cosmopolitan drinks original klassisk
© Cointreau

Cosmopolitan: Den beste oppskriften på den klassiske drinken

Den 7. mai er det internasjonal cosmopolitan-dag. Hvem skal du feire dagen med? Få oppskriften på den beste utgaven av den populære drinken her.

Husker du da Carrie Bradshaw sa: "I'd like a cheeseburger, please, large fries and a cosmopolitan”?

Dersom du like stor fan av cosmopolitans som Sex and the City-venninnene som ofte sipper 'cosmos' i lange baner, vil det glede deg at vi den 7. mai kan feire den internasjonale cosmopolitan-dagen.

Cosmopolitan er en av de drinkene som alltid vil være en favoritt. Den helt klassiske cosmopolitan-drinken er ikke bare en sikker vinner rent smaksmessig – den er også nesten uunngåelig på de fleste drink-menyer.

Drinken er både frisk, søt og ytterst dekorativ, noe som gjør den opplagt som både aperitif og til mat. Vi har funnet den ultimate oppskriften på den klassiske cosmopolitan-drinken, som heldigvis kun krever få ingredienser og som er perfekt til lyse og lune vår- og sommerkvelder.

Oppskrift på cosmopolitan

Ingredienser (til ett glass):

 • 2 cl Cointreau
 • 3 cl vodka
 • 4 cl tranebærjuice
 • 2 cl limejuice
 • Isbiter
 • Eventuelt 1 økologisk appelsin
 • Eventuelt sukkersirup

Slik gjør du:

 1. Hell Cointreau, vodka, limejuice og tranebærjuice i en shaker sammen med isbiter – på denne måten er du sikker på å få en iskald drink.
 2. Rist shakeren i minimum 10 sekunder.
 3. Dersom du har en sil til shakeren, kan du helle drinken gjennom silen og ned i et avkjølt glass. Alternativt heller du bare drinken direkte opp i glasset.
 4. Riv eventuelt en stripe av skallet fra en økologisk appelsin og plasser den ned i drinken som pynt.

Dersom drinken er for sterk eller for bitter, kan du tilsette litt sukkersirup for en søtere og rundere smak.

Håndplukket til deg