Spa massasje Oslo
© The Well

De beste spaopplevelsene i og utenfor Oslo

Unn deg en pause i hverdagen sammen med en du er glad i!

Hektiske dager på jobb, kuldesjokk og stive skuldre - av og til må man faktisk puste ut, og hva er vel ikke bedre enn et par avslappende dager på spa sammen med din beste venninne? Både i og utenfor Oslo er det flere fantastiske spaanlegg, som byr på alt fra deilig massasje, hamam-opplevelser, utebasseng og luksuriøse middager. Alt du trenger å gjøre er å sette av en helg - eller en kveld - og overraske den du ønsker å tilbringe tiden sammen med.

Vi gir deg oversikt over de deiligste spastedene i og utenfor Oslo, som er verdt prisen!

THE WELL

20 minutter fra Oslo sentrum

The Well ligger faktisk bare et "steinkast" unna Oslo sentrum. Med en busstur på 20 minutter har du forlatt travle gater til fordel for en stort og nytt spaanlegg ikke langt fra Kolbotn. Det som er så digg med The Well er at du lett kan planlegge en tur etter jobb, da de stenger kl 22. Om du har tid, kan du også sette av en hel lørdag eller søndag.

The Well har latt seg inspirere av noen av de beste spaanleggene fra hele verden, men med den ekstra nordiske touchen, som man lett legger merke til ved hjelp av det stilrene interiøret. Spaanlegget byr på alt fra ulike badstuer, dampbad, boblebad og steamdusjer, for ikke å snakke om det deilige utebassenget som man kan bruke når været tilsier det.

The Well er blant annet best kjent for ritualet Rhassoul, som er en kombinasjon av masasje og skrubb av hele kroppen, som fjerner død hud og som øker blodsirkulasjonen. Har du først tatt turen til The Well kan du heller ikke gå glipp av Aufguss - som betyr å helle på. Det er en fantastiske saunaopplevelse som varer i ca 15 minutter. En vert heller vann og is med oljer på ovnen, som etterhvert damper inn i saunaen mens verten styrer den varme dampen ved hjelp av ulike teknikker.

Thewell.no

ARTESIA SPA - GRAND HOTEL

I Oslo sentrum

Unn deg et avbrekk midt på dagen på Artesia Spa på Grand Hotell.

I 2016 åpnet tradisjonsrike Grand Hotell dørene til totalrenoverte rom, restaurant, kafé og spaområde med stilig interiør og gjennomførte detaljer med historier langt tilbake i tid. I tillegg til å huse en vinkjeller, og en restaurant som har blitt ett samlingspunkt, finner du et dempet og behagelig spaområde i åttende etasje, Artesia Spa Grand.

Her finner du et basseng, badstuer, dusjer og massasje- og behandlingsrom. Bassenget adskilles med flotte, hvite bjerkestammer, som står mellom hvilesengene under taket i mørk rotting. Gjennom vinduene i skråtaket kan du nyte utsikten over byen mens du biter på en kiwi fra et fruktfat og en varm kopp grønnte.

Book deg inn på en avstressende og velfortjent klassisk massasje på 50 minutter. De sertifiserte massørene skreddersyr en time etter behov, og passer på at du får den behandlingen som er rett for din kroppen, akkurat passe smertefullt og passe behagelig. Massasjerommene er også utstyrt med egne badekar med massasjedyser om du ønsker å koble av i et privat rom.

Avslutt med en middag på Palmen - hotellets flotte restaurant.

Artesia.no

Er du på leting etter en god restaurant i Oslo? Her er våre favoritter!

© Son spa

SON SPA

40 minutter fra Oslo sentrum

Med idyllisk havutsikt og et lite univers som føler ut som feriedrømmen, finner man Son spa, bare rundt 40 minutter i bil fra Oslo sentrum. Dette er den perfekte avlastningen om man vil bort fra kjas og mas. De fleste overnatter, da Son spa har nyoppussede rom - fra suiter med utsikt og veranda til mindre rom om ønskelig - og er et perfekt sted for en natt eller to. Da får du virkelig testet alt Son spa har å tilby, samt at du får med deg den vakre solnedgangen - og ikke minst soloppgangen, som kan nytes fra boblebadet. Spaet åpnet nemlig 7 om morgenen, noe som passer for A-menneskene.

Restauranten i første etasje byr på mat laget av sesongens råvarer. De har fokus på kortreist lokal mat, og bruker mye fra sjøen da anlegget i vannkanten og veien til havets delikatesser er like ved. Dessuten byr de også på flust av vegetaralternativer - så her er det virkelig noe for alle. Vil du fylle på med ekstra energi tilbyr Son spa også et privat gym, der du kan bli med på alt fra yoga, pilates og til både sykkel- og styrketimer. På brygga har de også to eksklusive badstueflåter og badestamper man kan leie.

Noe av det Son spa er aller best kjent for er Son Magic Circle, som er et badsturituale bestående av 12 ulike aktiviteter. Her kan du teste alt fra avslappende fotbad, finsk sauna, caldarium, som er en badstue som huser rundt 50 grader og - Dharmazone Body Wash. Son spa har også en rekke spabehandlinger, som anbefales på det sterkeste. De har i tillegg ansiktsbehandlinger som skreddersys til din hudtype. Her kan du velge mellom Decléor og Elizabeth Arden Pro.

Farris bad
© Farris bad

FARRIS BAD

To timer fra Oslo sentrum

Har kjæresten bursdag eller fortjener mor litt ekstra oppmerksomhet? Book dere inn på et rom på Farris bad, og nyt spaluksus fra øverste hylle.

Farris Bad har en av Nordens største og mest innholdsrike spa-avdeling på over 2500 kvm, ligger ved Larviksfjorden og er etablert på en ekte, mineralholdig kilde. Hver dag virvler friskt kildevann fra 55 meters dyp inn i en kildevannsgrotte som skal ha helbredende effekt på kroppen.

Her finner du 19 behandlingsrom med alt fra Hamam og Rhassoul. Du finner også badstuer, steambad og basseng med kalde isfontener, dusjer og kaldkulp. Opplev ekte isbad i fjorden om vinteren eller havsbad resten av året. På behandlingsmenyen finner du kroppsinnpakninger, algebehandlinger, luksusskrubb og en rekke duo-behandlinger om du ønsker en romantisk opplevelse.

Fra hotellets restaurant ser du ut mot fjorden og Svenner fyr, samtidig som du nyter retter laget på ferske og lokale råvarer.

Velg mellom deluxerom med spabadekar og balkong eller en idyllisk utsikt.

The thief
© Thethief

THE THIEF SPA

I Oslo sentrum

Om du vil overnatte og nyte spa midt i Oslo Sentrum, er The Thief hotellet du bør sjekke inn på. Reserver deg en massasjetime hos en av de dyktige massørene eller ta med deg en venninne og nyt Thief Spa Luxury Evening for 1.995 kroner per person. Dere får inngang til alle spafasiliteter, badstuer og basseng under en stjernehimmel. Med i prisen følger 50 minutters klassisk massasje, badekåpe, tøfler og håndkle. Avslutt med en 3-retters global skandinavisk middagsopplevelse.

På The Thief Spa finner du også ritualer fra tyrkisk Hamam, marokkansk Rhassoul og tysk Aufguss som anbefales å prøve. På the Thief har de også egne VIP-behandlingsrom om du ønsker å reservere et område for et privat arrangement.