Venice Beach
© Michael Hillman

L.A.-guide: Dette er stedene vi alltid besøker

Endeløse strender, fotturer etterfulgt av økologisk, vegansk mat, vintageshopping og nydelige solnedganger. Dette er stedene vi alltid besøker i Los Angeles!

OVERNATTING

Beverly Hills

Kjøpekraften i Los Angeles er stor, og hotellene derfor ganske dyre. Om du ikke ønsker å bruke alle pengene på overnatting, men komfort og kort avstand til butikker og restauranter er viktig for deg, kan du sjekke inn på Mr. C som ligger i et tropisk nabolag i Beverly Hills, og ti minutter unna Rodeo Drive.

Hotel Beverly Hills og Mr. C

Mr. C

© Michael Hillman

Om penger ikke er et problem og du drømmer om å spise frokost med kjendiser i autentiske omgivelser, bør du unne deg noen netter på The Beverly Hills Hotel - byens hot spot. Hotellet er kjent for sitt eventyrlige bassengområde, rosa interiør og ekstravagante restauranter. Her er prisene noe stivere enn andre steder, men verdt besøket, hvert fall hvis du ønsker fine bilder til Instagram.

The Beverly Hills Hotel

The Beverly Hills Hotel

© Michael Hillman

STRAND

Venice Beach, Santa Monica, Malibu Beach

Dra til Venice og Santa Monica for å komme på innsiden av solfylte Los Angeles. Her finner du de langstrakte, brede strendene - som er smekfulle av turister og lokale året rundt.

I Venice kan du legge deg ned på stranden, bade, stå på rulleskøyter eller sykle langs strandpromenaden dekket av palmer på den ene siden og vegger med grafitti på den andre, mens i Santa Monica kommer du ikke foruten berg-og-dal-bane, pariserhjul og sukkerspis.

Venice i Los Angeles

Venice Beach

© Michael Hillman

Malibu Beach er derimot litt roligere og til tider helt magisk. Her ligger strandvillaene til kjendisene på rekke og rad. Nyt ildrøde solnedganger, mens du spiser lunsj under de hvite parasollene på Geoffrey’s.

Et steinkast unna ligger Zuma beach, hvor Baywatch har spilt inn sine kjente scener - en perfekt utstikker om du er på tur med kjæresten.

SPIS

Downtown, West Hollywood, Silverlake

Byens matkultur preges i høy grad av fantastiske brunsjsteder. Gjelina som er blant de mest populære restaurantene i L.A. ligger i "USAs kuleste gate" - Abbot Kinney. Her kan du bestille posjerte, økologiske egg med grillet sopp og ruccolapesto på hjemmebakt, ristet brød. Du kan sitte på eget bord eller rundt «community tables», som betyr at det sitter flere rundt et stort bord, uten at alle nødvendigvis kjenner hverandre. Restauranten som ligger i et gammelt industribygg har en celeber gjesteliste med stamkunder som blant andre Jay Z og Beyoncé.

Gjelina i Venice

Gjelina

© Michael Hillman

Tips: Legg inn tid til å svinge innom Kippyssom serverer is laget på kokosmelk og økologiske matvarer. Dette er den beste isen du noen gang kommer til å smake.

Eller stopp innom Salt and Straw som ligger et steinkast unna Gjelina i Abbot Kinney. Her serveres enorme iskuler laget av ferske produkter for sesongen.

En tyve minutters kjøretur fra Malibu Beach finner du det berømte restaurantområdet Malibu Café.

Malibu Café ligger gjemt mellom fjellområdene bak Hidden Valey hvor mange av kjendisene i Los Angeles bor. Malibu Café gir en «beach club»-følelse med et uteområde dekket av barer, restauranter og kaféer. Heng i baren, spill golf, sjakk eller legg deg ned på et håndkle og nyt solskinnsværet.

Malibu café

Malibu café

© privat

Den økte interessen for fingermat i L.A. har bidratt til mange nye steder. I hipsterområdet Silver Lake finner du den mest autentiske meksikanske restauranten, Salazar. Det perfekte stedet å dumpe innom mellom shopping-slagene. De serverer tortillas, taco og andre tradisjonelle retter, som smaker aller best med en margarita til.

Salazar
© Michael Hillman

Mens du er i Silver Lake: Musikkscenen er en av de tingene området er mest kjent for. For 10–20 år siden var The Sunset Strip i West Hollywood stedet der både kjente og ukjente band spilte. I dag er det Silver Lake som gjelder, for eksempel konsertstedet Echoplex, der mange fremadstormende band spiller rett før de blir store. The Rolling Stones hadde konsert her i 2013, og billettene kostet kun 20 dollar.

Otium i Downtown L.A. er en av de moderne resturantene som ligger midt i byen, rett ved Broad museum. Her får du servert spansk tapas med en moderne vri, som er ment for å deles. Definitivt noe av det beste vi har smakt.

I West Hollywood er Estrella et absolutt must. Kjøkkenet er inspirert av Italia med et hint av California og en fantastisk vinmeny. Spør om å få et bord ute.

Soho House

Soho House

© sohohousewh.com/

I West Hollywood finner du Soho House (merk: Du må være medlem av Soho House for å spise her). Med fantastisk mat på bordet kan du nyte panoramautsikt over byen og kikke på kjendishus. Husk å avslutte måltidet med sjokoladekjeksene som står på dessertmenyen, og fortsett kvelden på hotellets skybar.

L.A.-tips:På denne resturanten spiser Tone Damli alltid når hun er i Los Angeles!

VINTAGESHOPPING

Melrose Avenue

Ta turen til Melrose Avenue om du er på utkikk etter vintage. Her ligge godbitene på rekke og rad. La deg friste av designervintagebutikkene Wasteland, American Apparel, Urban Outfitters, Opening Cermony, dessuten har Reformationegen vintagebutikk her.

Melrose Flea Market

Melrose Flea Market

© Privat

Prøv å legge turen til Melrose Avenue på en søndag, slik at du rekker innom loppemarkedet Melrose Flea Market. Et sammensurium av klær, smykker, kunst, krystaller og interiør.

Går du nedover gaten finner du også en del rimeligere second hand-butikker og små koselige kaféer.

Et steinkast unna Melrose Flea Market finner du vintagebutikken General Store. Her kan du kuppe noen skikkelig fine skatter. De har alt fra interiør, planter, bøker og klær. Her finner du en hel vegg med gamle Levi’s jeans. Prisen er litt stivere enn i andre vintagebutikker, men verdt å ta en titt innom bare for å få inspirasjon. Vegg i vegg ligger en liten veskebutikk med alt fra strå- til skinnvesker.

Mer vintage: Sving innom pineapplemamavintage. Her kan du kuppe noen rimelige og lekre vintageskatter. Om du er i Sunset Boulevard bør du ta turen innom Ragg Mopp Vintage.

Reisetips: Her finner du de 10 beste vintagebutikkene i verden!

The Paper Bag Princess Los Angeles

The Paper Bag Princess

© Privat

Luksusvintage: Du vet du har kommet riktig når den ene ikoniske designervesken henger etter den andre. Det er tilfellet hos The Paper Bag Princess, som er himmelen av luksusvintage i L.A. Her kan du få designerplagg som bare er en sesong eller to gamle til en rimeligere pris. Du finner også masse vintage-godbiter fra hele 1900-tallet. Dette er stedet for alt som er luksuriøst og vakkert.

Catwalk Designer Vintage ligger i Fairfax Avenue og drives av to søte, eldre damer. Her finner du vintageskatter fra flere tiår tilbake. Kjendiser som Lady Gaga og Erin Wasson har lagt sin elsk på den lille butikken.

Mer vintage:Her handler Thea Sofie Loch Næss' vintage i Los Angeles!

LUKSUSSHOPPING OG KONSEPTBUTIKKER

Beverly Hills, Melrose Avenue, Downtown L.A.

Glossier og Reformation i Melrose Avenue

Glossier og Reformation i Melrose Avenue

© Glossier.com

Glossier har åpnet butikk i Melrose Avenue, og er verdt et besøk. Spør om å få teste bestselgerprdouktet All Around Coconut Balm som tryller frem glød på selv den mest tørreste huden. Om du ønsker å kuppe noen kjoler ingen andre har, bør du svinge innom Reformation som ligger et steinkast unna.

En kort kjøretur unna i Fairfax finner du butikken til Mary-Kate og Ashley Olsen Elizabeth and James.

Når du først er i L.A:Dette skjortemerket elsker kjendisene!

Rodeo Drive

Rodeo Drive

© Privat

Designerbutikkene i Beverly Hills ligger på rekke og rad i mellom høye palmetrær. Så om du har et stort feriebudsjett, er dette stedet for deg. Her blir man behandlet som en superstjerne uansett hvilken butikk man trer inn i. Området er verdt å rusle rundt i for sine vakre, glamorøse bygninger og mange deilige lunsjsteder. Flere av Hollywoods filmstjerner bor i området, så er du riktig heldig, møter du kanskje på noen mens du shopper?

Går du i gatene Abbot Kinney eller Main Street i Venice får du en helt annen opplevelse enn om du er i de mer sentrale, luksuriøse strøkene. Den populære gågaten Abbot Kinney har blitt en destinasjon i seg selv med lokale konseptbutikker, vintagehjørner og søte, små iskiosker. I Main Street finner du koselige restauranter og nisjebutikker med kosmetikk.

Alchemy Works og Hauser & Wirth

Alchemy Works

© Privat

Ikke langt unna Downtown LA finner du Alchemy Works og Hauser & Wirth med det lekreste interiøret, nisjeduftene og tilbehøret du ikke finner noen andre steder.

Midt i mellom godtebutikkene finner du små kunstgallerier og restauranter. Ta også turen til Vista Hermosa Park og nyt utsikten over businessområdet når du først er i Downtown L.A.

HIKING

West Hollywood, Los Feliz

West Hollywood

West Hollywood

© Michael Hillman

En av de beste måtene å oppleve L.A. på er en fottur, for eksempel over Griffith Park - Los Angeles største park. Stedets rå og kuperte terreng danner rammen for en av de vakreste utsiktene over hele L.A. og det berømte Hollywood-skiltet. L.A. Zoo ligger også her.

Runyon Canyon er stien kjendisene foretrekker, og panoramautsikten fra toppen er helt magisk.

Et lite stykke unna finner du den langstrakte Hollywood Boulevard som er både berømt og turistbefolket. Den starter i Sunset Boulevard i øst og går vestover til Sunset Plaza Drive. Tidligere gikk gaten under navnet Prospect Avenue, men etter at Hollywood ble en del av Los Angeles, byttet gaten navn til Hollywood Boulevard. Titter du ned når du går, er det Hollywood Walk of Fame du ser, som året rundt et fylt av turister som vil ta bilde av stjernen til sitt idol.

Om du er på tur med familien erDisneylandog Universal Studios hvor mange av verdens største filmer og TV-serier blir laget et must.

Skal du kjøre rundt i USA?5 steder du må besøke i San Fransisco!

*Vi gjør oppmerksom på at deler av kostnadene i forbindelsen med denne artikkelen, er dekket av Rails. Alt som publiseres, er likevel vurdert på et fritt og uavhengig journalistisk grunnlag