKEN Museum for Moderne Kunst. Hos ARKEN kan du oppleve nordisk og internasjonal kunst fra 1990-tallet og utover.

  Glyptoteket
  Glyptoteket har Nord-Europas største samling av antikk kunst. Glyptoteket gir deg 3500 år med kunsthistorie hvor du kan se mesterverk av Monet, Rodin, van Gogh og Gauguin. Benytt muligheten til å ta en pause i den vakre hagen.

  SMK- Statens Museum for kunst
  SMK er et kunstmuseum som ligger rett ved Nørreport, i sentrum av København. Museet byr på kunst- og kulturhistorie med kunstperler fra blant annet Rubens, Munch og Ambramovic.

  Copenhagen Contemporary
  Hvis du er av typen som foretrekker moderne og abstrakt kunst, er Copenhagen Contemporary (CC) noe for deg. Museet ligger dessuten ute på Refshaleøen, med et Street Food-området ut mot havnen. Helt perfekt i sommerhalvåret.

  Designmuseet
  Designmuseet er et absolutt must dersom du elsker interiør og design. Her vil du finne alt fra renessansekunst, tekstiler fra 70-tallet og vaskeekte dansk design.

  Konserter og forestillinger i København

  Sommerforestillinger i operaen og balletten
  Københavns operahus og den konglige danske ballett er verdenskjent for sin historiske sjarm, gamle, autentiske bygninger og spektakulære forestillinger. Sjekk programmet her.

  Royal Arena
  I Royal Arena finner du de største opplevelsene innenfor sport, kultur og underholdning. Her har blant annet Beyonce, Backstreet Boys, Shawn Mendes, Katy Perry, Drake, The Weekend, Enrique Iglesias, Kendrick Lamar og mange kjente har stått på scenen. Sjekk programmet her.

  Vega
  Et annet konsertsted er Vega som ligger på Vesterbro. Her har flere norske stått på scenen, blant annet Karpe, Cezinando, Aurora, Astrid S og Thomas Dybdahl og Kaizers Orchestra. Sjekk programmet her

  Brunsjsteder i København

  Den danske frokost-tallerkenen (lunsj-tallerkenen) er en populær favoritt i København. Her er en liste over de beste brunch-stedene i Københan. Husk at dersom du er student er det mange steder som tilbyr studentrabatt. Ta med studentkortet ditt!

  Wulff og Konstali
  Hos Wulff og Konstali kan du få deilig dansk brunch-tallerken med lekre kaker og goder!

  Mad og Kaffe
  Mad og Kaffe er en anerkjent kafekjede i København. Med hyggelige omgivelser og gode råvarer er dette det perfekte stedet for en ekte og klassisk brunsj i København.

  Sidecar
  Sidecar tilbyr deilig og klassisk frokosttallerken på Nørrebro. Det beste med sidecar er buffetten man får ved siden av menyen. Her får du mye mat for pengene!

  Union Kitchen
  Union Kitchen er en svært populær og moderne restaurant midt i sentrum. Her serverer de en kombinasjon av klassisk dansk og amerikansk brunch.

  Cafe Atelier September
  Cafe Atelier September ligger i Gothersgade, midt i sentrum! Cafeens "avokadomad" gikk viralt på Instagram i 2015, og har siden blitt mer og mer populær. Anbefales for avokadoelskere!

  Fars Dreng
  Fars Dreng har blitt nominert til byen beste brunch-cafe både i 2016, 2017 og 2018. Trenger vi å si mer?

  Andersen & Maillard
  Andersen & Maillard på Nørrebro er kjent for sin overdådige bakverk og deilige brunsjtallerkener - som dessuten er svært Instagram-vennlig (for de interesserte).

  Apollo bar
  Du skal lete lenge før du finner et vakrere og mer estetisk brunsj-sted enn Apollo Bar overfor Nyhavn. Her kan du også flotte deg med annerledes salater og spennende smakskombinasjoner.

  Middag i København

  København er Skandinavias gastronomiske hovedstad, og her kan du spise på noen av verdens beste restauranter og få servert mat av verdensklasse. Listen over gode restauranter i København er lang. Her har vi samlet de beste restaurantene utifra tre priskategorier.

  Billige restauranter i København

  Broens Gadekøkken
  Rett over broen fra Nyhavn ligger Broens Gadekøkken. Der serveres det variert street food i verdensklasse i tillegg til en lekker utsikt til kanalene.

  Suphan
  I den travle Gothersgade i finner du byens beste og billigste Thaimat. Hos Suphan kan du forvente en eksplosjon av smaker og ferske råvarer. Den lille restauranten rommer kun tre-fire bord, men er uansett verdt et besøk!

  Sliders
  Rett ved Dronning Louises Bro på Nørrebro ligger Sliders. Sliders har blitt nominert til byens beste burger hele fire ganger, og vant prisen i 2017.

  Mahalle
  Mahalle er en libanesisk restaurant med mange vegetariske og veganske retter på menyen. Her får du en unik smaksopplevelse på budsjett.

  Streetfood på Reffen
  På det gamle industriområdet på Refshaleøen finner du Reffen som teller over 50 matboder fra hele verden, i tillegg til barer og kreative workshops. Reffen ligger også kun 15 min fra Nyhavn med sykkel, buss eller ferge.

  Fabro
  Fabro tilbyr hjemmelaget pasta til en riktig god pris. Fabro ligger like ved Amalienborg Slott.

  La Banchina
  Hos La Banchina får du ikke bare servert frokost, lunsj og middag. Du kan også ta en liten svømmetur imellom måltidene. Pakk med badetøyet og dra på dagstur ut på Refshaleøen.

  Middels dyre restauranter i København

  Väkst
  Väkst er kjent for sin unike atmosfære og stemning. Restauranten byr på ferske nordiske grønnsaker, kjøtt, fisk og en imponerende vin-meny.

  PS Bar & Grill
  PS Bar er en lekker restaurant i Pilestræde og på Østerbro som forvandles til en av de mest populære barene på kvelden.

  Sticks 'n' Sushi på toppen af Tivoli Hotel
  På toppen av tivoli hotel finner du Sticks n' Sushi. Her kan du nyte en fin utsikt utover byen med deilig sushi.

  Drømmer du deg bort? 10 steder du må besøke!

  Bæst
  Bæst er en økologisk, italiensk-inspirert restaurant på Nørrebro. Restauranter er også på listen over Daniel Young´s topp 20 pizzasteder i verden!

  Kødbyen
  Kødbyen ligger på Vesterbro, kun et lite stykke unna Hovedbanegården. Området likner kanskje på et stort industriområde, men her ligger det mange populære restauranter, barer og nattklubber. Les mer om kødbyen her.

  Höst
  Höst er en skandinavisk restaurant midt i indre by som byr på det beste av nordiske råvarer.

  Llama
  Ved Kongens Nytorv ligger Llama restaurant som serverer Sør-amerikanske småretter og lekre drinker. I løpet av kvelden forvandles Llama til nattklubb med DJ og dansegulv, så her er det bare å bli hengende.

  Restaurant Omar
  Det er til Omar du skal dra hvis du vil smake på litt av alt. Er du på tur med vennegjengen kan dere meske dere i spennende deleretter til relativt rimelige priser.

  Bottega Estadio
  Bottega Estadio 1912 er også perfekt dersom man ikke helt kan bestemme seg - her får du nemlig både ferdigsatt meny og muligheten til å velge flere småretter som man kan dele.

  Dyre restauranter i København

  Formel B
  Formel B går for å være en av Danmarks beste restauranter med Michelin-stjerne.

  Mielcke & Hurtigkarl
  Mielcke og Hurtigkarl er plassert i vakre, flotte omgivelser ved Frederiksberg have. Dette er en favoritt blant danske matkritikere.

  Noma
  Noma har tidligere ligget som nr. 2 på listen over verdens 50 beste restauranter. Noma gir deg garantert en unik smaksopplevelse med sine 2 michelinstjerner. Du skal imidlertid være kjapt ute dersom du ønsker å få en smakebit av den verdenskjente restauranten - den lukker nemlig på ubestemt tid i 2024!

  Geranium
  Den som derimot ligger på 1. plass over verdens 50 beste restauranter er Geranium. Den anerkjente restauranten ligger med utsikt over den flotte Fælledparken, og serverer gastronomi i verdensklasse.

  Alchemist
  Som nr. 18 på listen finner du den holistiske og annerledes-restauranten Alchemist. Restauranten, som forøvrig også ligger ute på Refshaleøen, er selve definisjonen på en smaksopplevelse - utforsk Alchemist The experience her.

  Marchal
  På et av Københavns flotteste hoteller, Dángleterre, finner du den moderne, luksuriøse og urbane restauranten Marchal. Marchal har blitt belønnet med en Michelinstjerne.

  Hoteller i København

  Manon Les Suites
  Hos Manon Les Suites får du et lite stykke Bali midt i København. En opplevelse i seg selv når du er ute og reiser!

  25 Hours Hotel
  25 Hours Hotel er et hipt og ultramoderne hotel som ligger i nærheten av de største og beste handlegatene. Perfekt hvis du skal bruke langhelgen på shopping og cafébesøk.

  Hotel CPH Living
  Opplev havnebyen København fra selveste havna. Hos Hotel CPH Living kan du sovne og våkne til panoramautsikt av vakker bølgeskvulp - midt i hjertet av byen og de aller beste severdighetene.

  Coco Hotel
  Coco Hotel er et franskinspirert og intimt hotell som ligger på beste Vesterbro. I området kan du forvente fantastisk shopping og utallige matopplevelser hos noen av byens aller hippeste og flotteste restauranter.

  The Alexandra Hotel
  Med en gjennomført retro-stil sørger The Alexandra Hotelfor en introduksjon til dansk kvalitetsdesign i alle kriker og kroker. Perfekt for interiørelskeren.

  Villa Copenhagen
  Hos Villa Copenhagen vil du, som navnet hinter til, oppleve en herskapelig luksusfølelse. Hotellet ligger sentralt ved siden av Hovedbanegården og Tivoli, og er dessuten blitt kåret til årets luksushotell i 2022.

  Sjekk dessuten ut disse Københavnguidene på instagram:

  @Copenhagenfoodguide

  @madaboutcopenhagen

  @tosultnepiger