Oslo restaurant hotell
© @Instagram

REISEGUIDE: 24 timer i Oslo

Spis, shop eller dans deg gjennom Oslo på 24 timer. Vi har tråkket opp løypen for deg, som viser det mest minnerike hovedstaden vår har å by på. Og husk: I Oslo er alt LOVE!

07:00 BESTE START PÅ DAGEN

I en storby har du ofte muligheten til å slå to fluer i én smekk. Start dagen med en joggetur i Vigelandsparken (Nobels gate 32), hvor du kan se på de 200 ulike skulpturene laget av Gustav Vigeland. Er du glad i et morgenbad, er vi sikker på at du vil elske Sørenga – en populær badeplass midt i Oslo sentrum. Her kan du ta deg en svømmetur og samtidig få et glimt av Oslofjorden på sitt beste. Barcode ligger bak deg – som er Oslos fotogene skyline.

08:30 BESTE FROKOSTSTED

Liker du frokost i farta – som også gjør seg på Instagram-kontoen din – er et besøk innom The Juicery (Niels Juels gate 29/Karl Johans gate 23 b) et must. Det er heller ikke til å legge skjul på at vi er fan av hotellfrokost. Ta deg derfor en tur innom The Thief (Landgangen 1), som byr på økologisk frokostbuffé med lokale råvarer. Unn deg i tillegg en tur innom Thief Spa, om du trenger en ekstra behagelig start på dagen.

10:00 BESTE SHOPPINGOMRÅDE

Karl Johans gate er Oslos svar på Oxford Street. Selv om det ikke er byens mest sjarmerende gate, huser den – og gatene rundt – noen av de beste butikkene i hovedstaden. Start shoppingjakten nederst i Prinsens gate 6, hvor F5 Concept Store ligger. Her finner du det beste innenfor norsk design, alt fra smykker designet av Annie Berner til ullskjerf signert Holzweiler. Lenger opp i gaten finner du internasjonale favoritter som Isabel Marant, Ganni og Gucci. Butikken Vincci (Akersgata 20) byr på luksusmerker som Dior og Céline. Liker du konseptbutikker, er YME (Karl Johans gate 39) best. De har blant Europas beste sneakers-utvalg. I tillegg finner du merker som Totême, Marni og Maison Margiela – et perfekt univers for alle fashionistaer.

12:00 BESTE BRUNCHSTED

Gunnars Generasjonsbar (Torggata 13) serverer belgisk vaffel med avokado og Eggs Benedict. Er det dagen derpå, kan de friste med en frisk Bloody Mary. Grådi på Tøyen (Sørligata 40) er en annen skjult perle, hvor du kan bestille småretter – kall det norsk tapas, om du vil. Vi anbefaler avokadotoast eller pannekaker med tyttebær. Nam!

14:00 BESTE KULTURTILBUD

Få med deg Munchmuseet (Tøyengata 53) om du først er i hovedstaden, et kunstmuseum som stiller ut Edvard Munchs verker. Kunstmuseet Astrup Fearnley (Strandpromenaden 2) fyller 25 år i 2018. Gjennom året stiller de ut noen av de mest fremtredende kunstnerne – blant annet arbeidene til den amerikanske samtidskunstneren Jeff Koons (fra 28. september). Når du likevel besøker museet, anbefaler vi en drikkepause på Vingen Bar.

16:00 BESTE NATUROPPLEVELSE

Det er ikke mange som vet at man kan dra på øyhopping i Oslofjorden. Kjøp et dagspass med kollektivtransport, og hopp på en av fergene på Aker Brygge. Frister det heller å ta bena fatt, byr Vettakollen på et av de fineste utsiktspunktene i Oslo – der du både kan se Holmenkollen, Oslofjorden og sentrum etter en middels krevende gåtur. Ta T-banen opp til Vettakollen stasjon, og følg merkingen. God tur!

17:30 BESTE UTSIKT

På toppen av Oslo, med utsikt over hele byen, kan du nyte et gourmetmåltid eller en kaffe på Ekebergrestauranten (Kongsveien 15), et historisk funkisbygg. Ekebergparken skulpturpark er bare et steinkast unna, hvor du kan få med deg en internasjonal kunstutstilling omgitt av vakker norsk natur med opptil flere utsiktspunkt over Oslo by.

19:00 BESTE RESTAURANT

Nedre Foss Gård (Nordre gate 2) er den eldste bygningen i bydelen Grünerløkka. Restauranten byr på tradisjonsrik mat med en vri. Dessuten er interiøret i seg selv verdt et besøk, samt bakhagen, som minner om en solrik fransk kafé. Frister tartar, østers eller pasta med trøffel synes vi Miss Sophie (Henrik Ibsens gate 4) leverer. Le Benjamin Bar & Bistro (Søndre gate 6) kommer også høyt opp på listen – her serveres ostefondue og nydelig entrecôte.

Her er andre restauranter i Oslo som vi elsker!

21:00 BESTE BAR

Himkok (Storgata 27) er på listen over verdens beste barer, og vi kunne ikke ha vært mer enig. Drinkene smaker himmelsk, og destilleriet er plassert midt i baren – noe som bare gjør innredningen verdt et besøk. Om du vil på et mer hipt sted, med discokule, pastelltoner og naturvin, er Gurken Gurken (Eiriks gate 2 c) tingen. Om du er småsulten, kan du bestille kyllingvinger i baren.

23:00 BESTE STED Å DANSE

Liker du å danse, ta et slag billiard eller spille shuffleboard, er Kulturhuset (Youngs gate 6) å finne midt i Oslo sentrum. Dessuten er det flust med barer rundt Youngstorget, noe som gjør det lett å flytte på seg om man blir sliten i bena. Angst (Torggata 11) er lite og intimt, men lover alltid god dansemusikk. Vil du ta på deg høye hæler og penere klær, kan du hoppe i en taxi til Bar ISM (Stortingsgata 12).* Drinkene er upåklagelige, og er du heldig, får du kanskje tilgang til den godt skjulte baren i kjelleren.

02:00 BESTE HOTELLOPPHOLD

Oslo Guldsmeden (Parkveien 28) er et boutique-hotell som drives økologisk – en varm og koselig atmosfære med en frokost du ikke vil gå glipp av. Ønsker du mer luksus, kan du booke deg inn på ærverdige Grand Hotel, som har holdt stand i over hundre år. Ser du etter et rimeligere alternativ, huser hovedstaden opptil flere kule leiligheter som du kan leie gjennom HomeAway.no eller Airbnb.no.